Viervoudige moord Curaçao: filmpjes en vragen: is het doelwit geraakt?

Onze Antilliaanse correspondente stuurde twee filmpjes die te maken hebben met de viervoudige schietpartij op Curaçao van zaterdagavond. De ene is duidelijk: die is gemaakt direct na het gebeurde, met heftige beelden (foto boven, klik hier). Op de andere (foto onder) staan twee mannen iets te doen. Met een spuitbus iets markeren. Zou kunnen dat een van de twee een van de slachtoffers is. Het is nog onduidelijk of het beoogde doelwit bij de slachtoffers is.

Ik hoor dat het bedoeld was voor iemand die te maken heeft met het criminele circuit en dat de drie anderen sowieso onschuldige voorbijgangers zouden zijn. Maar ook het beoogde doelwit zou er niet bij zijn geweest. Het is overigens geen drive-by-liquidatie: de twee schutters kwamen uit een steegje lopen en begonnen te schieten.

Curaçao wordt al jarenlang geteisterd voor een bende-oorlog, tussen de No Limit Soldiers en de groep van Buena Vista City. Of deze schietpartij daar rechtstreeks mee te maken heeft, of helemaal niet, is voor buitenstaanders nog even onduidelijk. Insiders weten waarschijnlijk allang wie dit gedaan hebben en waarom. Op Curaçao blijft nooit iets geheim. Wat niet wil zeggen dat het opgelost kan worden en dat de daders door justitie kunnen worden veroordeeld. Daar hebben ze zo hun eigen methodes voor. Het wachten is op de volgende aanslag.

Een reportage over de bende-oorlog staat hier

 

1 Reactie

 1. Bondtehond
  20 maart 2017 - 16:51

  Overal wordt gezegd dat het een drive-by shooting was, ik denk dat je bron er ook niet bij was. Wel ooggetuigen die zeggen dat er twee man uit een jeep-model auto kwamen met z’n tweeën en met handvuurwapens het vuur openden. Of dat onder drive-by shooting valt weet ik niet. Feit is dat alle grote nieuwssites het zeggen.
  Die met rode shirt is Reegi Angelista aka Rasta di Fuik: https://youtu.be/GVoz2dzUyJU
  Hij en ander slachtoffer Ellery Cijntje (39) aka ‘Elly Rideordie’ zaten alletwee in hetzelfde circuit van dragracers. Of dat trouwens echt zo genoemd wordt, weet ik niet. Ze staan op hun Facebook op de foto met van die verlengde motors. Er staan wel foto’s op hun facebook die op criminaliteit wijzen. Tas met geld, plastic tas met stapels biljetten, stapel 500-biljetten, bende-tekens met hun handen, wapens…. etc. Maar ja, dat staat bij bijna iedere Anti tussen hun Facebookfoto’s, dat gangster-gedoe, dus dat zegt niet zo heel veel. Reegi heeft familie in Dordrecht en staat ook op foto’s in Nederland genomen. Dat racen is zeker geen goedkope hobby. Vooral niet als je motors kapot rijdt: https://youtu.be/mbr_6E_JNNA

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.