Welke advocaat geeft deze ‘vondelinge van Vrouwe Justitia’ een kans?

We kennen ze allemaal: de ‘topadvocaten’. Mannen en vrouwen, sommige niet van de beeldbuis weg te slaan. Vaak dag en nacht in de weer voor hun cliënten. Wie kiest voor zo’n ‘droombaan’ moet er heel wat voor over hebben. Maar zelfs als je dat hebt, dan valt het nog niet mee. Hoe kun je tegenwoordig nog strafrechtadvocaat worden? De grootste hobbel is: je moet een advocatenkantoor bereid vinden in je te investeren door een (betaalde) stageplek aan te bieden.

Soms kom je – door een samenloop van omstandigheden – iemand tegen van wie je denkt: dat zou een goede advocate zijn. In mijn geval was dat een aantal jaren geleden in Thailand, waar die ‘iemand’ toen stage liep bij een stichting die prostituees probeert te helpen aan een beter leven. Ik noem haar hier niet, in verband met haar huidige functie.

Ze is recent afgestudeerd in Internationaal Publiekrecht en Strafrecht en werkt als docente Strafrecht. Ze doet haar best de vaak lastige stof uit te leggen aan bachelor studenten en probeert hen te laten zien dat het strafrecht actueel, relevant en dus erg interessant is. Niks mis mee, “maar mijn hart ligt bij de advocatuur. Ik denk van mezelf dat ik over een flinke dosis vechtlust beschik en die wil ik graag gebruiken om praktisch in te zetten. De menselijke kant van het recht wordt nergens zo zichtbaar als in de advocatuur. Voor mij zou hierbij centraal staan de bescherming van de burger, die in het geval van het strafrecht altijd tegenover het machtige apparaat van het Openbaar Ministerie staat.”

Ze zou graag per september starten met de opleiding tot (strafrecht)advocate en is dus op zoek naar een advocatenkantoor dat haar een plek wil bieden. Haar kennende zal men daar geen spijt van krijgen. Wie meer wil weten kan bij mij informeren. Het gaat haar er overigens niet zozeer om een ‘bekende advocate’ te worden of om een advocatenkantoor dat veel in het nieuws is.

 

2 Reacties

 1. Koos Koets
  20 maart 2017 - 09:13

  Volgens mij is er ook een constructie waarbij je op een soort ZZP achtige constructie bij een kantoor werkt, op die manier kun je dus een aantal jaren ervaring opdoen, ik denk dat als je even googled je wel dingen kunt vinden.

  Reply
 2. Krystof
  20 maart 2017 - 11:16

  Kvrzadvocaten te amsterdam,het kantoor van kees korvinus,niet heel veel in het nieuws,maar toch..
  Zou eens een balletje opgooien,kan je wel toch :)

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.