‘Tamelijk onschuldig crimineel verleden’ breekt voetbaltrainer Rick op

Rick S., assistent-trainer van het eerste elftal van derdeklasser Odin’59 uit Heemskerk, is per direct gestopt. Vorige week bleek dat hij doelwit is geweest van een poging tot liquidatie, die door de politie is verijdeld. Een ingehuurd moordcommando met jonge jongens uit de Bijlmer was ermee bezig.

De opdrachtgever en het motief zijn nog volstrekt onduidelijk. In mijn vorig bericht heb ik al aangegeven dat hij wel wat connecties had in het milieu – genoemd in de zaak met de Sibonina en als contactpersoon van Mink Kok – maar zelfs met behoorlijk wilde fantasie kun je daar niks bedenken dat zou moeten leiden tot zo’n gruwelijk plan.

In De Telegraaf zegt een bestuurslid van de club dat Rick altijd helder is geweest over zijn verleden, maar dat onder deze omstandigheden bleek zijn aanblijven onhoudbaar is.  Hoofdtrainer Richard Plug liet weten dat hij Rick al dertig jaar kent. Overigens was Rick toch al van plan te stoppen: in januari stond op de site van de club dat Rick anderhalf jaar geleden met Richard Plug naar Odin’59 kwam, maar aan het eind van dit seizoen stopt om meer tijd te hebben voor zijn privéleven. “Ook de spelers lopen weg met S. die al die tijd voor de vrolijke en gezellige sfeer heeft gezorgd.”

Vorig bericht over de Sibonina staat hier. Ook een zaak om nog eens op terug te komen: ik kreeg vanmorgen een verrassend telefoontje van iemand daarover. Maar die zit ver weg en ik was niet van plan vóór de zomer nog verre reizen te ondernemen.

3 Reacties

 1. B
  18 april 2017 - 10:45

  Wat ironisch dat de persoon in kwestie zo’n toepasselijke achternaam heeft.

  Reply
 2. GolvIV
  18 april 2017 - 12:49

  Rickie is een gouwe gozer. Die vieze ratten komen er nog genadig vanaf met 7 jaar.

  Reply
 3. Mr.Wilson
  18 april 2017 - 15:44

  Als ik hem was pakte ik mijn biezen. Het is niet omdat het ene moordcommando is opgepakt dat ze je niet meer moeten hebben natuurlijk.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.