Ewout in de cel, Piet Pronk RIP

Over doden niets dan goeds, dat gaat niet voor iedereen op. Ik moest even denken aan het gedicht dat de weduwe van Klaas Bruinsma in een rouwadvertentie plaatste, van J.J. Slauerhoff, met als laatste regels: “Hij leidde recht en slecht een onverdraagzaam leven.”

De kwaadaardige reacties over Piet Pronk laat ik niet door, er zijn grenzen. Bovendien denk ik dat niemand van die reageerders zulke lelijke dingen had durven beweren toen hij nog leefde. Zijn dood komt ook voor zijn naaste vrienden onverwacht, maar het is geen geheim dat er nog wat oud relatie-zeer speelde.

Dinsdagavond was de eerste aflevering van een fascinerende serie op RTL5. Ewout Genemans, in zes beruchte gevangenissen. Ik heb een preview gehad van de aflevering in Koraal Specht (zoals we dat maar even blijven noemen) op Curaçao. Wordt volgende week uitgezonden. Extra interessant voor wie deze week Nieuwe Revu leest, over de oorlog op Curaçao (zie volgend bericht).

In de eerste aflevering was hij op de Filipijnen. Niet in die in Manilla waar ik onlangs was, maar in een grotere. Met ‘de dansende gedetineerden’. Maar het is niet alom vreugde wat daar de klok slaat. Ik moest even aan Piet denken bij dit fragment:

In het vorige bericht haalde ik aan dat ik Piet Pronk had gesproken om te vragen of hij wilde meedoen aan de serie Echte Penoze (ook van Ewout Genemans). Ik had de indruk dat het feit dat Karel Pronk daaraan mee zou doen, voor Piet een rol speelde, maar volgens iemand die er toen ook bij was is dit niet zo: Piet wilde toen helemaal niet iets met televisie. Waarvan akte.

Een link naar het gedicht van Slauerhoff staat hier

10 Reacties

 1. Siem
  18 mei 2017 - 01:00

  Quote: maar volgens iemand die er toen ook bij was is dit niet zo: Piet wilde toen helemaal niet iets met televisie. Waarvan akte
  – Eric die zijn kritiek onder voorgaand artikel over Piet uitte schreef: Hij wilde niet meedoen aan welke vorm van media dan ook omtrent zijn persoon omdat hij zijn kinderen en familieleden dat wilde besparen niks meer niks minder.
  Dat klopt niet met de feiten, Piet was er juist trots op dat hij een andere richting dan de criminele op was gegaan en deelde dat ook met naam en foto met de media op eigen initiatief en na de uitnodiging om mee te werken aan Echte Penoze.
  Eric doet met zijn bewering Piet Pronk aantoonbaar te kort m.b.t. diens eerdere life-style en ommekeer. Die ommekeer was iets waar Piet juist trots op was en iets wat hij met graagte deelde met de media: http://ww.delftopzondag.nl/nieuws/algemeen/74110/piet-pronk-en-de-mannen-van-saudarah-willen-zich-profileren-als-een-positi?redir
  Toch raar dat zo ‘n gast er dan uit stapt, of het moet een domme uit de hand gelopen actie zijn geweest. Doodzonde. Hoe of wat dan ook: heel veel sterkte voor de nabestaanden!

  Reply
 2. Ronald
  18 mei 2017 - 01:20

  Piet we denken aan je amigo

  Never forget !

  Ronald en Freek 💪

  Reply
 3. X
  18 mei 2017 - 07:18

  Bruinsma was nooit getrouwd, dus van weduwe kan geen sprake zijn toch?

  Reply
  • RAFFY
   9 december 2017 - 14:37

   MOET JE PER DEFINITIE TROUWEN OM EEN PARTNER TE HEBBEN, TOT SLOT PIET WAS GELIEFD EN GEHAAT ZOALS IK EN ELKE ANDER CRIMINEEL. PIET DANS IN DE HEMEL

   Reply
 4. Lange buurman
  18 mei 2017 - 17:24

  Piet we gaan je missen

  Reply
 5. Anoniem
  20 mei 2017 - 14:06

  piet , jij was de man ik heb je gekend ik heb met je gewerkt je bent en blijft een echt O G

  Reply
 6. Ozzy
  22 mei 2017 - 18:45

  Dus je laat alleen positieve berichten door over Piet.
  Ik vond het al zo raar dat er geen negatieve berichten waren, want ik kan me niet voorstellen
  dat iedereen het erg vind dat een crimineel iemand zich van het leven beroofd….

  Beste Ozzy,

  Dus ik moet alle anonieme scheldpartijen doorlaten, van mensen die hun mond hielden toen hij nog leefde? Dacht het niet.

  Hendrik Jan

  Reply
  • Siem
   22 mei 2017 - 22:15

   Tjonge Ozzy, ga je diep schamen.
   Ook (ex) criminelen, die de hand aan zichzelf slaan, hebben familie, vrouw en/of kinderen die in diepe rouw en verbijstering verder moeten leven. Jouw opmerking is van een dusdanige gevoelloosheid die zou passen bij een koelbloedige crimineel. Kennelijk mis je meer dan een rits aan sociale schakels en inlevingsvermogen.

   Reply
 7. JuarezMike
  23 mei 2017 - 03:03

  @ Hendrik Jan en @Siem,
  Ozzy heeft gewoon een punt hier. Je hebt gelijk dat je bepaalde scheldkannonades niet door laat (dat begrijpen we allemaal wel), maar Piet stond niet elke Zondag in de kerk de Hosties uit te delen zullen we maar zeggen en dat hij een uitnodiging krijgt voor de serie “Echte Penoze” zal hem ook heus niet vrij stellen van een aantal kritische reacties hier. En Siem, jij zegt tegen Ozzy, quote: “Jouw opmerking is van een dusdanige gevoelloosheid die zou passen bij een koelbloedige crimineel”. Denk jij dat Piet werdt uitgenodigd voor “Echte Penoze” om zijn zachtaardige karakter? Dacht het niet he. Als Holleeder morgen vrij komt en hij wordt doodgeschoten,….dan wat? Laat je dan alleen maar de mooie reacties door?

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.