Mustafa’s reis naar ‘Paul’ in Istanbul: een verslag

In de Rotterdamse douanezaak speelt Mustafa B. een rol. Hij is een oude bekende, uit de tijd van de beruchte IRT-affaire en hij heeft zich ook nogal bemoeid met de zaak Baybaisin, die volgens sommigen ten onrechte is veroordeeld tot levenslang. Voer voor complotdenkers, waarbij Joris Demmink ook voortdurend om de hoek komt kijken. In de Rotterdamse douanezaak heb ik Mustafa in contact gebracht met Paul, ‘onze man in Colombia’. Op verzoek van Paul, omdat hij wist dat ik contact had met Mustafa en dat Mustafa goed bevriend was met René F., een van de hoofdrolspeler in de Rotterdamse zaak.

Nadat ik het contact had gelegd, hoorde ik er weinig meer over, totdat Mustafa briesend van woede vertelde dat Paul hem had genaaid. Paul had hem voor niks naar Istanbul laten rijden. Daar hadden ze afgesproken, maar Paul was niet komen opdagen. Wat Mustafa toen niet vertelde, maar wat ik later hoorde, was dat hij ruim 4000 euro had overgemaakt naar een contactpersoon in Colombia, om een container naar Turkije te sturen.

4 Reacties

 1. Paul
  13 mei 2017 - 00:12

  Wat heb ik je gezegd .ik had het precies bij het goede eind .. Mijn contact zei het een halve dag van tevoren ze wachten op jullie .mooi dat hij die centen naar de officier van de geheime dienst hier heeft gestuurd .

  Reply
  • Martin de Cock
   13 mei 2017 - 08:54

   Je verschijnt niet op afspraak met zowel Martin Kok en Mustafa,het TCI noemt je onbetrouwbaar,denk dat dat nog zachtjes uitgedrukt is

   Reply
 2. Siem
  13 mei 2017 - 01:36

  @Paul 0.12

  Je bent er weer selectief als de kipjes bij qua reageren. Nu nog de 6 vragen beantwoorden die ook bij Korterink voor je uit staan onder diens artikel: Beschermde getuige: Bent u van de politie?
  Voor jouw gemak een kopie van de vragen:
  Vraagje 1: Op 20/11/2013 verklaarde je onder een verbastering van je naam bij de Colombiaanse autoriteiten over cocaine transporten, over Rene F. en Dennis v.d. B. alsmede over Fruit Forces.
  – Is het volgens jou slechts toeval dat daarna op 9 december 2013 de ananas zending met 320 kilo cocaine j (bestemd voor Fruit Forces/ Rene F.) in de haven van Rotterdam werd onderschept?
  Vraagje 2: In het interview met HJK stel je dat jij de transporten van Wim Ken Aalten bent gaan overnemen na de moordaanslag op hem in april 2013.
  – Wilde je met je informatie van 20/11/2013, waarbij je nadrukkelijk wees op Rene F,. Dennis v.d. B. en Fruit Forces de concurrenten uitschakelen?
  Vraagje 3: Je hebt je overal als vrijwilliger aangemeld als kletsmajoor, wanneer klusjes van je mis dreigden te gaan en/of wanneer je je bedreigd voelde en/of wanneer transporten waar je belang bij had mis dreigden te lopen.. Eerst in Spanje, later bij de CIE, weer later bij de DEA, om medio 2016 te eindigen bij de TCI. Bij die laatste pas 3 jaar na de moordaanslag op Wim Aalten.
  – Waarom 3 jaar gewacht om je bij die laatste te melden en pas nadat contactpersoon Gerrit G. de doorsluizer uit voorarrest ontslagen was vanwege de ziekte van diens vrouw? Jij wist namelijk al veel eerder toen je de Colombiaanse autoriteiten tipte over de Fruit Force lading hoe de connecties in elkaar zaten. Ook wist je toen al van de rol van de douanier, de ‘bestelling’ van Rene F. en van het gegeven dat Gerrit op de dag van de levering met vakantie zou zijn. Wow.
  Vraagje 3A: Begrijp je zelf ook waarom het TCI na je ontmoeting vorig jaar met Gerrit in het Rotterdamse het vermoeden uitsprak dat je hem al langer kende? Mogelijk nooit eerder persoonlijk ontmoet maar wel al eerder wetenschap hebben gehad over diens rol in de haven. Tenslotte wist je al op 20/11/2013 van de Fruit Forces de hoed en rand tijdens je verklaring bij de Colombiaanse autoriteiten. En dat terwijl Fruit Forces pas recent was ingeschakeld na een eerder mislukt transport op 6/11/2013 van 120 kilo op wat toen nog een proeftraject was.: het Woody traject.
  Vraagje 4: Je nam naar eigen zeggen de transporten van Ken Aalten over na de moord aanslag op hem (april 2013) en stelt dat je enige doel was om te innen wat Aalten nog tegoed had van Rene F. (de 30% regeling) alsmede informatie te verstrekken over liquidaties, toen je medio 2016 contact zocht met de TCI.
  – Jee joh. Rene F. zat toen al vast. Wat een moeilijke omweg om dan met de TCI in zee te gaan terwijl je in het interview met HJK stelt enkel belang te hebben gehad bij de boekhouder Sjef die de poet van Aalten beheerde en omgezet had in vastgoed en Ferrari ‘s. Waarom die omweg en het vrijwilig contact met de TCI als je toch al wist hoe het zat en wie je moest hebben? Feitelijk had Gerrit G. je niets te bieden in je zoektocht naar vereffening van de gelden die Aalten nog tegoed had van Rene F.
  Vraagje 5: En dat wordt de belangrijkste vraag. Na je tweede gesprek op CS Rotterdam heeft dounier Gerrit G. jou de de computer gegeven (was een laptop) met daarop de bestanden van de haven Rotterdam waarmee en hoe de container doorlating rood/wit werd geregeld.
  – Hoe kan het dat je op diezelfde dag in de dagelijkse briefing met de TCI die laptop aan hen hebt overgedragen en dat je nadien vanuit Colombia met Martin Kok een afspraak op 7 december hebt gemaakt om diezelfde ‘computer’ aan hem over te dragen terwijl je daar niet meer over beschikte?
  Slotvraagje: Wat is je doel met je undercoverworldwide.com en vind je het niet ontzettend dom van jezelf dat je bij de registratie van die naam (wat je gisteren en vandaag weer poogde recht te trekken) je ware identiteit hebt prijs gegeven? Dezelfde gretigheid en dezelfde onnadenkendheid die Martin Kok zijn leven heeft gekost, nadat jij een afspraak met hem maakte om iets te leveren wat je al aan de TCI overgedragen had en nadat jij op de dag van de afspraak met Kok (in gezelschap van 2 anderen) heel toevallig probleempjes kreeg op de luchthaven in Spanje,
  Toch nog een vraagje 6: Begrijp jij zelf waarom je niet gehoord bent na de moord op Kok ondanks je afspraak met hem vlak voor de moord? Of ben je wel gehoord, het TCI stond tenslotte in contact met jou en ik vermoed nog steeds…

  Reply
 3. Siem
  13 mei 2017 - 02:01

  Toevoeging op 1.36

  Nou Paul, ik quote je maar even: mooi dat hij die centen naar de officier van de geheime dienst hier heeft gestuurd .
  – Hoe weet je dat? En suggereer je met ‘hier’ opnieuw al te nadrukkelijk dat je weer in Colombia zit? Met andere woorden, wie naaide wie. Jij Mustafa of Mustafa jou als je hem hebt laten storten op een door jou aangedragen rekening die je nu toe schrijft aan de geheime dienst. Ruikt naar een gevalletje oplichting beste Jaeger want die lullige storting (net zoals de 1000 euro van Martin Kok voor je ticket) kan net zo goed rechtstreeks terecht zijn gekomen op 1 van je alias rekeningen.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.