Oorlog op Curaçao: de bloedige vete NLS en BVC

In Nieuwe Revu deze week een reportage over de bloedige oorlog op Curaçao, tussen de No Limit Soldiers en Buena Vista City. Over hoe het begon, tussen de straatbende van Koraal Specht met Tyson aan het hoofd en de groep uit BVC van Jais. Ook in Nederland bleef het niet onopgemerkt. Vooral de moordaanslag waarbij de zwangere Rotterdamse studente Janisairah een van de slachtoffers was, trok aandacht.  En we kennen de rappers, natuurlijk. Toen ik in januari op Curaçao was, was rapper Becholize bij discotheek Spoonz doodgeschoten. De foto boven is van zijn begrafenis. 

In het vorige bericht gaat het over de nieuwe serie van Ewout Genemans, die drie dagen doorbrengt in beruchte gevangenissen in het buitenland. Volgende week dinsdag (RTL5) is de aflevering over Koraal Specht. Fascinerend en voor menig insider in dit wereldje een ‘feest van herkenning’.  

De reportage is ook te lezen op Blendle

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.