Reda N.: twaalf jaar boeten door ‘extravagant gedrag’

Gisteren was de uitspraak in hoger beroep tegen Reda N. uit Den Haag. Hij werd tot 12 jaar en 10 maanden  veroordeeld voor de overvallen op multimiljonair Wim Zegwaard en een Rotterdams gezin. Voor een overval in Honselersdijk is te weinig bewijs. De rechtbank veroordeelde hem tot 14 jaar voor exact dezelfde feiten. Waarom nu toch lager? Dat zal nooit iemand weten.

Het was de vraag of in hoger beroep ook de zaak met Zegwaard overeind zou blijven, omdat daar geen direct bewijs van Reda’s betrokkenheid was. Is hij de donkere persoon op dit beeld van Opsporing Verzocht?

Het Algemeen Dagblad schrijft: “Uiteindelijk deed het extravagante levenspatroon van N. hem de das om. In een mum van tijd joeg N. in Marokko, waar hij daags na de overval op Zegwaard naartoe was gegaan, er duizenden euro’s doorheen. Dat viel zo op, dat de broers en een neef van Reda zich zorgen maakten. Zij bespraken de situatie en maakten er geen geheim van dat ze wisten dat het geld dat N. rondstrooide, afkomstig was van de buit bij de overval op Zegwaard. Wat ze niet wisten, was dat de politie meeluisterde.”

Hebben we ‘t hier over gehad: het strooien met geld in discotheken in Tanger, tegen ‘de woestijnman’, een legendarische Marokkaanse topman (in een bepaalde categorie). Ik ben daar toen zelf ook geweest, voor reportages in Nieuwe Revu en Panorama. Over het flamboyante leven van Reda en zijn vrienden. En vriendinnen. 

In de reportage Broeinest Tanger gaat het over: de aanslag op de man met de pet, de schoenpoetser in de Rue Reda, Hamza opgepakt bij de Luchthaven, Reda: strooien met geld van Zegwaard? en Hamido: de ondergang van de villa op de rots.  

9 Reacties

 1. JuarezMike
  16 mei 2017 - 15:24

  Die groepsfoto, er zit letterlijk voor een paar honderd jaar slijm aan die tafel. Dachten allemaal vrienden van elkaar te zijn. Degene die alles overal voor betaald heeft gaat nu voor schut voor 12 jaar. Echte toBcrimineel nu.

  Reply
 2. Kees
  16 mei 2017 - 15:59

  je hoeft niet te linken naar een artikel in blendle truucje kent iedereen nu wel..

  Beste Kees,

  Het is geen truc, het is een service aan de lezer…

  Hendrik Jan

  Reply
  • Maurits de Vries
   16 mei 2017 - 17:26

   @Kees

   Dhr. Korterink wil ook wat verdienen. Heb je enig idee wat al die reizen kosten die hij maakt? Het moet uit de lengte of uit de breedte komen, Kees…

   Reply
 3. Der Junge
  16 mei 2017 - 19:29

  wij verhuizen en daar zijn geen grote honden toegelaten van de huisbaas daarom zijn we op zoek naar een nieuwe goede leuke thuis voor onze girko hij is heel sociaal kan met kinderen om is wel heel speels nog is natuurlijk nog een pup van bijna 5 maand nu , hij is wel al zindelijk en kan alleen zitten slaapt s’nachts en overdag tijdens ons werk in de bench en dat vind hij niet erg hij weent of blaft niet , wie wil girko een nieuwe thuis geven

  Reply
 4. R
  16 mei 2017 - 20:04

  Deze veroordeling bewijst dat de rechtsstaat in Nederland sterk uitholt. Deze zaak stinkt aan alle kanten: rechters die zich om onduidelijke reden en op het laatste moment van de zaak afhalen, officieren in eerste aanleg die perse ook de hoger beroep zaak moesten doen, uitgewerkte tapgesprekken die niet klopten etc. etc. Ik heb het arrest gelezen. Reda is veroordeeld omdat 1)hij over veel geld beschikte in Marokko (hetgeen hij niet ontkent en waarvoor hij een plausibele verklaring voor heeft); 2) een belastend telefoongesprek met iemand bij wie de horloges van Zegwaard zijn gevonden, wat hooguit erop kan wijzen dat Reda iets met de horloges te maken had (heling) en een opgenomen gesprek tussen familieleden van Reda die zijn uitgavenspatroon in Marokko bespraken en dat zouden koppelen aan de overval, wat net zo goed afkomstig kan zijn uit de geruchtenstroom, want van daderinformatie hebben deze familieleden geen blijk gegeven. Kortom, oordeel zelf maar of je iemand dan kan veroordelen voor een overval. Het is een gotspe. De rechters gaan lekker naar huis, want voor wie moeten zij vrezen als een Marokkaan jarenlang achter de bak verdwijnt op basis van rammelend bewijs?

  Reply
  • Mo
   16 mei 2017 - 22:03

   Denk eens aan die kinderen en oudjes die midden in de nacht bezoek kregen. En denk eens aan de naam van de Marokkanen die dit soort laffe haram overvallen zwaar door de sleijk wordt gehaald. En lees dan die walgelijke reactie van jezelf nog eens over a mattie ..

   Reply
   • Anoniem
    17 mei 2017 - 00:05

    goeie duidelijke en vooral eerlijke reactie zonder politiek correct gelul!

    Reply
   • DenVer
    17 mei 2017 - 00:05

    goeie duidelijke en vooral eerlijke reactie zonder politiek correct gelul!

    Reply
 5. Edy
  16 mei 2017 - 23:09

  Mee eens Mo. Al die holkruipers van criminelen hier zijn te triest voor woorden. Die wannabees moeten zelf eens overvallen worden. Kijken of ze dan nog zo geil worden van die stoere mannen.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.