Cheryl Morriën (7) verdween spoorloos in 1986: kan dit in 2017 ook nog?

Op 5 augustus 1986 verdween Cheryl Morriën (7) uit IJmuiden spoorloos. Vermoedelijk was ze een van de slachtoffers van de toen in Assen wonende Belgische vrachtwagenchauffeur Michel Stockx, die later een seriemoordenaar bleek te zijn. Het is bijna 31 jaar geleden. In zijn column in Panorama vroeg Jens Olde Kalter zich af of zo’n spoorloze verdwijning anno 2017 ook nog kan. Iedereen heeft een mobieltje op zak, waarmee foto’s gemaakt kunnen worden.

Daarnaast hangt Nederland vol camera’s. Stockx had onmogelijk vanuit Drenthe naar IJmuiden kunnen rijden zonder vele malen te zijn vastgelegd en hij zou ongetwijfeld een mobiele telefoon hebben gehad. Al die gegevens hadden even sterk voor als tegen hem kunnen werken. Hij had er ook zijn onschuld mee aan kunnen tonen, als zijn telefoon de hele dag online en traceerbaar zou zijn geweest en als zijn (personen)auto in de buurt van zijn huis was geweest. Een reportage over de kindermoordenaar Michel Stockx en zijn mogelijke betrokkenheid bij de verdwijning van Cheryl Morriën (Kindermoord: kan Grote Broer kleine zusjes helpen?)  staat nu online 

7 Reacties

 1. nickelenelis
  13 juli 2017 - 12:15

  Als het klopt is de dader al overleden door een lopend vuurtje?

  Reply
  • Mokumman
   13 juli 2017 - 13:09

   Op 18 september 2001 stootte hij tijdens zijn arbeidstherapie een fles terpentine om en sloeg van schrik een tl-buis stuk. Meer dan 60% van zijn lichaamsoppervlakte verbrandde en hij werd overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk. Hij overleed daar op 25 september. De ouders van Jessica Laven reageerden verheugd op dit nieuws en hingen de vlag uit. Volgens Justitie was het een noodlottig ongeluk, maar in de media werd gespeculeerd dat het een moordaanslag of zelfmoord betrof. Justitie sloot dit echter uit.
   Uit: Wikipedia

   Reply
  • Maurits de Vries
   13 juli 2017 - 13:41

   Ja, jammer dat ze het vlammetje nog uitgeblazen hebben. Ze hadden hem beter gecontroleerd uit laten branden. Heel soms lijkt het net of God echt bestaat…

   Reply
 2. Kees
  13 juli 2017 - 18:01

  God zal in Scheveningen wel een handje geholpen zijn…
  Maar vandaag de dag met alle camera’s en mobieltjes heeft big brother veel meer mogelijkheden.

  Reply
 3. Joost
  13 juli 2017 - 22:27

  Was Michel Stockx niet van de kleine jongetjes en was Jessica Laven ‘een foutje’ (vergissing)?

  Jessica en zijn andere slachtoffertjes waren na ‘de daad’ door Stockx vluchtig weggewerkt; van Cheryl is nooit meer iets teruggevonden.

  Reply
 4. @ndré
  14 juli 2017 - 00:18

  De verhoogde pakkans heeft er niet toe geleidt dat er nog steeds meisjes verdwijnen. Het vlees blijft zwak

  Reply
 5. Truus
  14 juli 2017 - 11:59

  Ben wat verbaasd over het idee dat Cheryl een slachtoffer zou zijn van Stockx. Ze was te jong en te klein vergeleken met de andere kinderen. Mijn gedachte destijds was dat de dader uit de buurt kwam, een flatbewoner die het lichaampje een paar jaar verborgen hield in een vriezer.

  Ondanks camera’s en mobieltjes verdwijnen er trouwens nog steeds kinderen in en uit Nederland.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.