‘De snelle weduwe van Vinkeveen’: spoorloos verdwenen

Op de foto hierboven staat Marva-officier An L. die prins Bernhard de hand schudt. Dat is mij er eentje, die An. Een lesbische pyschopathische jaloerse bezitterige moordenares, die ‘onze Mieke Kuijpers’ waarschijnlijk heeft vermoord en spoorloos laten verdwijnen. ‘Onze’: ooit schreef ik voor Panorama het eerste verhaal over de moord op Marcel Koorndijk uit Vinkeveen. Anthoniek Kuijpers uit Helmond was zijn partner. Golddigger pur sang. Bekende als jetski-ster, vandaar dat ‘snelle’.

Ze had zich wat verkeken op Marcel. Hij was misschien een beetje saai, althans voor wat zij gewend was, en hij was lang niet zo rijk als ze had gedacht. Ze regelde een paar sukkelige huurmoordenaars die Marcel vermoordden. Allen liepen tegen de lamp. Anthoniek is overigens altijd blijven ontkennen, maar ik geloof niet dat er ook maar iemand was die haar geloofde.

Dat was in 2000. Ze zat haar straf van vijftien jaar uit en sindsdien was het een hele tijd rustig. Totdat Henk Strootman lucht kreeg van haar spoorloze verdwijning. Ze had haar naam intussen veranderd in Mieke. Eerder al verdiepte Henk zich in dit mysterie en ook toen kwam de dubieuze rol van An L. aan de orde, maar sindsdien kwam er nog veel meer aan het licht.

Het staat nu in de opzienbarende reportage, waarin An iemand blijkt met “een narcistische persoonlijkheidsstoornis’ die lijdt aan ‘pathologische jaloezie.’ Niemand kende Mieke als zijnde van de damesliefde, maar het leek er toch op dat zij en An een net iets meer dan alleen vriendschappelijke relatie hadden. Je hoeft geen psychiater te zijn om te kunnen bedenken waar het hier fout is gegaan. De reportage staat hier.

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.