Wie schoot Wim Scheffer dood? Daar ruist langs de wolken…

Van oude moorden, de dingen die voorbijgaan. Een van de klassiekers uit de Nederlandse misdaadgeschiedenis is de bloedige bingo-oorlog die in de jaren tachtig in Den Haag woedde. In Haagse Penoze heb ik die uitvoerig beschreven, maar er waren hier en daar nog wat vragen. Zoals (zie dit eerdere bericht) de vraag wie Wim Scheffer heeft doodgeschoten. Ik had alleen de initialen, kon er toen nog geen naam aan vastplakken.

Wie de afbeelding boven bekijkt zal zien dat er onderaan de grafsteen van Bestebreurtje staat: “Daar ruist langs de wolken”. Een lied uit de bundel van Johannes de Heer. Wat niet iedereen zal weten is dat de vervolgwoorden zijn: “een lieflijke naam.” 

Vandaag meldt iemand dat de schutter een zekere Maarten W. van de Mathenesserstraat is. Dat zal de Mathenesserweg of -laan zijn, in Rotterdam. Die naam had ik inmiddels vaker langs horen ruisen, door wolken en struikgewas.  Hij was een van de twee bodyguards die samen met bingo-koning John Bestebreurtje uit de Maasstad was afgereisd naar Den Haag voor de confrontatie met de familie Scheffer. Ik kan over het verdere leven van deze Maarten verder nog niet veel achterhalen, dus mocht iemand meer weten…

Hier nog een ander Vergeten Verhaal over de moord op de Bingo-koning. 

1 Reactie

  1. Camping life
    17 juli 2017 - 09:48

    Iedereen in dit verhaal is al zo lang dood dat ze al weer bijna terug komen, sommige dingen zijn beter om te laten rusten. Ome Nico staat niet voor niks met stip genomineerd voor een goed gesprek.

    Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.