Gangsta’s Paradise Curaçao: 4 doden ‘in een dal van de schaduw des doods’

De crimesong van de dag is vandaag niet zo moeilijk. Gangsterparadijs Curaçao ligt sinds maandagavond in de schaduw van de dood, al merkt de toerist daar niets van, die hoort hooguit een bericht uit Nederland dat er iets aan de hand is geweest in een buurt waar je niet zo snel kind aan huis bent.

Coolio’s Gangsta’s Paradise begint met een regel uit de bijbel (“As I walk through the valley of the shadow of death”) maar er is een andere die minstens zo toepasselijk is: wie het zwaard hanteert, zal door het zwaard vergaan. Waarbij het zwaard is ingeruild voor een eigentijdser wapen.

De foto van dit slachtoffer (een van de vier) had ik gisteren al geplaatst, maar een stuk kleiner, toen viel dat pistool nog niet zo op.

Er zijn veel foto’s te zien van de slachtoffers, badend in bloed. Die ga ik hier niet plaatsen. Een van de gruwelijkste is die waarop een man in een oranje outfit op de grond ligt. Dat is – zeer waarschijnlijk – de jongen van de foto boven, met het petje. Vermoedelijk doelwit.

Twee anderen stierven onschuldig: de tweeling van 21, die ‘s avonds naar de kerk was geweest om hun verjaardag te vieren en daarna feest ging vieren met een groepje vrienden. 

Er kwam een moordcommando langs gereden, dat honderden kogels afvuurde. Het zou te maken hebben met die haast even bloedige schietpartij begin januari 2016, waarbij de zwangere Rotterdamse studente Janisairah om het leven kwam. 

 

3 Reacties

 1. D
  10 augustus 2017 - 14:52

  Onschuldig maar wel met een pistool in je hand? Beetje tegenstrijdig

  Reply
 2. Jennifer
  10 augustus 2017 - 15:06

  Onschuldig maar wel met pistool in de hand beetje tegenstrijdig

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.