Joey’s spoorloze verdwijning in Turkije

In de zomer van 2017 zijn Nederland en Turkije in de ban van een mysterieuze vermissing. De 21-jarige Joey Hoffmann uit Haaksbergen verdwijnt begin juli spoorloos in Turkije. Hij is samen met een bevriend stel in het kader van een soort ‘Ik Vertrek’ weggegaan, maar hij hield het na een paar dagen al voor gezien en zou alleen terug zijn gereisd. Maar hij is nooit in Nederland aangekomen. Wat is er gebeurd? 

“Jaa, haaaa, haaaa. Bang, bang… Niks te bang’n. Zal wel een grapje van de politie zijn, want wil’n ons nog ’n keertje spreek’n. We heb’n vandaag bijna ’n ongeluk gehad, was bijna dood geweest jonge (gelach op de achtergrond). Bijna zat ik vol op ’n olietanker joh.”

5 Reacties

 1. Caat
  10 augustus 2017 - 12:48

  Een niertransplantatie is goedkoper in Turkije dan in Nederland? Dat zit in het basispakket en kost alleen je eigen risico, idem voor degeen die de nier doneert hoewel er dan, soms, een beroep kan worden gedaan op een potje zodat er geen bijkomende kosten zijn. In Nederland. Dus waar is dan het voordeel van Turkije boven Nederland. Een houten huisje bouwen bij het ziekenhuis zodat Bjorn behandeld kan worden? Waarom vertrekt hij dan uit het ziekenhuis? Die niertransplantatie is nog geen drie maanden geleden notabene. Hoe zit het met haar medicatie om afstoting te voorkomen. Hoe is haar nacontrole geregeld? Waarom al die aandacht, van haar, voor Bjorn terwijl zij, wat gezondheid betreft, het meeste risico loopt om ergens in de middle of nowhere te gaan wonen. Weet de vriend die uitstapte, wat er is afgesproken over het bouwen in Turkije? Hoe moest Joey terug komen in Nederland, zonder geld maar met 400 euro voor de taci, als verstekeling in een vliegtuig? Liftend? Wat zijn deze mensen onverschillig naar hun vriend toe en wat lijken ze een hoop te verbergen te hebben. Vanaf eind mei zijn er, imho, duistere plannen gesmeed die niet stroken met de niertransplantatie die zij zou hebben omdergaan. Wie behandelt verder haar sikkelcelanemie in Turkije? Vragen. Vragen. Vragen.

  Reply
 2. 11 augustus 2017 - 21:06

  Het tijdlijn verhaal klopt niet van de telegraaf
  Joey heeft op 5 juli gepind en dus toen naar huis gebeld
  Er staat ook 8 juliRaar is dat hij 400 had
  Eerst 250
  Voor 400 koop je ook geen ticket en taxi en eten en in nederland reizenHeeft Bjorn echt een nier afgestaan?
  Derya kwam met een koffer aan bij een strandhotel las ik en werd weggestuurd omdat zij een hondje bij zich had
  Dat lees ik nu niet terugIn Turkije houden ze niet van honden
  Een moslim mag alleen een hond als hij iets kan betekenen zoals bewaking
  Ze mogen niet in huisHier mag een hond niet eens 15 minuten lopen met 28 gradenIn Turkije laten ze ze wel 3 uur in de hitte speurenOok stom dat Turkije maar 2 speurhonden heeft voor levende mensen en 2 om lijken op te sporen terwijl 2x groter als nederland

  Reply
  • bee
   12 augustus 2017 - 17:44

   Punten en komma’s ,want dit is niet te snappen.

   Reply
   • Taalpurist
    15 augustus 2017 - 02:15

    klopt, maar als je het alsnog niet snapt ben je wel dom

    Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.