Joey’s verdwijning in Turkije: een tijdlijn

Zoals eerder aangekondigd: een reportage-achtig verhaal over de vermissing van Joey Hoffmann in Turkije. Met een overzicht – een tijdlijn – van de belangrijkste feiten en gebeurtenissen. Staat nu online 

Eigenlijk is de enige vraag: weten Bjorn en Derya meer dan ze hebben gezegd, of is Joey inderdaad op eigen houtje vertrokken en is hij ergens onderweg verdwaald, verongelukt of – en dat hopen we natuurlijk allemaal: met de noorderzon vertrokken en is hij in z’n eentje vakantie aan het vieren zonder dat hij in de gaten heeft dat er zoveel om hem te doen is?

5 Reacties

 1. marc
  10 augustus 2017 - 13:57

  Ik mis de stem van de Nederlandse overheid en Justitie , speurhond uit Ankara na weken ? waarom niet een groot zoekteam en een hele zwerm honden ? Nederland heeft dat , denk dat dit zich in Turkije op lokaal niveau afspeelt

  Reply
 2. Nemo
  10 augustus 2017 - 14:18

  “Derya gaat na verdwijning alleen met een taxi naar Tarsus. Komt terug en haalde Björn op in het ziekenhuis, waarna ze meteen afreisden naar Tarsus.” Hoe laat is Bjorn in het ziekenhuis opgehaald en hoe laat kwamen ze aan bij het huisje in Tarsus? Het lijkt mij cruciaal om de tijdlijn van deze korte circa 2 uur durende reis naar Tarsus grondig te analyseren. Hoe lang hebben ze erover gedaan en op welk moment ter hoogte van welke plek(ken) was het s, nachts. Als zij de dader(s) zijn. Hadden ze alleen dan de tijd en ruimte om Joey op te halen van de plek waar iedereen zou zoeken om hem ergens anders te laten verdwijnen. Waarschijnlijk ergens ver weg van de plek waar iedereen nu zoekt. Ik zou de moeite overwegen om bepaalde afgelegen plekken onderweg naar Tarsus te onderzoeken. Nu haalt het stel ondanks de hele zoekmacht incl honden en drones wellicht nog steeds opgelucht adem. Bjorn lijkt me slim genoeg om te weten dat iedereen rondom de “kampeerplek” gaat zoeken. Is het scenario uberhaupt mogelijk dat ze Joey nadien hebben opgehaald?

  Reply
 3. Evi
  11 augustus 2017 - 08:06

  Dit denk ik dus ook. Joey is later opgehaald. En vele kilometers van silifke ergens gedumpt.
  Met welke auto heeft derya Björn opgehaald? Het busje deed het toch niet meer..
  verder , de bewakingsbeelden van het tankstation.. met welke auto waren zij daar.
  Zijn hun telefoon activiteiten nagegaan? Ook in het huis van oma.
  Is er iets te zien op de plek waar Björn gevallen is.. of weet hij niet meer precies waar dat was..
  is de landeigenaar er misschien bij betrokken..? En zo zijn er zoveel vragen.. er zal vast meer bekend zijn dan dat er bekend gemaakt wordt… maar toch…

  Reply
 4. Nemo
  11 augustus 2017 - 10:53

  Uitermate merkwaardige actie van Derya trouwens. Ik mag hopen dat mijn vrouw geen taxirit van 2 uur rijden neemt, ver weg van de plek waar ik en een vriend kwijt raken. Niet echt liefdevol en betrokken lijkt mij. ;)

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.