Schoten: voor connectie Frank de Tank, een Belse Gerrit

Hadden we ‘t gisteren over: de man die in het Belgische Schoten ‘s morgens bij het uitlaten van de hond in zijn benen werd geschoten. Het Laatste Nieuws meldt nu dat het gaat om iemand met een soortgelijke functie als onze Gerrit de Douanier, uit de Rotterdamse Douanegate. Dit is de 29-jarige M.Y. die een sleutelfunctie heeft op de containerkaai van DP World in Antwerpen. Er zou een relatie zijn met de bende van Frank de Tank (op z’n Bels uit te spreken met een a).

Na de schietpartij werd Y. naar binnen gesleurd door een bovenbuurvrouw: hij wilde niet terug in zijn eigen appartement, omdat hij niet wilde dat zijn dochtertje hem zo zag. In de zomer van 2016 was hij ook belaagd maar toen kon hij op tijd wegkomen.

Y. is van Turkse afkomst en verre familie van Frank ‘De Tank’ V., verdacht van cocaïnehandel. Y. komt nergens voor de dossiers, het vermoeden is dat ze hem willen dwingen mee te werken vanwege zijn sleutelpositie. Of het slim is om dat op zo’n manier te doen is de vraag: als er nu íemand is die zich niks kan permitteren is Y. het wel.

 

2 Reacties

  1. Anoniem
    15 augustus 2017 - 12:36

    Functie van Marsin Y. is niet echt te vergelijken met die van een douanier. Neergeschoten man is “hoofd planner” op de containerterminal van DP World, een van de grootste containerbehandelaars ter wereld. Hij organiseert dus het laden en lossen op de terminal, weet waar iedere container staat en kan vanuit zijn functie containers verplaatsen als dat om een of andere reden nodig zou zijn. Los van de verre link naar Frank De Tank, komt de betrokkene uit een Assyrische (Christelijke vluchtelingen uit Turkije en Irak) familie waarvan een aantal leden gekend zijn voor drugssmokkel.

    Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.