De ‘Holleeder van het zuiden’ en de vergeten moord op Steve Tompson

In de lijst met namen die in verband worden gebracht met de geliquideerde Eindhovenaar Dennis Struijk, ontbreekt er tot nu toe één. Steve Tompson. Dat kan zijn omdat er inderdaad geen verband is, maar even goed omdat niemand zich nog bekommert om deze moord. Na november 2014 hoor je er bijna niks meer over. Terwijl hij zich toch nogal in hetzelfde circuit bewoog. Met Tommie van der Burg, die wél met Struijk in verband wordt gebracht. Overigens: de term ‘Holleeder van het zuiden’ klinkt goed, maar in werkelijkheid kwam Dennis nog niet in de buurt van zijn schaduw, zo ‘groot’ was Dennis nou ook weer niet.

Steve Tompson, dat was een van de vreemdste moorden uit die tijd. ‘Het kogellijk in het Kempisch Kanaal’. Foto boven. In de eerste berichten was sprake van spontane ruzie met zijn vrouw,  in de auto, waarna Steve zei dat hij het laatste eindje wel ging lopen (naar een motorzaak in Leende, om zijn Harley op te halen). De motor stond daar al een tijdje, in onderhoud, er was geen afspraak gemaakt dat Steve hem die avond zou komen halen.

Typisch. De meeste motorzaken zijn ’s avonds gesloten. Maar daar was nog wel een verklaring voor: er wordt daar vrijdagsavonds vaak ‘vergaderd’, er zijn haast altijd wel mensen, op zich is het niet zo gek dat Steve ervan uitging dat er nog wel iemand aanwezig zou zijn.

Ook een vraagpunt: ging Steve anders ook vaak zonder zijn telefoon op pad? Hij had nu, toen hij na de echtelijke twist uitstapte, geen telefoon bij zich. Je zou kunnen denken dat hij een afspraak had met iemand. Overkomt mij ook weleens: dat je wat bespreekt met de telefoons op veilige afstand.

In 2015 werden er wat tipjes van de sluier opgelicht. De Telegraaf meldt dat “de criminelen Steve Tompson uit Eindhoven en Tommie van der Burg uit Best, die in oktober en april werden geliquideerd” actief waren in het xtc-circuit. Tommie was kort voor zijn dood verdachte in een zeer omvangrijk onderzoek naar de handel in grondstoffen voor synthetische drugs en de productie van xtc-pillen.  

Hij werd op 13 april 2015 op het parkeerterrein bij Van der Valk in Eindhoven in zijn auto doodgeschoten. Steve Tompson verdween in oktober. Tommie was één van de verdachten in een onderzoek met de naam ‘Balduc’. Een jaar voor zijn liquidatie vond de recherche 20.000 liter aan grondstoffen voor de productie van xtc in Eindhoven. Tompson zou de grondstoffen regelen voor een criminele bende die voor tientallen miljoenen euro’s aan drugs had geproduceerd.

Dennis Struijk was eerder neergeschoten in Mierlo-Hout. Toen ging het om een grote partij apaan, ook een grondstof voor de productie van synthetische drugs.

Er zijn in dit soort zaken, bij de liquidaties in deze kringen, waar vrouwen en kinderen heilig zijn. Van die dingetjes die in je geheugen blijven haken. Als er op cruciale moment vrouwen of kinderen in de auto zitten. Niemand verdenkt de vrouw van Tompson van enige vorm van bewuste betrokkenheid, maar het blijft toch knagen. Wat was er gebeurd als ze géén ruzie hadden gekregen en hij in de auto was gebleven?  

 

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.