Help Gert Timmerman de herfst door

Een noodkreet van zanger Gert Timmerman: de oude bard is ziek en het geld is op. Er is een doneeractie gestart. Bij Gert (en Hermien) denk je niet meteen aan misdaad, maar hij is wel degelijk de zanger van een crimesong: Brandend Zand (en nergens water. “Omdat hij de vlucht nam uit een kille cel.”

Moet al een aardig eindje zijn gevlucht: van kille cel naar brandend zand, maar een kniesoor die daarop let. “Dit is zijn lot, vol van eenzaamheid en pijn”: geldt ook voor Gert zelf.

De doneeractie is wat onbeholpen opgesteld. De ene keer is het: “Help Gert en Barbara Timmerman”, verderop “Gert en Hermien.” Terwijl Hermien allang overleden is.

Op de site van de doneeractie staan wat details die ik niet kende. Bijvoorbeeld dat hij een duo heeft gevormd met Henk Elsink. En dat hij voor zijn grootste hit “Ik heb eerbied voor jouw grijze haren” een gouden en een platina plaat kreeg uit handen van Louis Armstrong.

Het was een leven met ups en downs. Er waren geruchten over een hijgplaat, het duo ging in de Heer (en met de EO naar Israël), de dochters bloot in Playboy, echtscheiding, beschuldigingen van ontucht. In 2002 trouwde Gert met Barbara Stoevenbeld. In 2003 overleed Hermien.

In 2006 was hij hotelier in Hotel Big Brother en kreeg hij grote problemen met zijn management en financiers. Gert en Barbara doken onder.

Sinds begin dit jaar is hij ernstig ziek, maar er is geen geld meer voor behandelingen. Pijnlijk is wel dat het in het laatste deel van de tekst steeds weer gaat over Gert en Hermien en ook over ‘mijn’ in plaats van ‘zijn’. Alsof Gert dit zelf heeft geschreven en niet helemaal helder meer is. Meer over de doneeractie en het verhaal van Gert staat hier

In september 2005 was ik op een feestelijke bijeenkomst ter ere van Gert,waar ook Arie “Bij Hoevelaken linksaf!” Ribbens en cowboy Gerard waren. En Maarten Spanjer, maar die durfde niet naar binnen. Vanwege Arie Ribbens. Dat verslag (‘Het leed dat Gert Timmerman heet’) staat hier.

De Crimesong zelf: zie hier

 

7 Reacties

 1. loet
  13 september 2017 - 09:46

  Ik ken Gert nog uit de tijd dat ie in Usselo woonde met zijn Hermien, drank, drugs en sex waren hun ook niet onbekend in die tijd, Gert heeft zijn leven zelf verknald dus van mij geen ene cent dus.

  Beste Loet,

  Jij geeft je geld dus alleen aan brave mensen? Dan zul je niet arm worden.

  Hendrik Jan

  Reply
  • loet
   13 september 2017 - 12:16

   Beste Hendrik Jan , Gert Timmermans heeft het tot kunst verheven om zielig te doen en geld te schooieren en ligt het niet aan de viool dan ligt het wel aan de strijkstok maar nooit aan hemzelf.
   Als ik niks meer heb zou Timmermans mij ook geen cent brengen heeft helemaal niks met brave mensen te maken,
   Ik geef het liever aan mijn kinderen en kleinkinderen verdiep je maar eens in de zanger van alle snuifjes op de dam.

   Reply
 2. 13 september 2017 - 13:07

  kijk nu wordt hendrik jan zijn wereldbeeld al iets duidelijker

  Reply
 3. gekke dirk
  13 september 2017 - 20:19

  loet he hebt gelijk, altijd schooieren, aan zijn kinderen zitten en nou huilie huilie. lekker zelf uitzoeken gert.

  Reply
 4. Tami
  14 september 2017 - 13:57

  Dochter Sandra wil hem nooit meer zien want ze is door hem misbruikt op haar 10e.. Stond in de Weekend, nr 30 van 2 aug 2017. H

  Beste Tami,

  Dat is wel hééél oud nieuws. Volgens mij hebben ze na het misbruikverhaal ook nog wel samen opgetreden.

  Hendrik Jan

  Reply
 5. Mike de Jong
  15 september 2017 - 12:00

  Beste Hendrik Jan,
  Ik ken dit figuur al 66 jaar en hij heeft echt alles over zichzelf afgeroepen. Een oplichter eerste klas die al zijn ellende altijd aan een ander wijdt. Nooit eens echt in de spiegel gekeken. En geen geld voor behandeling? In Nederland hebben we gelukkig zorg voor patiënten als hij. En zijn vrouw zal altijd een uitkering krijgen na zijn dood, net als alle weduwen. Dus niet zeuren, het is weer eens niet zijn schuld.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.