Maëlys is onvindbaar, de verdachte zwijgt

De in Frankrijk tijdens een bruiloftsfeest verdwenen Maëlys (9) is nog onvindbaar. Al twaalf dagen. Er is een verdachte in beeld. Letterlijk. Nordahl Lelandais, oud-militair, met als liefhebberijen honden en boksen. 

Hij heeft overal een verklaring voor. De auto werd schoongemaakt met velgenreiniger, iets waardoor speurhonden mogelijk niets ruiken.

Hij was een op het laatst uitgenodigde gast op het trouwfeest. Het feest waarbij hij aantoonbaar één uur afwezig was. Om zijn met rode wijn besmeurde korte broek te wisselen zegt hij.

 

 

De onvermijdelijke mediums hebben zich gemeld. Hun ‘informatie’ wordt meegenomen, als de familie dit vraagt. 

Gezocht word vooral in vennen en meren in de buurt.

Bekenden van de verdachte kunnen niet geloven dat hij zo iets gedaan zou hebben. 

Video’s van bewakings- en verkeerscameras worden onderzocht op de route van de A3 van verdachte.

Meer informatie: klik op de afbeeldingen.

Met dank aan reageerder Bert.

Vorig bericht staat hier

3 Reacties

 1. Bert1968
  8 september 2017 - 16:17

  Als ik geweten had dat je het zou gebruiken, had ik het beter vewoordt. Nu slechts, voornamelijk, voor mijzelf vertaald.

  Ze is 9. Zijn naam is Nordahl l aan het einde. 2 puntjes in uw text.

  Hij reinigde de kofferbak met een product dat normaal voor velgen gebruikt wordt. Een vriendin geeft aan dat ze in hun vriendenclubje gek zijn van auto’s en de mannen vaak auto’s en poetsproducten bespreken.
  De auto zou verkocht moeten gaan worden en daarom grondig gereinigd.

  Het verhaal dat een 2e, blond, kind (een jongetje) met Maëlys, eerder die dag, in zijn auto aanwezig was, om te kijken of er honden ‘achterin’ aanwezig waren, wordt nu betwijfelt. Er is geen bewijs voor te vinden. Hij zou hem ‘uitgevonden’ hebben. Geen enkel kind aanwezig geweest op het feest, heeft hiet over verteld (spontaan verteld heeft men het over)
  http://www.ledauphine.com/isere-nord/2017/09/08/affaire-maelys-le-second-enfant-evoque-par-le-suspect-n-existe-pas le Dauphine doet het uitgebreid verslag, met ‘bronnen in het onderzoek’.

  De 3 gebruikte speurhonden stopten allen op de parkeerplaats (was hier al eerder gemeld door iemand) waar zijn auto gestaan heeft.

  Hij is ooit uit het leger gezet wegens ‘psygologisch onstabiel gedrag’. Dit was een honden unit van het Franse leger.
  Er word nu gezocht in een (berg) kloof in de ‘buurt’ van zijn woning. Tamelijk onherbergzaam gebied met waarschuwingsborden ‘gevaarlijk terrein’ (heel simpel vertaald).
  Hij was aantoonbaar 1 uur weg van het feest. Hij zei eerst van niet, maar nadat getuigen verzekerden van wel, veranderde hij zijn verhaal. Dus indien de dader, is zij (zeer waarschijnlijk) niet ver uit de buurt.
  Er is 2e (gedeactiveerde, ik neem aan geen sim oid) telefoon (bij hem) gevonden, waarover hij in eerste instantie niet verklaard had, en zijn normale telefoon die uitstond gedurende zijn afwezigheid die nacht.

  Het DNA spoor van Maëlys zou, vermengd met zijn DNA, op de lichtschakelaar van de A3 zijn gevonden, links van het stuurwiel. Het zoeken/bekijken van de honden in de auto zou via de rechter deur zijn gebeurd verklaarde hij eerder.

  Tijdens de verhoren wordt hij geobserveerd door gedrags deskundigen, die op inconsitenties in de verklaringen en gedragingen letten. En dus kennelijk vinden.

  Aan het meer waar gezocht werd, heeft familie een huisje en een bootje, waar hij wel eens verbleef.

  Er is, helaas natuurlijk, een onvermijdelijke wiki aangemaakt https://fr.wikipedia.org/wiki/Enl%C3%A8vement_de_Ma%C3%ABlys_de_Araujo
  firefox google translater plugin S3 werkt fijn, beter dan welke ik eerder gebruikte. Hopelijk heb ik met mij dislectische hoofd ook de meeste taalvauten gevangen.

  Reply
  • Truus
   9 september 2017 - 19:07

   Die verdwijningen gebeurden niet in de afgelopen 16 jaar, maar in een periode van 16 jaar, tussen 1980 en 1996. De verdachte in de verdwijning van Maëlys is 34, in 1980 moest hij nog geboren worden. In 1996 was hij 13.

   Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.