Verdachte moord broer ‘postcodeloterij-pechvogel’ is gevlogen

2017 is niet het jaar van de familie Maihouane uit Sittard. In januari kwam Kamal in het nieuws als degene die een miljoen misliep in de Postcodeloterij. Hij schreef op zijn Facebook: Het zal je maar gebeuren, je doet mee met de
postcodekanjer met 3 loten en hij valt op jou postcode 6131BS. Maar door een kleine incassofout word je uitgesloten. Helaas is dit mij overkomen en ik ben er zeker niet blij mee, had er graag tussen willen zitten en dat zat ik ook maar helaas door een kleine fout mag het voor mij niet baten. Voor alle mensen die iets hebben gewonnen op onze postcode hartelijk gefeliciteerd. Nu maar hopen dat volgend jaar beter is.

In de vrijdagnacht van 14 april werd zijn broer Abderahim (‘Abdi’) in loungebar Tropicana in Sittard neergeschoten. De politie heeft de vermoedelijke dader nu in beeld, Abbas Al S. (31), maar of hij ooit berecht kan worden? Volgens De Limburger is hij naar het buitenland gevlucht. Hij staat internationaal gesignaleerd.

De verdachte, met  de bijnaam ‘Iraki’,  zoueen Irakees zijn, die bekend is in het drugscircuit van Sittard-Geleen. Hij zou als inwoner van Utrecht staan ingeschreven,  maar meestal in Geleen  zijn. Abbas Ael l S. zou daar na het misdrijf nog zijn gezien.

“De politie zegt niets over de identiteit en wil in het belang van het onderzoek geen nadere mededelingen doen. Het onderzoeksteam zoekt nog getuigen die meer kunnen vertellen over de aanleiding en de achtergrond van de fatale schietpartij.” 

Waarschijnlijk is hij om het leven gekomen bij een uit de hand gelopen ruzie in de toiletruimte van de loungebar. Na de schietpartij werd de politie niet gealarmeerd. Wel belde de eigenaresse van Tropicana naar een broer van het slachtoffer dat hij met spoed moest komen. Die sleepte zijn zwaargewond familielid vanuit het café naar de auto en bracht hem naar het ziekenhuis waar ‘Abdi’ aan zijn verwondingen bezweek. Hij is in Marokko begraven.

Vorig bericht staat hier

 

 

6 Reacties

 1. HG
  15 september 2017 - 04:18

  Het misloen van de miljoenenpriks was niet januari 2017 maar 2016.

  Reply
 2. Mr.Wilson
  15 september 2017 - 14:37

  In diezelfde maand heeft Essent, het ziekenfonds en de huisbaas ook naar zijn geld kunnen fluiten maar daar zeggen we dan maar even niks over…

  Reply
 3. Hans
  22 september 2017 - 01:38

  De familie Maihouane is vast geen islamitische familie, of een familie die het niet nauw neemt met de religieuze regels: moslims mogen niet gokken, dus ook niet aan loterijen meedoen.

  Reply
 4. Deelder
  22 september 2017 - 20:16

  moslims mogen wel meer niet hans maar in de ramadan sterft het van de ze in de hoerebuurten zijn ze in elk gokhuis elk cafe..

  Reply
 5. Woudien
  23 september 2017 - 18:03

  volgens mij valt een loterij klapper nooit op postcodes met huizen waar mensen met een uitkering wonen,nooit op tv de winnende families gezien zo.
  Altijd die doorsnee stereotype huilende tante neel en de oude vandage piet die dan weer met pensioen was.
  Maar ja dan heb je een Marokkaanse jongen op die postcode..en wellicht met dingen bezig die men niet leuk vind?..en dan moet de Staatsloterij dáár geld brengen…..hmm het is wel héél toevallig allemaal zó gelopen he?
  Vervelend voor de staatsloterij dit natuurlijk én het programma met Gaston,vandaar de huilende Lenie en de lieve oude ome Piet op tv,voor hetzelfde geld zou er bekend worden dat er staatsgeld naar die jongen was gegaan en zijn broer,dat zou enórm veel geklets op talks shows op geleverd hebben én kamervragen,welnu helaas dat er net niet geincasseerd kon worden knipoog,zomaar een gedachte

  Reply
 6. Arie
  12 oktober 2017 - 13:42

  De postcodeloterij doet met alle aan onze gelieerde initiatieven bijzonder, ja irritant weinig moeite. Als in het kader van de door de klant aan hen gegeven toestemming voor doorlopende automatische incasso één enkele poging tot afschrijving niet lukt, dan wordt niet alleen geen enkele nieuwe poging tot afschrijving meer gedaan (wat in veel gevallen dan wel gewoon zou lukken, bij mensen die alleen incidenteel even te weinig saldo hebben, en wat ze gewoon laten we zeggen na een week stilzwijgend zouden kunnen proberen, en tevens wat de beter functionerende incasseerders zoals veel mobiele telefoonbedrijven en de minder vervelende energieleveranciers doen), maar wordt ook direct de klant als meespelende kanshebber uitgeschreven. Ze zullen altijd zeggen dat ze het niet anders kunnen, ook al is dat onzin want ze incasseren al zowat een maand voor de eigenlijke speeldatum. Het geeft typisch dat gevoel van de overheid die niet teveel moeite wil doen, en die bovendien het (grote) geld graag ziet bij precies diegenen die er al genoeg van hebben, kwestie van imago en zo. Bij de lotto en staatsloterij hetzelfde laken een pak. Dus ja, je kunt wel zeggen dat ze zeker geen moeite doen om juist diegenen die weinig gel hebben en het juist wel goed lijken te kunnen gebruiken in het spel (ofwel kanshebbend) te houden. Ik zou dus zelf zeggen dat de man die het artikel staat vermeld, en die de postcodeloterij tekort vond schieten, een punt heeft; ze doen absoluut niet veel moeite bij hun incasso.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.