Wie gaf de ‘fatale tip’ over Olav B.( Golden Sun)?

Doorgaans doe ik niet heel veel aan ‘witte boorden’, maar je staat er soms verbaasd van hoe een koe een haas vangt. Hadden we het pas over: klikspanen. Die dopingdokter Peter Janssen, die Leontien van Moorsel erbij lapt. Dan lees je dat die man in Thailand woont. Komt ook al niet meteen heel betrouwbaar over, maar goed.

Van het ene komt het ander en dan blijkt er zich in februari in Thailand ook iets te hebben afgespeeld met ‘verklikken’. Was mij tot nu toe ontgaan. Ene Olav B. is daar op het internationale vliegveld in Bangkok opgepakt. Hij  is een van de mannen die er in 2006 ‘met tassen vol geld’ vandoor was gegaan.  Had te maken met een van de eerste grote beleggingsfraudes. Golden Sun Resorts.

Met een oogverblindende prospectus werden Nederlanders verleid te investeren in Turkije. Toen er zo’n 60 à 70 miljoen was opgehaald, begon de twijfel. Omdat de prospectus ‘geleend’ bleek van een ander bedrijf.  Tros Opgelicht deed een duit in het zakje en toen was de boot aan.

Zoals te doen gebruikelijk: de heren met het geld waren ‘m gesmeerd. Hun namen? Mirko van O., Marc de B., Daan B. en Olav B.; wie gaat googelen, zal de naam Martin Boekhoorn tegenkomen. Zo kenden de beleggers hem. Was niet zijn echte naam, Marc de B. noemde zich zo. Bij de andere namen houd ik het maar even op de initialen, al staan ze elders compleet vermeld.

Olav  was aangehouden op verzoek van de Nederlandse autoriteiten. Op 25 februari meldt een Thaise krant dat Interpol Thailand twee jaar geleden informatie had gekregen vanuit Nederland dat de man in augustus 2007 naar Thailand was gevlucht, maar pas na een recente tip was hij aangehouden.

Een recente tip.

Verklikt, dus.

Door wie?

Iemand die er belang bij had dat hij zijn biezen pakte?

Men kent het gezegde: geloof, een hoop geld en liefde, doch de meeste van deze is de hoop (kleine variatie op het origineel)

Hoe komen we daar nou achter? Ik kan nog nergens een advocaat traceren.

 

4 Reacties

 1. Joop
  13 september 2017 - 08:42

  Denk je echt Hendrik-Jan dat een grote beleggingsfraude in 2006 een van de eerste beleggingsfraude zou zijn?
  Zo nieuw is dit soort fraude niet hoor!

  Beste Joop,

  Het verbaasde mij ook, maar ik las het in verschillende berichten over die zaak. Misschien bedoelden ze vooral met vakantieresorts?

  Hendrik Jan

  Reply
  • Joop
   13 september 2017 - 19:23

   Volgens mij meer te maken met de leeftijd van de schrijvers en het geringe historische besef: opleidingen zijn niet meer wat ze geweest zijn.

   Beste Joop,

   Zou kunnen. Spijker ons eens wat bij!

   Hendrik Jan

   Reply
   • Joop
    14 september 2017 - 23:37

    Wie betaalt mijn tarief? 😃

    Reply
 2. Frans
  15 september 2017 - 12:26

  De eerste beleggings fraude stamt uit de tijd van napoleon. De rotschild famillie had voorkennis over de slag bij waterloo. Daar is de basis gelegd voor het latere bancaire systeem van deze oplichters. We zijn economisch slaven van dit groepje geld drukkers.
  Weliswaar een ander soort fraude, maar deze fraude hebben we tot vandaag de dag last van. Ietsje erger dan ervandoor gaan met wat miljoentjes…

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.