Moordenaars in de toren: Stephen Paddock copycat Charles Whitman

Op zondagavond 1 oktober opende de 64-jarige Stephen Paddock van de 32-ste verdieping van een hotel het vuur op bezoekers van een countryfestival in Las Vegas. De grootste massamoord tot nu toe uit de Amerikaanse geschiedenis. Wat Paddock bezielde is nog een volkomen raadsel, maar het roept herinneringen op aan een van de eerste massamoorden in Amerika: torenschutter Charles Whitman, die in 1966 ook van bovenaf een bloedbad aanrichtte. Hij was in de toren van de universiteit in Texas geklommen en schoot vanaf de 28-ste verdieping zeventien mensen dood.  

Op woensdag, drie dagen na ‘bloody sunday in Vegas’ staat de teller van het aantal doden op 59, het aantal gewonden op 527. Het dodental zal vermoedelijk nog stijgen. De slachtoffers – bezoekers van het Route 91 Country Music Festival – hadden geen schijn van kans tegen de regen van kogels die vrijwel onafgebroken op hen werd afgevuurd. Met een groot arsenaal aan automatische wapens schoot Paddock lukraak op de nietsvermoedende 20.000 festivalgangers.

2 Reacties

 1. WS
  23 november 2017 - 14:58

  Dus jij denkt echt dat Steven Paddock dit (alleen) heeft gedaan ?? Dit zaakje stinkt.. Los van alle getuige verklaringen die het over meerdere schutters hebben.. En vele van deze getuigen zijn ook op onverklaarbare wijze overleden.. Daar moet je je eens in verdiepen..

  Reply
  • Peter
   14 december 2017 - 13:16

   of hij het alleen gedaan heeft of niet weet ik niet.
   Dat er mensen meerdere schutters hebben gemeld, heb ik ook gehoord evenals de ‘debunking’ daarvan (of het waar is laat ik even in het midden).
   Mij is echter niets bekend van het feit dat ǘelen van deze getuigen’ daarna ‘ook op onverklaarbare wijze zijn overleden’

   Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.