Zedendelinquent op proefverlof aangehouden voor vermissing Anne Faber

Er is een 27-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber. Hij verbleef in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder, waar hij een lange straf uitzat voor het plegen van gewelds- en zedendelicten. Hij was op proefverlof.

De politie kwam hem zondag op het spoor. Vanaf dat moment is hij door een observatieteam in de gaten gehouden, in de hoop dat het zou leiden naar de vondst van Anne. Toen dat vandaag niet het geval bleek, werd hij opgepakt.

Lustmoordenaars keren vaak terug naar de plaats delict, voor ‘herbeleving’. Hoe gruwelijk dat ook mag klinken. Het lijkt erop dat de politie er rekening mee hield dat deze man dat ook zou doen. Of een poging zou doen het lichaam weg te werken. 

De verdachte pleegde zijn vorige delicten in 2010. Toen was hij dus amper twintig. Dat moeten behoorlijk vergaande zaken zijn geweest, anders krijg je geen tbs – tenminste, ik neem aan dat hij dat heeft gekregen, anders kom je niet in zo’n kliniek.

De kliniek die het meest in aanmerking lijkt te komen is Aventurijn. Dat heeft een forensisch (gerechtelijk) psychiatrische afdeling. De Van der Hoeven-kliniek heeft geen vestiging in Den Dolder. 

 

20 Reacties

 1. Micope
  9 oktober 2017 - 17:13

  Het wordt toch echt een keer tijd dat zo’n behandelend arts die dit soort idioten ‘genezen’ verklaard’ net zo hard gestraft worden als de dader zelf.

  Reply
  • Rein
   9 oktober 2017 - 18:15

   Helemaal met je eens Micope. Ik kan je heel wat vertellen over die gasten . Doe ik hier niet want wil mijn avond niet meer laten verpesten door psychopaten. Die gast die opgepakt is zal al wel en dure advocaat hebben en de kaken stijf op elkaar evenals de directie en behandelaars van die kliniek want het is toch zo`n lieve jongen en nee er is niemand buiten de poort geweest op dat tijdstip, het standaard antwoord wat men geeft na weer een verkrachting en moord.

   Reply
 2. San Marin.
  9 oktober 2017 - 17:32

  Verschrikkelijk dat zo éne nog ter resocialisatie terugkeer tot samenleving werd begeleidt.In zijn verlof is hij de fout ingegaan dus.

  Reply
 3. Derek
  9 oktober 2017 - 18:01

  Een “forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder”: Altrecht Aventurijn Roosenburg, dus. En dat is vlakbij waar Michiel Hegener de PD vermoedt. Hm. Alleen die 5 km naar het Blookerpark zijn dan wat moeilijk, want dan moest hij 5 km terug lopen. Kan natuurlijk wel.

  Maar iets anders: wat is eigenlijk zo’n proefverlof? Mag je dan vrij rondlopen, ZONDER enige vorm van begeleiding of controle?

  Reply
 4. The Menace
  9 oktober 2017 - 18:16

  Je zal degene zijn die toestemming gaf voor de verlofdag.

  Reply
  • Jeroen
   9 oktober 2017 - 21:29

   Ja, inderdaad! Medelijden… Not!

   Hoop dat eenieder, van advocaat die de psychologische test in PBC heeft weten te voorkomen, rechter die flink lagere straf heeft opgelegd tot anderen die het veilig vonden deze man de wijde wereld in te sturen : van mij mogen ze allen de rest van hun leven zwetend uit slaap schrikken van een nare droom met het beeld van Anne dat telkens terugkomt.

   De ouders , vriend, familie en vrienden hebben ook alleen nog dit laatste beeld, en helaas is de situatie waar ze in teruggekomen zijn geen droom, zelfs geen nachtmerrie, maar de pure realiteit van wat er met haar is gebeurd en voorkomen had kunnen worden als iedereen de verantwoordelijkheid had genomen om deze zieke man de hulp te bieden en de samenleving te beschermen.

   Reply
 5. Siem
  9 oktober 2017 - 18:26

  https://www.google.nl/maps/place/Distelvlinder+5,+3734+AA+Den+Dolder/@52.141419,5.2459429,15z/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x47c669e443d16df5:0x76de0bfb1c0f885d
  Volg de route: Kliniek-Dolderseweg-Hobbemalaan naar de Blookervijver.
  Als de politie vanaf zondag de verdachte in het vizier had, zal een DNA match zijn geweest, dan begrijp ik niet waarom er nog steed niet in het gebied tussen de Dolderseweg en Distelvlinder is gezocht. Zowel een busstaion als het treinstation Den Dolder liggen nabij de wandelroute die de verlofganger genomen zal hebben.

  Reply
 6. Vos
  9 oktober 2017 - 18:53

  Uit mijn hoofd zijn er honderdduizenden (proef)verloven per jaar. De kans dat er wat mis gaat met zo’n verlof is dus uiterst klein. Alleen, als het dan mis gaat dan is dat vaak ook gelijk flink mis.

  Reply
 7. piet
  9 oktober 2017 - 18:58

  mocht dit de dader zijn, dan heeft degene of degenen die hem verlof heeft of hebben gegeven, een moord op hun geweten, zo zie ik het. Niemand in Nederland wil dat tbs’ers ooit vrijkomen, maar tóch gebeurt het en steeds moorden ze weer opnieuw, omdat het monsters zijn. In de middeleeuwen en ook later wisten ze daar wel raad mee, in de vs ook, doodstraf . Ben voor de doodstraf voor dit soort lui.

  Reply
 8. John
  9 oktober 2017 - 20:43

  Geen TBS, bij de rechtbank 16 jaar, hoger beroep 11 jaar cel:
  https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHARN:2012:BX9606 Ik kan niet zo snel zien wat de eis was in hoger beroep maar het hof heeft een hogere straf opgelegd zo lees ik.
  Het is te hopen dat het nieuwe kabinet haar zin krijgt en dat de voorwaardelijke invrijheidsstelling wordt beperkt en dat het einde verhaal is met de 1/3 korting. Vraag is dan wel of rechters lagere straffen gaan opleggen.

  Reply
 9. Joris
  9 oktober 2017 - 20:58

  De verdachte heeft iedere medewerking aan onderzoek geweigerd, en daarom geen tbs gekregen… dat gaat nog wat stof laten opwaaien…

  Reply
 10. De Rus
  9 oktober 2017 - 20:58

  Zo ver als Micope wil ik niet gaan, maar het wordt wel hoog tijd dat behandelend psychiaters ook aansprakelijk gesteld kunnen worden.

  Reply
 11. Jan de Vries
  9 oktober 2017 - 21:08

  Michael P. heet de verdachte. Vermoedelijk heeft hij haar spullen, op haar fiets, vanaf de plaats delict vervoerd naar een andere plaats om zodoende de aandacht van het plaats delict af te leiden. Vermoedelijk zat zijn DNA op haar spullen en leverde dat een match op in de landelijke database.

  Beste Jan,

  Ik heb de achternaam nog maar even weggelaten. Er is overigens wel een Michael met die achternaam in Zeewolde, maar dat is niet deze jongen.

  Hendrik Jan

  Reply
 12. Siem
  9 oktober 2017 - 21:10

  Lees en huiver. De veroordelingen in eerste aanleg en in hoger beroep:
  https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBARN:2011:BQ8628&showbutton=true&keyword=verkrachting+juni+2011+rechtbank+arnhem
  https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHARN:2012:BX9606
  Onvoorstelbaar! In hoger beroep (2012) een straf van 11 jaar, zonder TBS-maatregel!, En dan na dergelijke delicten al in 2017 zonder begeleiding, omdat er geen TBS-maatregel was opgelegd, alweer de straat op kunnen gaan.
  Nog ernstiger en verwijtbaar is (naar de rechters die geen TBS oplegden en behandelaars die mijnheer weer rijp voor verlof vonden) dat de nu aangehouden verdachte over de verkrachting van de meisjes in 2010 eerder heeft verklaard trots op zijn daad te zijn en dat er een droom was uitgekomen.
  Dat ventje, dat monster, heeft zich dus na zijn veroordeling zonder TBS-maatregel vrijwillig voor behandeling aangemeld waardoor hij zo vroegtijdig meer vrijheid heeft gekregen. En zie het resultaat. Wat een stelletje, rechters, en ‘behandelaars’, onvoorstelbare klojo’s bij elkaar.

  Reply
  • Joop
   9 oktober 2017 - 23:17

   Siem, ik kan het toch weer een keer volledig met je eens zijn.
   Maar bedenk, dit is niet het enige geval waarbij je kunt zeggen Lees en huiver

   Reply
 13. Jiyan
  9 oktober 2017 - 21:24

  Proefverlof houd in neem ik aan dat ie voor het eerst enkele uren per dag de kliniek mag verlaten om hem klaar te stomen voor langdurig verlof?
  En dan binnen een half jaar buiten de kliniek mag wonen en vrij man wordt , dan heeft deze kerel direct de eerste de beste kans gegrepen om iemand te grazen te nemen zodra hij buiten de kliniek was.. of mogen dit soort figuren rond de kliniek in de bossen rond zwerven van de zogenaamde behandelaars?

  Ik snap niet dat psychiaters en andere deskundigen dit soort gasten steeds terug willen in de maatschappij zelfs na meerdere tbs veroordelingen.

  In dit geval een arme onschuldige meid , iemands dochter nicht zus vriendin geliefde van velen het slachtoffer van de forensische psychologie .

  Reply
  • TB
   10 oktober 2017 - 03:44

   Psychiaters zijn mensen uit de flower Power tijd met een salaris van € 4000 netto. Die maken dr eigen niet druk.

   Reply
 14. DJ wessel
  10 oktober 2017 - 13:43

  En idd, met Nickname Jiyan eens, de zogenaamde psychiaters en andere deskundigen laten zo’n gevaarlijke zak los om te kijken of het zich goed kan gedragen buiten de deur, en wie lopen gevaar voor eigen leven? vrouwen en meisjes lopen gevaar, maar daar denken de zogenaamde deskundigen niet aan! zo’n zak mag nooit meer de maatschapij in, klaar!

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.