Ben T. toch niet dood

De Gelderlander meldt dat Ben T., de moordenaar van José Burbank, niet overleden is. Zoals ik gisteren meldde. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat hij niet dood is. Ik had het gehoord via een oud-begeleider van hem, er was weinig reden daaraan te twijfelen, maar waarschijnlijk is het misverstand ontstaan na een overplaatsing vanuit Avereest. 

Het probleem met dit soort zaken is dat als ik het OM had gebeld om een bevestiging te vragen, ik geen antwoord had gekregen. Valt onder privacy en weet ik wat voor regels. Maar als het niet klopt, dan geven ze wel informatie. En je kunt het nergens anders checken, zeker niet vanuit het buitenland.

Voor het verhaal zelf doet het er weinig toe: dat is een reconstructie van wat er is gebeurd. Een hoofdstuk uit het boek Moordenaars in Nederland, aangevuld met nieuwe reacties. Zie hier

2 Reacties

 1. Siem
  21 november 2017 - 21:57

  Ik twijfelde gisteren al over de berichtgevingen her en der.
  Bennie verblijft in de Oostvaarderskliniek in Lelystad en ik vrees dat zijn oud-begeleider (van nutshouse Avereest/Veldzicht/Balkbrug,geen contact meer met hem kon krijgen en eigen verkeerde conclusies getrokken heeft op basis van onjuiste informatie. Een grote tegenvaller dan voor de nabestaanden van José Burbank

  Reply
  • Verhoek
   22 november 2017 - 16:40

   Oostvaarderskliniek in Almere, terzijde…

   Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.