De sluipmoordenaar op het fietspad

Op donderdag 9 november werd in de Waalse gemeente Borgworm de 21-jarige Sébastien beschoten toen hij aan het joggen was. Hij liep ‘s avonds rond tien uur langs een tennisveld toen hij een klap in zijn nek voelde. Hij dook weg, legde de hand in zijn nek en voelde bloed. Hij zag de schutter instappen in een voorbijrijdende wagen. In het ziekenhuis bleek hij te zijn geraakt door een kogel. Hij raakte gewond, maar niet dodelijk. Een kwestie van centimeters.

Het heeft geen schijn van een doelgerichte liquidatie, eerder van ‘killing for fun’. Het doet denken aan een voorval uit 2006, dat ernstiger afliep. Op 11 augustus van dat jaar werd de 38-jarige Ann Bourgoin uit Antwerpen beschoten toen ze ‘s morgens naar haar werk fietste. Op een druk fietspad in de buurt van het Sportpaleis in Antwerpen werd ze doodgeschoten. Er moet een fietser achter haar hebben gereden die haar zomaar in de rug schoot. De kogel drong haar lichaam binnen, ze viel in de berm. Aanvankelijk dacht men dat ze een natuurlijke dood was gestorven, pas drie dagen later werd bij de autopsie de kogel ontdekt. Een huiveringwekkende moord, waarbij de politie nog altijd volledig in het duister tast.

1 Reactie

  1. Peter
    14 december 2017 - 13:22

    Ik hou het best voor mogelijk dat er mensen ‘gewoon voor de fun’ worden doodgeschoten.
    Voor wat Nederland betreft noem ik maar even Anton Bussing

    Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.