Een Haagse kater: de aap uit de mouw (Shell en Unilever)

Het is meer politiek dan crimineel, maar het zijn wel dezelfde methodes: intimideren, dreigen en afpersen. Er zijn criminelen die te slim zijn om in de drugshandel die gaan en die op deze manier toch aan hun miljoenen komen. Rijke zakenlui afpersen, die veel te verliezen hebben. In de bovenwereld zie je het met Mark Rutte als kop van jut (zie vorig bericht).

Shell en Unilever hebben hem in de tang. Als de dividendbelasting niet wordt afgeschaft, verhuizen ze met hun hoofdkantoor. Kost banen. Wat mij niet helemaal duidelijk is: veel andere  bedrijven vertrekken juist uit Engeland door de Brexit, maar Shell en Unilever dus niet. Chantage, daar lijkt het op en er lijkt niet veel meer tegen te doen. Daarmee begint het nieuwe kabinet met een kater van jewelste. Slinkse politieke spelletjes, waarbij de democratie buitenspel staat. Het is overduidelijk een eenmansactie van de premier.

Een andere kater, ook al zo duidelijk in beeld gebracht door Zondag Met Lubach, waarbij de smerige Schiphol-chantage ook steeds duidelijker wordt: vliegveld Lelystad. Dubbele agenda’s, valse cijfers, achterhouden van informatie, kortom: het volk wordt genaaid en de hoge dames en heren spelen onder één hoedje met de witte boorden. Als volk kun je niet veel doen. Beetje protesteren, maar uiteindelijk zet dat geen zoden aan de dijk: een trein die in gang is gezet, stopt niet meer. 

Is dus eigenlijk de inleiding op deze zondagmorgen voor het mooiste lied dat ooit is gemaakt over een kater. Sundag Morning Coming Down, van Kris Kristofferson. Luister naar de kerkklok op de achtergrond, dat maakt het nog erger (of beter). Zie hier

Zelf heb ik overigens zelden tot nooit last van katers, daarvoor gebeuren er teveel leuke, spannende en interessante dingen. Zoals afgelopen week de lancering van mijn nieuwe boek, dat goed is ontvangen. Op de site van Villamedia (voorheen De Journalist) een stukje over ‘De Schepping Van’. 

8 Reacties

 1. jim
  12 november 2017 - 12:00

  Shell en Unilever zijn beiden 50% Brits en 50% Nederlands.
  Beiden hebben in het verleden belastingvoordeel gekregen van Kok om het hoofdkantoor hier te behouden (Unilever) en zich hier te vestigen (Shell).

  Reply
 2. J.Claude Batista
  12 november 2017 - 12:25

  In elk ander beroep had Mark Rutte en zijn getrouwen de zak gehad en was waarschijnlijk nog aangeklaagd ook.
  Witte boorden criminelen, moderne roofridders.

  Reply
 3. Siem
  12 november 2017 - 16:23

  Quote: Het is overduidelijk een eenmansactie van de premier.
  – Drs. M. (Mark) Rutte treedt na zijn studie in 1992 in dienst bij Unilever. Tot 1997 is hij daar als human resources manager verantwoordelijk voor opleidingen en trainingen van medewerkers en begeleidt hij enkele reorganisaties.
  In 1997 wordt hij personeelsmanager bij Van den Bergh Nederland (Calvé) in Delft, een onderdeel van Unilever. Ook daar houdt hij zich bezig met een reorganisatie.
  Vervolgens treedt hij in 2002 als personeelsdirecteur in dienst van de IgloMora Groep BV, een dochter van Unilever.
  Zie: https://www.rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen/mark-rutte/cv

  Reply
 4. clusterfuck
  12 november 2017 - 23:12

  de echte parasieten van de samenleving.

  Reply
 5. clusterfuck
  12 november 2017 - 23:37

  siem ze waren al die jaren bezig met het lobbyen maar het is nooit in gang gezet nu blijkt gewoon dat corporaties de macht hebben iets wat de meeste toch al wisten, stemmen is gewoon onzin want degene met het meeste geld maken en buigen de regels wel om van te kotsen dit.

  Reply
 6. L.
  12 november 2017 - 23:53

  Er vertrekken amper bedrijven uit UK vanwege Brexit. Hoe hard ze dat ook roepen in Brussel.

  Een devaluerende pound is gunstig voor de economie. Maar leg economie 1.0 maar eens uit aan een politicus. Kans dat mn hond zelfstandig naar zuid Frankrijk rijdt is groter.

  Reply
 7. Sappa to
  14 november 2017 - 08:26

  De grijzepakken maffia zal er ook altijd zijn,

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.