Een oude vos (Robbie van L.) alsnog op het matje

“Drugsbaron Robbie van L. bijgenaamd ‘opa’, de ‘ouwe’ en de ‘kerstman’, staat vandaag met zes andere vermeende drugscriminelen terecht voor de rechtbank Roermond. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de 72-jarige Van L. onder andere van de smokkel van ongeveer 1600 kilo cocaïne vanuit Costa Rica en Ecuador en de Dominicaanse Republiek naar Nederland.”

Meldt De Limburger. De rechtszaak is op dit moment bezig, Jos Emonts is erbij. Voor veel lezers zal de naam Robbie van L. niet meteen bellen doen rinkelen; we kennen hem vooral vanwege zijn connecties met Peter van D. uit Schinveld, de bekendste (en grootste) drugsbaron van het zuiden.

Robbie van L. woont al sinds mensenheugenis op Bonaire. Hij moest nu voor deze zaak vanuit zijn tropisch paradijs naar het kille Roermond. Het is het lot van de oude smokkelaar: hoe kom je rond op je oude dag? Voor de kick zal het niet meer zijn geweest, meer een bijstorting van het pensioenpotje. Met alleen AOW red je het niet op Bonaire.

Begin oktober 2013 werd hij daar al opgepakt. In juli 2014  kwam hij vrij. De vermeende spil in de organisatie is John K. (47) uit Landgraaf, “de kroonprins,  rechterhand en contactpersoon van Robbie van L.”

Zie verder De Limburger

2 Reacties

  1. Svl
    16 november 2017 - 20:39

    Goed artikel inderdaad Beyoncé. Kan mij deze ook nog goed herrinneren. Met name dat ik geen foto kon vinden van Robbie nadat mijn interesse was gewekt na het lezen van het artikel.

    Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.