Een rap voor Roberto (R.I.P.)

In Het Parool een verslag van de bizarre moord op Roberto Campagne, door zijn zoon F. van 24 en zijn vrouw Carla R.; een neef speelt een bijzondere rol: hij lichtte de politie in over de moord en maakte er een rap-nummer over.

Het recht in eigen hand nemen, als je wordt geterroriseerd door een huisgenoot. Noodweer. Daar kun je soms mee wegkomen en in de zaak met Roberto gooien de verdachten het daar ook op. Maar dan hadden ze het na het dodelijk incident iets anders moeten aanpakken.

In augustus schoot zoon F. zijn vader Roberto drie kogels in het hoofd, in een huis in de Nova Zemblastraat in Amsterdam. F. zegt dat hij een schot had gehoord in de slaapkamer van zijn ouders. Hij was daar naar binnen gegaan, zag  een revolver liggen en toen hij die pakte kwam zijn vader op hem  af met een mes.

Roberto stond bekend als agressief en gewelddadig; verslaafd, psychiatrische problemen. Hij was deze avond dronken en had voor de deur van zijn huis nog een fiets in elkaar getrapt. Maar het ‘noodweer’ rammelt. Pas vier dagen later werd de politie gebeld. Door een neef, die was benaderd om het lijk weg te werken. Er was al dekzeil en tape aangeschaft, sporen en het wapen waren verwijderd.

Vandaag is er een reconstructie, met de rechters, officier van justitie, verdachten en advocaten. De zaak wordt in 2018 inhoudelijk behandeld. Zoon F. blijft voorlopig vast, moeder mag vanmiddag na de reconstructie naar huis.

De door de neef gemaakte rap is de Crimesong van de dag. Zie  hier

 

2 Reacties

 1. J.Claude Batista
  22 november 2017 - 21:26

  Wat zou het toch wezen tegenwoordig dat volwassen mannen massaal eruit willen zien als zogenaamde motorclub leden? En elkaar als ” broeders ” zien?
  Verbazingwekkend hoe deze mannen ergens bij ( elkaar ) willen horen, compensatie voor familie of iets dergelijks vermoed ik.
  En ook van rap snap ik niks maar dat zal het generatie verschil wel zijn.

  Zo te zien was de overledene ook lid van deze crew die mij totaal onbekend was.

  Reply
 2. R
  23 november 2017 - 14:14

  Eindelijk iemand met een goede denkwijze!
  Het is gewoon bizar dat je als volwassen man bij zo een club wil aansluiten.

  Liefde tekort.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.