Marcel van Hout: de vijfde man van Neerpelt

Op woensdagmiddag 22 november wordt zakenman Marcel van Hout (51) dood aangetroffen in zijn villa in het Belgische Neerpelt, dichtbij Valkenswaard. Er wordt al gauw een verband gelegd met andere moorden op Nederlanders uit deze villawijk, maar vooralsnog lijkt dat onterecht. De anderen waren zonder uitzondering beruchte criminelen waarbij het motief min of meer duidelijk is. Ze werden ook allemaal buiten Neerpelt geliquideerd.

Als je bij Valkenswaard een sluiproute neemt is het van de grens maar een paar kilometer meer naar de Grote Heide in Neerpelt, de villawijk waar veel rijke Nederlanders hun luxueuze onderkomens hebben. Ze worden vaak geassocieerd met criminaliteit en zwart geld, maar het merendeel bestaat uit belastingontwijkers. Mensen met een bedrijf in Nederland. In België is het relatief goedkoop wonen. Ook Marcel van Hout uit Eindhoven woonde er al jaren. De laatste anderhalf jaar alleen. Hij had enkele langdurige relaties, maar had zelf geen kinderen. Zijn laatste vriendin woonde nog in een van de villa’s in Neerpelt.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.