Michelle en Kumral: meisjes en mysteries uit de Schilderswijk

Vanavond in Team Vermissingen (SBS6, half tien) aandacht voor de spoorloze verdwijning van de Haagse peuter Michelle Willard, in 1985. Een van de grote verdwijningsmysteries uit de Nederlandse geschiedenis.

Is heel vaak aandacht aan besteed. Ik ben er zelf bij verschillende gelegenheden mee bezig geweest. O.a. voor een van de eerste uitzendingen van Crime Time.

Vandaag verschijnt mijn boek Crimescene Schilderswijk. Daarin twee uitvoerige hoofdstukken over deze zaak en een familieportret. Van de familie Willard. Eerder dit jaar was ik bij een oom van Michelle in Manilla, Arie Willard.

 

Net als de meeste anderen die Dick, de vader van Michelle,  goed hebben gekend, is hij ervan overtuigd dat Michelle nog leeft. “Ze is in goede handen,” had Dick tegen hem gezegd, tijdens zijn laatste bezoek aan Manilla.

Dick is vermoord, kort daarvoor ging Peter de Vries bij hem langs voor een gesprek. Wilde Dick niks van weten, maar het leverde wel een mooie foto op (een screenshot van de opnames). Dick was op en top een ‘Haagse vrije jongen’ in de beste traditie van Koot & Bie. 


In Panorama ook aandacht voor een hoofdstuk uit het boek. Over de gruwelijke moord op Kumral Bagçi, een zevenjarig meisje uit de Schilderswijk. Ze verdween toen ze buiten aan het spelen was, drie dagen later werd haar lichaam in stukken gesneden gevonden in boodschappentassen. De zaak baarde vooral opzien door de extreme politieverhoren van een van de verdachten, een tante van Kumral.

Het verhoorkoppel schold haar dagenlang uit, waarna ze in haar cel zelfmoord pleegde. Advocaat Ad Westendorp wist met veel moeite toegang te krijgen tot de beelden van het verhoor. Het werd een rel, maar de politie leek daarna weinig animo meer te hebben de zaak alsnog op te lossen.

Crimesong van de dag: dat moet dan natuurlijk Michelle zijn, van de Beatles. Zie hier

2 Reacties

  1. alles weter
    8 november 2017 - 12:42

    Het haags complot schrijf je niet over. Snap ik wel hoor. You all sell out…

    Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.