Milica van Doorn: de laatste bus, de laatste poging

Van de week was ik nog even in Zaandam, bij de vijver waar pastoor Jan Broersen op Tweede Pinksterdag 1992 de schrik van zijn leven kreeg, zoals dat heet. Hoeveel mensen hebben ooit zo’n ‘schrik van hun leven’ meegemaakt? Het wordt haast altijd in verband gebracht met het aantreffen van een lijk.

In dit geval was het het lichaam van Milica van Doorn (19). Ze was ‘s avonds naar een feestje geweest en had de laatste bus gemist. Omdat er een andere dienstregeling was en degenen waar het feestje was dat niet wisten. Toen is ze waarschijnlijk lopend naar huis gegaan en al na een klein eindje in het vizier gekomen van iemand met verkeerde bedoelingen. De gelegenheid maakt de verkrachter, de moordenaar.

Deze week werd bekend dat er eindelijk een dna-verwantschapsonderzoek komt. Daar is heel wat aan voorafgegaan. Op basis van het aangetroffen dna wordt 133 Turkse Zaandammers gevraagd dna af te staan.

Een reportage over de zaak staat nu online (zie hier)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.