Verge: geen gekarm, allemaal arm (of rijk)

“Hey Hendrik, ik ben al een lange holder van verge, kocht het toen het rond de .0020 was. Ik zou zeggen bijkopen als het weer .0040 wordt en lekker vasthouden. Ze hadden al 1 cent geschat voor december en dat lukt al aardig. Volgend jaar moet hij de 10 cent raken. Voor meer info of af en toe belangrijke updates kan je deze groep volgen.”

Aldus een reageerder. Gaat over onze avonturen met de digitale munt Verge (XVG).

Wie de reacties van de afgelopen dagen een beetje heeft gevolgd, kan constateren dat een heleboel reageerders er allemaal veel meer verstand van hebben en precies weten hoe goed of slecht dat Verge is. Dat zal allemaal wel, maar bij mij is het niet bedoeld als alternatief voor beleggers, maar voor mensen die wel een beetje geïnteresseerd zijn in de wereld van de digitale financiën. Je gooit een paar euro in een fruitautomaat. Sometime’s you loose, sometimes you win. Uiteindelijk schiet je er waarschijnlijk niet veel mee op, maar daar gaat het niet om.

Met dat Verge is overigens wel wat aan de hand. Het lijkt erop dat men daar wat overdonderd is door de publiciteit.Er is nu een ‘personal statement’ uitgegeven waarin excuus wordt aangeboden voor de vertraging. “We are dealing with complicated software which enables total privacy as a choice. We will not release it until we can live up to our promise.”

Verstandig. Maar ‘beleggers’ waren kwaad. Zo kwaad dat er doodsbedreigingen volgden aan medewerkers van Verge en hun familieleden, “door idioten met tien munten.” 

Tot nu toe klopt het met de voorspellingen: eerst een forse stijging, daarna terugval. Maar – in elk geval in het geval van wie tegelijk met mij heeft ingelegd – niet lager dan de aankoop. Het is een kwestie van geduld. Over een paar maanden – of over een paar jaar – maar eens kijken hoe het erbij staat. Bij de bank kijk je ook niet elke maand hoeveel rente je nu weer hebt gekregen.

24 Reacties

 1. 9 november 2017 - 10:15

  Probleem met Verge is dat het verschil tussen de bied- en laatkoers zeer groot is. Meer dan 10%!

  Reply
 2. Anoniem
  9 november 2017 - 11:17

  Het echt probleem van verge is dat het niks extra toevoegt aan de Crypto wereld. Er zijn al betere privacy coins. Wraith protocol is een mooi woord voor het I2p tor, wat door monero voor het eerst is geïntroduceerd. In de tussentijd is Monero van 74 naar 110 dollar gegaan. Als de ontwikkelaars van verge er niet voor zorgen dat ze in korte tijd weer op schema liggen, dan verliezen mensen interesse wat heel snel gaat in deze handel. Verge staat vandaag weer op winst, net zoals 90% van alle munten. Dat komt door het afgelasten van de Bitcoin hard fork. Kijk eens op Reddit bv, er is weinig vertrouwen in verge. Waarom zouden mensen overstappen op verge, Als bv monero hetzelfde kan, zich al bewezen heeft, al toepassingsmogelijkheden heeft in de echte wereld, het is rendabel om te minen, en echt anoniem. Verge maakt op de lange termijn geen kans.

  Beste Anoniem,

  Ik geloof je graag, maar als iemand het tegenovergestelde zou beweren zou ik het ook geloven. Er is maar één manier om te zien wie er gelijk heeft: afwachten.

  Hendrik Jan

  Reply
 3. Dombo
  9 november 2017 - 12:49

  Gewoon afwachten inderdaad. Bepaalde houders van de Bitcoin hebben in ieder geval 7 jaar moeten wachten (en werden toen miljonair). Dat hoeft bij Verge uiteraard niet zo te gaan, maar ga er gewoon vanuit dat je hier wel een groot blik geduld mag opentrekken.

  Pas wel op wat je als groentje doet. Zo probeerde ik in mijn onervarenheid Monero in een andere wallet te krijgen – dat leek mij overzichtelijker. Dat lukte echter niet. Op de een of andere manier is nu wel een deel van m’n Monero gewoon foetsie geraakt omdat ik blijkens het Monero-overzicht “een transactie” zou hebben gedaan. Ik heb werkelijk geen idee waar het naartoe is gegaan, laat staan dat ik dat überhaupt bewust zou hebben gedaan. Ik ben nu in afwachting van een reactie van de supportafdeling van m’n Monero wallet. Het gaat niet om een heel groot bedrag, maar ik ga er vooralsnog maar vanuit dat ik het voorgoed kwijt ben. Kijk dus goed uit wat je doet!

  Reply
  • kees
   9 november 2017 - 15:24

   Goede tip Dombo.
   Ben ook benieuwd of het goed werkt als ik evt winst ga verkopen.

   Reply
  • Dombo
   15 november 2017 - 12:05

   Ik denk uiteindelijk toch dat mijn Monero gestolen is: het is ook een raar bedrag dat weg is en het komt niet overeen met het bedrag dat ik probeerde naar een andere wallet over te sluizen. Deze reactie ontving ik van de helpdesk van mijn Monero wallet, waarvan akte:

   “Unfortunately this is not the first case of the someone having funds stolen on MyMonero, and as Monero transactions are permanent there is nothing we can do to get the funds back. How have you been storing your private login key? Is it possible that your key was compromised? We’ve also had incidences of malware being installed on user’s computers, and that malware steals Monero.

   In addition, there have been fake Monero phishing websites popping up – is it possible you logged into one of them instead of mymonero.com? It might be worthwhile checking your browser history to see if you ever logged in to mymonero.org, mymonero.co, mymonero.io, mymonero.eu, mymomero.co, or similar. More recently there have been a rash of very sophisticated phishing sites, such as mỵmonero.com (notice the dot under the y).

   As a privacy-focused service we keep very little information about our users. We explicitly don’t keep access logs or anything else. In addition, with MyMonero we never store the “spend key” that is required to spend funds from your account, so there is no way for us to know your 13 word login key – it’s simply impossible.

   In terms of our site security, we’re pretty rigorous about our infrastructure’s security, and run internal and external file integrity monitoring (FIM) services to watch for a compromise, and there doesn’t seem to be any indication that the MyMonero server has been hacked or compromised. Our external FIM would definitely have caught something like a server compromise to serve modified Javascript.

   If you would like to search the blockchain with the below transaction id, you can go to xmrchain.net.”

   Reply
 4. Batman
  9 november 2017 - 14:38

  Pennystocks hebben meer met gokken dan beleggen te maken HJK. Zoals je zegt een paar euro in de fruitautomaat. Misschien heb je geluk, ik hoop het. Je moet er niet afhankelijk van willen zijn voor je pensioensopbouw. Dan kun je beter breed gespreide trackers nemen, goed letten op je kosten en lang wachten.

  Reply
 5. Jaap
  9 november 2017 - 18:06

  Je zou ook Verge kunnen gaan minen en dat kan ook met CPU op dit moment ik denk erover na om 1 van mijn rigs in te zetten om Verge te minen, en dan afwachten of het wat wordt, alle crypto’ s hebben 1 ding gemeen je moet geduld hebben
  Short gaan werkt niet:(
  En aangezien alle zult hoofden van criminelen nog steeds in bitcoin omwisselen zal justitie meerdere mensen van witwassen. Kunnen beschuldigen
  Ben benieuwd wanneer eerste geldautomaten komen in monero:)

  Reply
  • Frans
   21 december 2017 - 09:39

   Je kunt in Geleen en op de Oudezijds voorburgwal al cash omwissellen in monero en vice versa.

   Reply
 6. marc
  10 november 2017 - 08:55

  Hier even een net niet multimijionair , ik heb toen de bitcoin nog een dollar was een hacker 100 bitcoins betaald voor zijn diensten , had ik die nog maar , twijfelde nog

  Reply
  • Anoniem
   10 november 2017 - 14:18

   Het is niet zozeer een scam meer een pyramide spel. Om wat winst te maken moet je de duurste pakketten nemen, en de grote Bitcoin pakketten worden niet meer aangeboden, out of stock. En ze berekenen natuurlijk commissie waardoor het interessanter is om zelf bv een antminer aan te schaffen.
   Helaas zijn de stroomkosten in Nederland te hoog om echt goed winstgevend te minen, Bitcoin althans. Sommige munten die met een gpu te minen zijn, zijn wel voldoende winstgevend. Maar idd sommige pakketten die via Genesis worden aangeboden zijn door alle bijkomende kosten amper winstgevend, zonde van het geld.

   Reply
 7. mrgoodbar
  10 november 2017 - 14:21

  2019 zal verge cap bereiken, wordt steeds lastiger minen over 2,3 maanden zal. je dat al zien. geduld hebben is de zaak Bitcoin heeft 8 jaar erover gedaan. niet elke dag kijken en ook niet elk uur.

  Reply
 8. Harry3214
  11 november 2017 - 11:20

  Al die adviezen zijn bullshit, er is absoluut niemand die weet wat de koersen van de crypto coins zullen gaan doen. Niemand weet of dat de Bitcoin over 7 jaar nog bestaat en tegen welke koers, laat staan de minimaal 843 andere crypto currency die bestaan. Iedereen pust zijn eigen investeringen door advies te geven om deze coins te kopen, verkopen ze zelf dan geven ze het advies om eruit te stappen. In alle koersen zie je gevallen van pump & dump…puur speculatie, dat is natuurlijk prima maar doe nou niet of dat je dat kan voorzien in 2018. We weten niet eens of dat de Bitcoin koers binnen een half uur halveert of stijgt, laat staan dat we dan weten welke coins en tegen welke koers we in 2018 moeten hebben.

  Het is zoals altijd, tegenover veel en snel verdienen staat meestal ook een groot risico…het is nog nooit anders geweest.

  Reply
 9. NN
  11 november 2017 - 17:29

  Ach, laat die mensen die zich erin verdiepen en er een dagtaak aan hebben om te speculeren op koersdalingen en stijgingen. Ik kan daar wel respect voor opbrengen. Deze jongen bv. : https://www.youtube.com/watch?v=u0PRgybcrzc
  Komt een beetje over als een nerdje, maar wellicht klopt het dat hij op het juiste moment wat bitcoins kocht die nu ontzettend veel geld waard zijn geworden. Hij is kennelijk niet de enige. Ik heb op het punt gestaan om ze te kopen in de maanden kort na de introductie in de media. Heb eeuwig spijt dat ik besloot het toch maar niet te doen. Toen dacht ik: ‘kan volgens mij niet echt wat worden zo’n digitale munt (wat eigenlijk een code is) van zo’n kleine waarde’. Nu denk ik wel eens: De door sommige experts voorspelde mogelijke koersstijging van Bitcoins naar om en nabij de 100.000 dollar per stuk is bijna te mooi om waar te zijn en is pas echt renabel als je er minimaal een stuk of 10 hebt. Om die nu nog te kopen, kwam je bij de hoogste koers van afgelopen week op 80.000 dollar uit. Daarna zakte hij weer naar 6310 dollar. Dus was je in de gauwigheid 16900 dollar kwijtgeraakt als je op dat moment dacht: ‘laat ik er snel wat kopen, want de koers stijgt alleen maar’. Zal ook gerust wel weer ff stijgen, maar voorlopig zou ik hem wel ff knijpen dat-ie niet nog verder daalt. Aan de andere kant zag je ‘Bitcoincash’ stijgen van 580 dollar naar 1334 dollar. (130% stijging) Had je daar dus je 80.000 in gestoken, had je rond de 105.000 winst gehaald… in maar 6 dagen tijd… Toen hij ging dalen, dumpten veel mensen deze coin en nu zie je de koers weer stijgen. Wellicht ook tot ongekende hoogte. Maar ja, het blijft een gok…
  Of ‘Bitcoingold’, kocht je op 8 november voor een ton euro aan Bitcoingold, kon je die ton ruim verdubbeld hebben tot +/- 234.000 euro als je vanmorgen op tijd (voor 10:00) weer verkocht had.
  Wat ik me wel afvraag: in de VS zijn ze al aan het jagen op winsten die behaald zijn met Bitcoins die niet opgegeven zijn aan de belasting. Plus er worden wereldwijd illegale producten mee ge- en verkocht. Plus dat je mogelijk gaat krijgen dat men gaat witwassen met zogenaamd behaalde hoge winsten op het traden van Cryptogeld. (terwijl de echte winst afkomstig is uit bijvoorbeeld drugshandel). Zodra er wetten komen die deze mogelijkheden moeten uitsluiten, wil ik nog wel eens zien of de aantrekkingskracht op Cryptogeld zo groot blijft. De spelbrekers zijn toch meestal de regeringen… zodra ze merken dat ze centjes mislopen.

  Reply
  • Jaap
   11 november 2017 - 23:44

   Daarom voorzie ik dat de koers van Monero explosief zal gaan stijgen als die jongens doorkrijgen dat Bitcoin niet anoniem is, dus zullen ze gaan omwisselen geen belasting,niet kunnen confisceren dus is men veilig

   Reply
 10. Bram Geluk
  11 november 2017 - 18:35

  Kijk vandaag maar naar bitcoin en bitcoin cash . Jongens met geld spelen hun spel. Alle kleintjes schrikken en verkopen bitcoin , grote kopen ze straks weer terug ,

  Reply
 11. kees
  11 november 2017 - 22:31

  Zojuist verklaring op FB van VERGE:OFFICIAL STATEMENT
  Dear Verge Community,
  Throughout this week the Verge Team has been closely paying attention to your comments and feedback. In order to address your concerns, we would like to issue an official statement and explain what went wrong with the launch of the Wraith Protocol and what is being done to prevent such situations in the future.
  To keep it short, the main reason behind the delay was simply miscommunication between the marketing and development teams. The release date of the Wraith Protocol had been agreed upon, however due to miscommunication the marketing team was not timely informed that the product required more testing. On top of that, because of difference in timezones, the marketing team, mostly based in Europe, could not contact the development team at the end of the countdown, which in the US was 2 o’clock in the morning.
  In order to prevent such mistakes in the future, we have taken the following measures:
  – No announcements about new products and features will be made before the testing phase is completed.
  – Lines of communication have been revised.
  – The marketing team has been restructured.
  The tasks and goals of the marketing team have been revisited and will include the following in order of importance:
  – Building brand awareness and educating the public about Verge;
  – Actively approaching merchants in order to get them to accept Verge as a payment method;
  – Building our community further;
  – Building strategic partnerships with parties who share the same values;
  – Setting up local marketing branches in multiple countries;
  – Seeking contact with journalists and news outlets to increase media exposure.
  Again we apologize for what happened.
  Stay tuned for the release of the Wraith Protocol very soon!

  Reply
 12. muntjesnerd
  3 december 2017 - 00:32

  Net een mooie technische analyse gelezen. Muntje moet de komende maanden oppulsen tot ca $0.10, dan een kleine correctie, om vervolgens door te stoten naar ca $0.30. Tegen die tijd wel zaak de winst te pakken en af te romen, want daarna gaan we weer een paar flinke slagen naar beneden. Tenminste, als ik de beste man mag geloven. We shall see. :-)

  Reply
 13. Ron
  14 december 2017 - 11:57

  Top tip over die coin had me er in verdiept en een paar duizend euro er in gestopt! Gaat nu als een speer omhoog staat nu op 0.0139 en gekocht op 0.0035…..als hij naar de 0.05 gaat kan je een krat champagne verwachten!

  Reply
  • Aandachtig volger
   21 december 2017 - 08:13

   En HJK: krat champagne al ontvangen?

   Reply
 14. aandachtig volger
  14 december 2017 - 13:31

  Had ik er ook maar een paar duizend ingestopt. Aanzienlijk minder maar dan nog: het rendement is idioot hoog. Verwachtingen zijn dat de Verge naar 7 USD gaat. Momenteel gaat ie als een malle. Hopen dat deze lijn vastgehouden wordt.

  Reply
 15. Dutchcryptocouple
  20 december 2017 - 19:56

  Hoihoi wil je even bedanken had er een hoop gehaald begin november en stond vanmiddag op 0.16 cent

  Reken maar uit :-)

  Reply
 16. Sjon
  1 januari 2018 - 15:12

  Gaat er de aankomende dagen echt om hangen met het Wraith Protocol. Dit artikel (https://allesovercrypto.nl/article/verge-meest-anonieme-cryptocurrency) geeft een redelijk objectieve uitleg over de munt en als ik het zo lees staat of valt het met hun Wraith Protocol. Hij is al een paar keer uitgesteld en ze hebben de deadline van 2017 ook niet gehaald. Ik ben erg benieuwd wat dat met de koers gaat doen

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.