Bibi en de Walrus: een sprookje, of…

Een reactie van  reageerder Siem op de berichten over Bregje Bleeker en De Walrus: “Op 29 november legt schrijfster Bregje Bleeker in een blog bij haar uitgever Lebowski uit waarom ze is overgegaan tot het herschrijven van De Walrus. Het meest in het oog springend citaat: Het milieu waarin de Walrus opereerde heb ik in de herziene versie duidelijker gepositioneerd. Het was niet de wereld van Klaas Bruinsma, maar ook niet die van coffeeshops. De Walrus en zijn collega’s handelden in een grijs tussengebied. In kantoren in de Amsterdamse binnenstad werden wekelijks honderden kilo’s hasj verhandeld. Meestal gebeurde dat in een gemoedelijke sfeer en ‘onder het maaiveld’: de politie keek de andere kant op en liet de handelaren met rust.

En dan volgt: Het was een wereld waar vrouwen nauwelijks in doordrongen. Maar terwijl de Walrus aftakelt, neemt Bibi langzaam en noodgedwongen de zaak over. Na zijn dood blijft ze achter met een miljoenenschuld en schept ze orde in de chaos.

In de herziene versie van De Walrus ligt daar meer nadruk op: hoe een jonge vrouw zo’n door mannen gedomineerde drugs-scene beleeft en haar rol erin pakt.

Wow!

Dus Bibi (Bregje) stond aan het hoofd van een drugsbende in het Amsterdamse en staat nu als gebiedsmanager op de loonlijst van de gemeente. Bijzonder.

Dan graven we nog even door in jaartallen, genoemde leeftijden, interviews en het beweerde jaar van overlijden van de Walrus, 1999. Bregje zou toen 28 jaar moeten zijn geweest, terwijl ze naar eigen zeggen 21 jaar was toen ze voor het eerst kennis maakte met de Dikke Snor, pardon, de Walrus.

Zeven jaar lang heeft de huidige gebiedsmanager van de gemeente Amsterdam dus in het milieu doorgebracht, waarbij zelfs een periode als leidinggevende aan een criminele organisatie.

Hoe kan dat? Bregje was naar eerder eigen zeggen toch slechts 4 jaar het lieffie van de Snor? Maar, en,het kan nog erger!

Bregje werkt op dit moment aan De Facade, Ook op op eigen ervaringen gebaseerd en waarin een Cubaans-Amerikaanse maffioos centraal staat. Zie Bregje over Bregje

In een van de eerdere interviews naar aanleiding van  De Walrus heeft Bregje zich laten ontvallen dat ze voor haar relatie met de Snor een relatie gehad zou hebben met een andere heer die in vage zaken zat.

Dat ze de dikke Snor via de Cubaans-Amerikaanse maffioos heeft leren kennen lijkt voor de hand te liggen. Bregje zelf zegt: “Ik verbleef langdurig bij missionarissen in midden Borneo, bezocht middeleeuwse dorpjes in Albanië en verkende zowel de internationale hasjhandel als de Amerikaanse maffia.”

Is Bregje een grote fantast? Of Is Bregje in de roerige jaren ’90 in het Amsterdamse, en zelfs internationaal, als infiltrant werkzaam geweest? Dat laatste zou de de huidige onaangetaste positie die Bregje binnen de Gemeente Amsterdam heeft, ondanks alle publicaties, kunnen verklaren. Of de Gemeente Amsterdam doet niet aan grondig antecedenten onderzoek, of ze hebben groen licht vanuit de Overheid gekregen, of ze zijn gewoon weer eens stekeblind.”

Aldus Siem.

1 Reactie

  1. 5 december 2017 - 01:40

    @tanger brabus even voor de duidelijkheid het klopt dat bepaalde groepen Marokkanen voornamelijk uit Amsterdam en Antwerpen inderdaad tot hele grote spelers zijn uitgegroeid in de cocaine handel import export en ook zeer grote en riskante zendingen smokkelen het klopt ook zeker dat ze geen enkele vorm van geweld schuwen maar vergis je niet er zijn ook Hollanders Turken Albanezen yoegoslaven en Colombianen Mexicanen Italianen groepen die veel beter georganiseerd zijn veel minder aandacht trekken en al veel langer meegaan dan jij denkt Marokkanen deden vroegen hasj handel srtaathandel en runnen op de a16 achter Fransen en Duitsers aan althans dat deed en doet nog steeds 95procent van de criminelen drugs Marokkanen balletjes of runnen of rippen en inbreken bij dealers de onder de marokanen komen de meeste cocaine importeurs uit Amsterdam en een enkeling uit antwerpen en rotterdam rotterdam is meer in handen gemaakt van Albanezen en Colombianen uit Amsterdam maar om nou te zeggen dat marokanen de grootste Zijn dat is absoluut niet waar omdat dat niet te controleren valt een ding wat zeker is niemand is groter en Rijker en gewelddadiger dan de Colombiaanse Braziliaanse en Mexicaanse cartels in de cocaine handel en je hebt Hollandse cocaine importeurs die al 30jaar grootschalig drugs importeren en exporteren waar nog nooit iemand van heeft gehoord het kan je zomaar je buurman zijn waarvan jij denkt dat hij een bakker is of een kantoor baantje heeft keurig in Valentino pak een brilletje op en een akte tas in de hand

    Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.