Drugsgeld in kiprollade: van parenclub naar de tropen

Hoe breng je miljoenen aan drugsgeld van Nederland naar Venezuela, buiten het zicht van de douane? Omwisselen in grote coupures bij een parenclub in Roermond, invriezen in kiprollades, en dan per container van Rotterdam naar Aruba. Daar kraait geen haan naar. Vooral niet als het via gerenommeerde bedrijven gaat van te goeder naam en faam bekendstaande ondernemers. Zoals Manuel H. van het veelgeprezen restaurant Madame Janette op Aruba en het vleesverwerkend bedrijf van top-zakenman Hennie van Rey uit Roermond, broer van de bekende politicus Jos van Rey. Toch ging er iets mis. Een afgeluisterd telefoontje zette de politie op het spoor van de geldsmokkel en toen was het een kwestie van tijd voordat de val dichtsloeg.

Het was een exotische route die het geld volgde dat in bevroren kiprollades van Nederland naar Venezuela werd gesmokkeld. Het zwarte geld – vermoedelijk afkomstig van drugshandel – bestond uit kleinere coupures. Bij saunaclub Yinyang in Roermond werd het omgewisseld voor briefjes van 500 euro. Saunaclub klinkt alsof je daar op zijn Scandinavisch gezond loopt te zweten, maar de sauna is bijzaak: het is vooral een parenclub, waar ook alleenstaande heren welkom zijn – tegen betaling. Dames genoeg, vooral van Oost-Europese komaf. Zij willen, wederom tegen betaling, best ‘paren’ met de vrijgezelle heren dan wel echtgenoten die hun trouwring even hebben afgedaan. Zo kom je gemakkelijk aan biljetten van 500 euro: veel van deze bronstige heren zijn zakenmensen met toevallig heel veel briefjes van 500.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.