John van den Heuvel (en Mick van Wely) bedreigd door No Surrender

Er zou een ’aanzienlijk geldbedrag’ zijn gezet op het hoofd van John van den Heuvel, meldt De Telegraaf. Het komt uit de hoek van motorbende No Surrender, vooral bekend geworden door Klaas Otto. No Surrender heeft enige tijd een soort charme-offensief gehanteerd. Johnny de Mol mocht komen filmen, John van den Heuvel, Panorama was er even kind aan huis. Maar de stemming kan snel omslaan als er naderhand kritische berichten worden gepubliceerd. Volgens de politie worden er vandaag gesprekken gevoerd met de drie leiders van de motorclub. Ze worden opgeroepen om een eind te maken aan de bedreiging.

Wie zijn de drie leiders? Ik heb me daar nooit veel mee bemoeid, ik weet alleen dat Klaas Otto nog vastzit, dus dat zal een gesprek ergens binnen worden. Ook Mick van Wely van De Telegraaf is afgelopen week bedreigd vanwege artikelen over het geweld door motorbendes.

In interviews met misdaadjournalisten gaat het daar vaak over: word je bedreigd? We hebben het er liever niet over, maar soms ontkom je er niet aan. Zoals Paul Vugts, van Het Parool, die maatregelen heeft moeten nemen.
Het is deze week ook een jaar geleden dat Martin Kok werd geliquideerd. Of de vergelijking met ‘gewone verslaggevers’ helemaal opging, daar zijn de meningen over verdeeld, maar er is weinig twijfel over dat het te maken had met publicaties op zijn website. 

25 Reacties

 1. gerrit
  4 december 2017 - 15:49

  Als John en Mick bedreigd zouden worden door een paar supporters van Ajax, Dan staat er niet in de media geschreven “journalisten bedreigd door Ajax” . Als er weer eens een vvd politicus voor witte boorden criminaliteit wordt opgepakt, staat er ook nooit bij dat het weer een vvd politicus was en dat de gehele vvd een criminele organisatie is.Stemmingmakerij ten top en wordt er eens een verdacht motorclublid van NS opgepakt, staan de kranten er vol mee.Wordt datzelfde lid wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten, dan lees je nooit over het gebrek aan bewijs.Kortom media aangestuurd door hogerhand om NoSurrender in een kwaad daglicht te zetten.

  Reply
  • Mr. Wilson
   4 december 2017 - 17:40

   Eum – jawel Gerrit. Dat staat er dan wel. Als je een artikel over Sven Westendorp leest staat er altijd in dat hij een Ajax hoolie was. Als het over Van Rey gaat, staat er altijd bij dat hij een voormalig VVD politicus is. Dus wat je zegt slaat nergens op. Het is ook geen stemmingmakerij als NS leden in hesjes worden gefilmd als ze staan te schieten ergens in Eindhoven.

   Al dat gezegd hebbende, het hele verhaal is nogal dunnetjes als je het mij vraagt. Op nu.nl staat:

   “De bedreigingen hebben naar alle waarschijnlijkheid te maken met de artikelen die de misdaadverslaggever schrijft voor De Telegraaf over No Surrender.

   Zo sprak Van den Heuvel met voormalig leden van de motorbende die onder andere spreken over de drugshandel waar de club bij betrokken zou zijn.”

   Prachtig moment om je slag te slaan dus als je “beef” hebt met Van den Heuvel. Je weet in ieder geval welke kant de politie uit zal kijken om de dader te zoeken.

   Reply
   • Mjosej
    5 december 2017 - 19:43

    Ja @mrwilson

    Helemaal gelijk Wilson is eigenlijk na HH allemaal copie van. Die hele No Surrender en Satudaruh worden klein gemaakt let maar op. Zie klaas zit al tijdje in EBI en dat maakt iedereen klein. Zag gisteren die twentenaar op facebook. Die denkt dat hij de strijd kan winnen maar daar vergist hij zich in. Vechten tegen overheid Nederland is kansloos. Fysiek zijn ze sterker maar ze gaan allemaal bietenbrug op.

    Reply
  • Jeroen
   4 december 2017 - 20:17

   Dit is natuurlijk een vergelijking die nergens op slaat. Bij Ajax komen wekelijks tienduizenden mensen en iedereen kan een kaartje kopen en een wedstrijd bezoeken en zal door een normale supporter nooit aangevallen worden omdat je toevallig een shirtje aan hebt, je kunt het beter vergelijken met de hooligans van de harde kern van een supportsclub : dat home stap je ook niet even zomaar binnen, tenzij je verliefd bent op je tandarts(-assistente) natuurlijk.
   Er zullen best wat mensen zonder strafblad binnen de 1%ers rondlopen, maar of deze zich ook echt niet bezig houden met strafbare zaken?

   Opvallend dat het imago zo vaak ontkent wordt, de 1%er geuzennaam werd altijd met trots gedragen en iedereen weet waar die 1% op slaat.

   Reply
  • Ab
   4 december 2017 - 20:56

   “Wordt er eens…”, is niet “eens” maar iedere week. Dus niet moeilijk doen als er wordt opgetreden. Grote jongens zitten zelf op de blaren en wijzen niet naar anderen.

   Reply
  • Siem
   4 december 2017 - 21:00

   @Gekke Gerrit

   Laat je nakijken. Hoe dom ben je wel niet om bedreigingen aan het adres van journalisten (en hun gezinnen) zo achterlijk te bagatelliseren. Not done, ongeacht het item, de club of waar ze dan ook over publiceren!

   Reply
   • Sjeng
    4 december 2017 - 21:54

    Hallo Siem,

    Het is nog altijd een vermeende bedreiging. Aangezien het John van den Heuvel betreft is de kans dat dit niet waar is aanzienlijk.

    Groet,

    Reply
    • Siem
     5 december 2017 - 04:16

     @ Hallo Sjeng 21.54

     ‘Aangezien’ …
     Laat je vooral ook nakijken. Bedreigingen, ongeacht, zijn simpelweg not done en zeker niet aan het adres van journalisten.

     Reply
  • Pedro del Parra
   4 december 2017 - 21:15

   Ja hoor, dat deuntje kennen we inmiddels wel. We moeten gewoon vaststellen dat deze MC het over zichzelf heeft afgeroepen. Je kunt echt niet meer volhouden dat het een gezellig clubje is waar het alleen draait om feesten en motorrijden. Als je dat gelooft dan heb je gewoon een plaat voor je kop.

   Reply
   • Mjosejt
    5 december 2017 - 19:46

    Ik hoor in wandelgangen dat veel mensen weg gaan wordt veel gepraat zogenaamde omerte wordt doorbroken omdat No surrender toch niet zo sterk is. Neem zaak belgie iedereen zit daar in rechtbank alleen niemand te bekennen van no surrender. Zaak no surrender vs HH

    Reply
 2. Freek
  4 december 2017 - 16:46

  Toen Martin werd vermoord en er even geluiden waren dat dit de eertste moord op een journalist was, was John er als de kippen bij om te melden dat Martin een ex crimineel met een weblog was. Met andere woorden, over tot de orde van de dag.
  John, ex politie agent is natuurlijk een hele echte journalist dus dan is t natuurlijk veel erger allemaal..
  If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen zou ik zeggen. Over tot de orde van de dag.

  Reply
 3. judas
  4 december 2017 - 19:43

  Wat ik altijd zo vreemd vind aan Henk Kuipers toffe vent trouwens kijk graag naar zijn afleveringen op powned dat hij in de slachtoffer rol duikt het is niet heel intelligent om met een levensgroot 1% teken op je t shirt in elk tv optreden de vermoorde onschuld te spelen en de docu die ze hebben gedraaid met john v/d heuvel lijkt mij ook niet onder dwang te zijn opgenomen het aller domste vond ik nog klaas otto zijn tv optreden waarin hij de nationale recherche kleine kindjes noemde die teveel films hadden gekeken tja als je zoveel aandacht op jezelf richt dan vraag je er toch echt wel om dat ze je helemaal binnenstebuiten keren lijkt mij… zowel satudarah als no surrender hebben zelf documentaires naar buiten gebracht en de media opgezocht op deze manier ik heb dit van de HA nog nooi gezien…

  Reply
  • Karel
   5 december 2017 - 14:31

   Jawel ooit eens met Jan Lenferink (die werd in zijn gezicht geslagen) en diverse andere programma’s.
   Kijk maar op You Tube

   Reply
 4. Aandachtig volger
  4 december 2017 - 20:57

  Alweer een jaar geleden dat Martin Kok werd geliquideerd. Tijd gaat snel…. het is ook angstig stil omtrent het onderzoek naar die liquidatie. En de site Vlinderscrime is tegelijkertijd ‘geliquideerd”, ik dacht dat men zijn levenswerk zou voortzetten?

  Reply
 5. Siem
  5 december 2017 - 00:50

  Het kan natuurlijk niet zo zijn dat journalisten bedreigd worden en er , desondanks.geen duidelijk statement vanuit het OM komt. Hoe moeilijk is het voor het OM om in een persbericht duidelijk te maken dat ze bedreigers van journalisten direct zullen opjagen en aanpakken om een signaal aan de bedreigers af te geven?! Lijkt mij niet zo moeilijk.
  Het is ronduit van de zotte dat sommige misdaad)journalisten angst hebben om feiten te publiceren, omdat ze bang zijn geworden. Met name door de lankmoedige houding van het MvV&J qua aanpak. Het lijkt op mijn ervaringen: men (de Overheid) wist en ondernam niets. Dus gingen de praktijken door. Schaamteloos, en zonder dat nadat en nadien de overheid aan te pakken was.
  Dat doet de Overheid ook in deze weer heel erg slim: weten, aankijken en zwijgen. En daardoor niet aansprakelijk te stellen, als het weer mis gaat. Sie haben es nicht gewust.!
  Berekenend en laf tuig is het. Zowel de bedreigers van journalisten alsmede de lankmoedige OM-ers. Die laatste organisatie is de laffe in stand houder van intimidaties, misbruik van kinderen en heel wat meer criminele organisaties en praktijken geweest. En nu daarbij komend: de club die tevens lijkt toe te staan dat ook de kritische media de mond wordt gensnoerd.
  Hopelijk scheelt het nu iets dat ene John van den Heuvel (oud-collega van de politie en werkend voor het OM) is bedreigd en worden al die laffe ratten die bedreigden opgepakt.
  Conclusie: Tuig kan alles voortzetten. zelfs onder de hoede van het OM: kindermisbruik in zorginstellingen, mishandelingen, medicinale experimenten, zonder dat er een OM-haan naar kraait.
  Maar! En pas! En. o wee! Niet als kinderen worden misbruikt in overheidsinstellingen, maar wel als een journalist en oud-politieman bedreigd wordt, is er media aandacht. Top! En tegelijkertijd, intriest.

  Reply
  • Tonimaceronie
   5 december 2017 - 20:42

   @Siem draai jij je verhaal eens om. Daarbij komt dat dit werkverschaffing is, voor de staat. Zonder criminaliteit hoeft er ook niet zoveel politie te zijn. Tevens is het angstzaaien bij de bevolking en angst is big business, de politiek doet niets anders, van klimaat tot Oorlogen en zogenaamde dreigingen uit Rusland en de media helpt lekker een handje mee. Word eens wakker joh het is een groot spel.

   Reply
 6. nico.van empel
  5 december 2017 - 11:14

  Ach journalisten worden zo vaak bedreigd, uitgescholden en de ergste ziektes toegewenst. Die worden daar niet meer koud of warm van. Uiteraard is het nooit leuk om zo iets te horen. Maar laten we hopen dat het met een sisser afloopt.

  Reply
 7. Ano Niem
  5 december 2017 - 18:17

  Er zijn heus wel bronnen voor die bedreigingen. Met medeweten van No Surrender-leden of zonder. Zonder, dan komt het uit heimelijk afgeluisterde (telefoon-)gesprekken of gewoon bij leden vandaan die het zat zijn om medeplichtig te zijn of te kunnen worden aan het bedreigen of zelfs vermoorden van journalisten, terwijl iedere jan lul kan zien dat die MC’s onder een vergrootglas liggen en stevig in de gaten worden gehouden. Misschien wel via infiltranten of whatever. Die nemen misschien wel de vlucht vooruit. Het is in mijn ogen een kwestie van tijd dat er een verbod op vereniging komt als het leden van genoemde MC’s betreft. Met de binnengekomen informatie worden (mogelijke) zaken nu van te voren stukgemaakt door het in de media te gooien en de betreffende MC te laten weten: we weten van de plannen, we weten van prijzen op hoofden van journalisten. Nu weten jullie dat je aan de beurt komt, mocht hen iets overkomen. Zou het ook bijzonder dom vinden om aan journalisten te zitten met je tengels. Het kleine beetje sympathie wat er nog over is onder niet-MC leden, zou in no-time verdwijnen. Dat kan iedereen denk wel op z’n vingers natellen. Er zijn grenzen. Dat eeuwige stommetje spelen en zeggen: we zijn een club waar toevallig wat criminelen lid van zijn, dat verhaaltje kennen de mensen nu wel.

  Reply
 8. MopNeus
  5 december 2017 - 18:55

  John van den Heuvel heeft helemaal niks te vrezen. No Surrender is geen echte motorclub. Echte motorclubs laten geen voetvolk (Lamzak zonder motor) toe en gaan geen mooi weer spelen op facebook of T.V. In NL zijn het gewoon geiten wollen sokken copycats die s’avonds gewoon erwtensoep van het vrouwtje krijgen en s’morgens om 6 uur door hetzelfde vrouwtje uit hun nest getrapt worden om te gaan werken.

  Reply
 9. Tinus
  5 december 2017 - 21:43

  In Italië kwam het volk pas in opstand tegen de maffia na de moord op Falcone. Verlies je de sympathie van het volk, dan moet je rennen. Dat gebeurt nu ook met clubs die vaag iets met motors doen, geld inzamelen voor kinderziekenhuizen en tegelijkertijd allerhande wetten overtreden.

  Reply
  • Tonimaceroni
   6 december 2017 - 11:00

   @Tinus wordt tijd dat het volk eens de symphatie voor het kabinet verliest. Het zou een hoop oplossen.

   Reply
 10. dyldito
  6 december 2017 - 14:15

  @Tonimaceroni helemaal mee eens. Maar ook dat de kop wordt afgehakt (vrijmetselaars/nwo/bilderberg etc etc). Misschien als eerste het millitair industrieel complex waar J.F.K al voor waarschuwde.

  HJK misschien dat je eens een artikel moet schrijven over de CIA. Is in jouw ogen toch de grootst criminele organisatie. en de grootste drugshandelaar.

  Reply
 11. Maurits de Vries
  6 december 2017 - 17:14

  Het is natuurlijk vrij logisch dat misdaadjournalisten zo nu en dan bedreigd worden. Is inherent aan het vak. Het zou pas raar zijn als het niet zou gebeuren…

  Reply
  • Marina van Schaik
   6 december 2017 - 17:57

   Heb jij nou helemaal niets anders te doen??
   Doorzichtig trolletje.

   Reply
 12. Loetje
  6 december 2017 - 20:54

  Hun eten er ook van , dus als je de rozen wilt plukken moet je de netels ook maar verdragen !

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.