Proces tegen moord op Andy de Heus in 2018 van start

Over de moord op Andy de Heus uit Echt hebben we ‘t hier vaak gehad. Het was lang een mysterie wat er was gebeurd. In 2012 verdween hij spoorloos, in februari 2016 vond de politie zijn lichaam in een visvijver bij vakantiepark Porto Isola in Stevensweert. Daar is later een monument voor hem geplaatst. Aanvankelijk was er veel ongeloof bij zijn familie. Als er berichten kwamen dat Andy zich mogelijk had ingelaten met dubieuze zaken in het drugsmilieu, werd daar verontwaardigd op gereageerd.

Hoe het precies zit zal binnen afzienbare tijd duidelijk worden: volgens De Limburger kan de rechtszaak tegen de vermoedelijke moordenaar, Ronny S. (49) uit Sittard, begin volgend jaar van start gaan. Hij zou begin januari worden uitgeleverd, hij zit nu nog in Duitsland een straf van zes jaar uit voor drugsdelicten. Zijn advocaat Serge Weening laat weten dat zijn cliënt zelf ook snel naar Nederland wil.

Ronny wordt ervan verdacht  Andy in 2012 te hebben vermoord in een van de huisjes van Porta Isola in Stevensweert. Eerst neergeschoten, daarna een plastic zak over zijn hoofd getrokken om hem te laten stikken. De zaak kwam aan het licht nadat er een anonieme tip was binnengekomen over waar het lijk zou liggen. Het is niet bekend van wie die tip kwam, maar dat kunnen er nogal wat zijn geweest. Er waren nogal wat mensen op de hoogte van wat er was gebeurd.

Andy en Ronny hadden samen een wietkwekerij in een van de huisjes op het vakantiepark. Volgens een tipgever hadden ze ruzie gekregen over een partij weggenomen drugs en waren Hicham Z. (34) uit Reuver en Ronny S. (48) uit Sittard betrokken bij de dood van Andy.

Ronny had op de avond van zijn verdwijning 100 gram cocaïne bij Andy besteld. Ze spraken af op de parkeerplaats bij de parenclub in Roosteren, waar Hicham ook bij was. Ze waren met zijn drieën naar Porta Isola gereden, waar Andy werd vermoord. Daarna had Ronny schoonmaakster Paula uit Sittard om de boel schoon te maken. Ze zou daarbij geholpen zijn door parkbeheerster Marie-Anne G. (53) uit het Belgische Ophoven. Ronny en Hicham hadden het lijk in Andy’s eigen auto naar de visvijver vervoerd en daarna de auto in het Belgische Meeuwen-Gruitrode de auto in brand gestoken. Daar werd hij de volgende ochtend gevonden.

Alle verdachten ontkennen, maar daar zal advocaat Weening vooral met Ronny nog een zware klus aan hebben. De politie luisterde begin 2016 vier maanden mee met de telefoon die Ronny in zijn Duitse cel had en zo hoorde men hoe hij in paniek raakte toen hij van zijn vriendin hoorde dat de politie op zoek was naar het lijk. Zo vertelde hij met welk verhaal hij op de proppen zou komen als de politie DNA-materiaal van hem in het graf zou vinden. Iets over handschoenen die kapot waren gegaan.

2 Reacties

 1. Truus
  5 december 2017 - 12:49

  Hoi HJK, wat heb je toch met het parkeerterrein van de parenclub? Daar kom je niet zomaar op om even te dealen, dat is afgesloten met een sluis en helemaal afgeschot. Voor de privacy van de bezoekers, zodat passanten hun auto niet zien staan. Even kijken op de satellietversie van google-maps en je ziet precies hoe het zit. Met google places loop je direct tegen de poort op. Ook de Limburger heeft het over ‘een plek bij de parenclub’ dus ergens in de buurt. Maar geen parkeerplaats, want die zijn er verder niet langs de Maaseikerweg, alleen een bushalte bij de fruitboer. Er zijn op dat punt diverse routes naar Stevensweert. Een van die routes loopt via de Beuningerstraat, een zijstraat bij de parenclub.

  Beste Truus,

  Ik ken die locatie niet, maar zoals je die parkeerplaats beschrijft lijkt me die buitengewoon geschikt voor schimmige deals.

  Hendrik Jan

  Reply
 2. Truus
  8 januari 2018 - 13:01

  Hoi HJK, ik zie je reactie nu pas. Het zou niet goed zijn voor de parenclub als niet-bezoekers de parkeerplaats konden gebruiken voor schimmige deals. Er is daar veel security. Als Andy de Heus daar was geweest met kompanen dan was deze zaak veel eerder opgelost.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.