Akersloot: afpersing tot de dood

Op 17 juli 2017 schiet Rob E. (50) uit Uitgeest op de parkeerplaats van het Van der Valk hotel in Akersloot Hennie Schipper (47) uit Zandvoort dood. Rob E., ooit succesvol ondernemer in het vastgoed, werd al jaren afgeperst door ‘goudhandelaar’ Hennie Schipper. Nu was de maat vol, liep de emmer over. Kwam het doordat Hennie de telefoon van Rob had gepakt, omdat hij ook nog geld van iemand anders wilde? Rob liep naar zijn bestelbus, pakte een pistool van de achterban en schoot Hennie direct dood. Liep nog even terug om zijn telefoon op te rapen en meldde zich bij de politie. Op dinsdag 16 januari 2018 stond Rob terecht, bij een zitting in het JCS (de Bunker bij Schiphol). Vanwege ernstige bedreigingen.

Aanwezig: Robert (Rob) E., 50 jaar, geboren in Zaandam, wonend in Uitgeest.

2 Reacties

 1. Rob
  23 januari 2018 - 00:21

  Bedankt voor het uitwerken, een interessante zaak. Ik ben erg benieuwd naar de uitspraak.

  Reply
 2. Daan
  24 januari 2018 - 01:41

  Goed stuk HJK ! Thanks….
  Groet Daan.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.