Broer X uit Cuijk – wie kent hem niet – in de kraag gevat

De schoonheid en onspelbaarheid van hun achternaam is omgekeerd evenredig aan hun reputatie in het milieu. Het gaat om de gebroeders X uit Cuijk. Een van hen is vanmorgen op wrede wijze in zijn slaap onderbroken. De politie meldt dat een arrestatieteam – ja, die jongens moeten ook vroeg op  – vanmorgen rond vijf uur invallen heeft gedaan in drie panden in Cuijk. Dit na maandenlang onderzoek naar drugshandel en het witwassen van geld. 

Een van de panden is een handel in oud ijzer en papier aan de Heeswijksestraat. Er zijn auto’s en motoren in beslag genomen. Verder zijn er invallen gedaan in de Julianastraat en de Irenestraat. Voordat deze actie gehouden werd is er enkele maanden onderzoek voorafgegaan laat de politie weten. Er is één persoon aangehouden, een 47-jarige man uit Cuijk. Dit is de jongste broer, van de twee X-en. 

In de Panorama van 27 augustus 2014 figureren de broers in een verhaal over de moord op Boy Smit, die hen door Rob Zegerius in de schoenen wordt geschoven. In het artikel staan ze als de broers Q in plaats van X en praten ze met verslaggever Bas van Hout. Daarin gaat het er ook al over dat ze het niet prettig vinden als ze midden in de nacht van hun bed worden gelicht.

 

1 Reactie

  1. Dendev83
    10 januari 2018 - 21:19

    Geen connectie met de inval in Oosterhout? (papierrecycling) En sja Boy Smit JR.. Ken zijn vader persoonlijk en die man rijd tegenwoordig taxi.. Is na die vele jaren nog steeds kapot van de dood van zijn zoon.. Enigste wat hij nog heeft is zijn dochter Michelle waar hij ook veel tijd mee doorbrengt ondanks de grote afstand die er tussen hun zit… Maar geloof mij deze man heeft nog veel onbeantwoorde vragen en misschien moeten die vragen gewoon eens beantwoord worden!

    Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.