Januari Bloedmaand cryptomunten: een filmpje

In de gewone koersenwereld is de januari-dip een bekend fenomeen, maar zo extreem als met de cryptomunten is het daar zelden voorgekomen. Vergeleken met de hoogtijdagen van afgelopen december zijn sommige munten gehalveerd, andere gevierendeeld. Of erger. Zoals de XVG (Verge). Van bijna 25 cent naar net onder de 6 cent (de nullen achter de komma’s moet men er zelf maar bij denken). 

Over de meeste andere munten weet ik niet veel, over Verge hoor ik wel het een en ander. Sinds kort staat er een banner op de site. Is van een Nederlandse tak. Wie chats over Verge volgt, komt al gauw tot de conclusie dat de ontwerper van Verge een bijzonder persoon is. Justin Vendetta (sunerok). Graffiti-artiest en computer-nerd (zal met de nodige bijltjes hebben gehackt). Die niet veel aandacht besteedt aan marketing, maar vooral bezig is van Verge de coin te maken zoals hij die voor ogen zag (anoniem, alternatief voor de bitcoin).

Er worden achter de crypto-schermen merkwaardige spelletjes gespeeld. Wie het een beetje heeft gevolgd zal hebben gelezen dat de koers van Verge enorm steeg na een aanprijzing van een van de rijkste internet-pioniers ter wereld, John McAfee, van het bekende virusprogramma. Schijnt gebruikelijk te zijn dat de makers van een munt die dankzij zijn aanprijzing tientallen miljoenen meer waard is geworden, een vriendelijk verzoekje krijgen voor een ‘kleine’ tegenprestatie.

Het verhaal gaat dat Justin – die nogal eigenzinnig schijnt te zijn – hier niet van gediend was en McAfee liet weten dat hij de boom in kon. Waarna het verhaal ging dat McAfee helemaal niet de aanprijzer was geweest, maar dat hij gehackt was…

Men denke wat men wil, het gaat in die wereld niet om miljoenen, maar om miljarden, uiteindelijk zullen er altijd mensen zijn die aan het kortste eind trekken. Dus van mij zal niemand horen dat het slim is nu – op een hopelijk dieptepunt – van een en ander iets aan te schaffen. Ik hoor wel dat er nu vooral veel gekocht wordt voor heel grote bedragen, terwijl de kleintjes afscheid aan het nemen zijn of in stilte afwachten wat er gaat gebeuren. Ik heb zelf gisteren nog wat Verge voor 6 cent kunnen kopen, maar toen hij even naar 5 zakte was het weer uitverkocht. Tja. Staat nu weer op 8.

Een ‘grappig’ filmpje staat hier

 

21 Reacties

 1. Koos Koets
  18 januari 2018 - 08:48

  John McAfee is geen Internet Pionier maar een software engineer, hij heeft McAfee in 1994 verlaten toen het internet nog geen virussen kende. Overigens wel mooi figuur:

  Reply
 2. Hans van den Broek
  18 januari 2018 - 09:10

  Het is wel duidelijk dat de kans om in korte tijd rijk te worden met cryptomunten voorbij is. Er zijn nu twee mogelijkheden, de koers brokkelt verder af, of er vindt na enige tijd een herstel plaats naar wat hogere niveau’s.
  Uit de aandelenwereld is bekend dat mensen moeite hebben om hun verlies te nemen. Men wacht af en blijft hopen op herstel tot men er niet meer in geloofd en toch maar verkoopt. Dat is het moment waarop professionele handelaren weer instappen.

  Wie nog wat wil verdienen moet wachten tot het volume aan transacties tot een minimum is gedaald en de koers geleidelijk aan weer begint te herstellen. Als het volume weer naar een hoogtepunt gaat wordt het tijd om winst te nemen want het aantal kopers begint zijn maximum te naderen en kan alleen maar minder worden, terwijl de winstpakkers toenemen, met dalende koersen als gevolg.

  Echter, of de koersen zich echt substantieel gaan herstellen of dat het vertrouwen voorgoed weg is, dat is wel de vraag.
  Wellicht is het interessant om eens naar de Ripple te kijken. Die munt is ontwikkeld door een bedrijf als een protocol voor het doen van geldtransacties. Heeft dus een steviger fundament dan de meeste andere, meer speculatieve crypto coins.

  Reply
  • Dagobert
   18 januari 2018 - 11:11

   Ripple is een gecentraliseerde munt. De meeste crypto muntjes zijn juist (gedecentraliseerd en) in het leven geroepen om weg te komen van het gecentraliseerde.

   Dit wil overigens niet zeggen dat je geen knaken kan verdienen met ripple.

   Reply
 3. 18 januari 2018 - 10:09

  Hoi jan,

  Ik zit al een tijdje in de wereld van cryptocurrency en heb behoorlijk wat geld verdient.Ik kan je zeggen na velen onderzoeken te hebben vericht en te hebben verdiept in de cryptocurrency dat verge veruit de beste privacy coin is en dat de waarde van de coin nog extreem omhoog zal stijgen.Dit wordt door experts gezien als de nieuwe bitcoin en zelf haejin lee die bekend staat als de analist guru van de cryptocurrency die vrijwel alles juist heeft voorspeld (echt ongelofelijk hoe deze man t voor elkaar krijgt)heeft voorspeld dat verge binnen een korte termijn in een ongekende waarde omhoog zal stijgen.Ik zou zeggen grijp je kans nu de prijs nog aantrekkelijk is!

  Reply
 4. Misscrypto
  18 januari 2018 - 11:40

  Moet hier erg om lachen! De amerikanen betalen tax en trekken zo hun cryptos ff de wallets uit (heel normaal verschijnsel) al die newbie’s zijn helemaal van slag nu! Want ze worden (hoe vreemd!!) niet rijk binnen 2 weken. Zelf hoop ik dat ze s.a.p allemaal oprotten ze verzieken de markt! Je word niet snel rijk je moet onderzoek doen en geduld hebben!!! Btw zeggen jullie verge ik gok op xp!

  Reply
 5. Dirk
  18 januari 2018 - 11:52

  ”Het is wel duidelijk dat de kans om in korte tijd rijk te worden met cryptomunten voorbij is” Wat een onzin, en helemaal nergens op gebaseerd. Ik rommel sinds 2012 een beetje met deze munten en de schommelingen die nu gaande zijn valt in het niets dan die van 2013.
  Er is geen mens ter wereld die ook maar iets kan voorspelen of denkt te kunnen weten wat er gaat gebeuren. In 2013 zou China fors gaan ingrijpen en de muntjes waren niets meer waard.
  Ik heb gisteren voor een leuk prijsje 47 miljoen Verge kunnen kopen en over drie jaar kijk ik wel eens hoe het er voorstaat.
  Hans praat analoog over een digitale munt, hoogte punten zijn niet te voorspellen.
  Je kunt cashen wanneer jij denkt leuk te hebben verdiend.
  Dit is allemaal lange termijn werk en je moet het zeker niet plaatsen in het wereldje van beleggen, want dan snap je er bar weinig van.
  Ripple is echt niet zo’n bijzondere munt met een beter fundament dan anderen, waar het omgaat is dat je er zelf in moet geloven.
  Wanneer je geen haast hebt, zijn alle cryptomunten tot nu toe zeer winstgevend gebleken.

  Reply
 6. S
  18 januari 2018 - 12:13

  Niets aan de hand!

  Juist een mooi moment om bij te kopen, heb zelf mijn HTML coin, auger, neo en tron bijgevuld.

  Reply
 7. beyonce
  18 januari 2018 - 13:48

  Onlangs hebben ze wall street losgelaten op de cryptocurrencies, die met hun futures de markt behoorlijk aan het manipuleren zijn. Charles Hoskinson heeft gisteren laten weten de crash voornamelijk aan Europese banken te wijte en verwacht later deze week nog nieuws erover (te kunnen delen).

  https://twitter.com/IOHK_Charles/status/953270324501598208?s=17

  Speel deze gieren dan ook niet in de hand en verkoop nooit in het rood. Als ze zo graag mee willen spelen laat ze dan betalen en niet goedkoop alles zomaar op kunnen pikken.

  Reply
 8. Dutch
  18 januari 2018 - 15:34

  Dirk heeft 47 miljoen verge gekocht? Stel dat hij is ingestapt met 0,05 (gisteren) dan heeft hij EUR 2.350.000,- geinvesteerd gisteren!

  Beste Dutch,

  Ik word ook niet goed wijs uit al die cijfers achter de komma, maar zoals ik het uit zou rekenen – denk net als Dirk – kon je er gisteren 20 miljoen kopen voor zo’n 1500 euro.

  Hendrik Jan

  Reply
  • ronald
   18 januari 2018 - 15:58

   HJK

   Gisteren kon je voor 1500 euro 20.000 verge kopen geen 20 miljoen

   Reply
  • Gekko
   18 januari 2018 - 16:55

   ben je nou serieus? 20 mil xvg gisteren voor 1500?

   Beste Gekko,

   We kijken niet op een nulletje meer of minder, maar 20.000 komt meer in de richting.

   Hendrik Jan

   Reply
  • Dagobert
   18 januari 2018 - 19:32

   Het zou natuurlijk kunnen, maar het kan ook dat Dirk Verge en Paccoin door elkaar haalt.

   Reply
 9. Maurits de Vries
  18 januari 2018 - 18:23

  Ik geloof niet zo in verge. Leg mij zelf toe op spreans. Snellere kwarstisering bij een hogere expleasment. Zal veel sneller excelleren op Vgz’s dan andere coins. Is ook visueel beter bij Ig & Downey. Ik schat ong. 0.0035. Als die conflectioneert natuurlijk. Maar dat terzijde…

  Reply
  • Camping life
   19 januari 2018 - 08:01

   Behalve dat kwarstisering en conflectioneert geen bestaande woorden zijn. Tot zover het intelligente commentaar van Maurits.

   Reply
   • Maurits de Vries
    19 januari 2018 - 12:15

    Je vergeet 1 ding, slimme. Spreans bestaan ook niet…

    Reply
 10. 19 januari 2018 - 01:21

  De reden waarom verge veruit de beste Crypto munt is….

  A. De ENIGE multi-algo munt in de TOP 30. Het kan niet gemonopoliseerd worden door mijnwerkers zoals bitcoin.
  B. Echte 100% anonimiteit en identiteitsverstrekking (verstrekt als een optionele schakelaar / keuze) De OPTIE van volledig verborgen transacties met behulp van het Wraith-protocol OF publieke transacties.
  TOR Gebakken: standaard TOR-integratie en zonder extra instellingen. De IP-adressen van de gebruikers zijn volledig verborgen.
  C. een gedecentraliseerde munt die is gebouwd voor massaconsumptie. Ultrasnelle 5 seconden transactionele snelheden. Snellere synchronisatie: de bloksynchronisatiesnelheid is sneller dankzij 100+ extra zaden in het netwerk. Bloeifilters: snellere transactietijden voor volledige knooppunten met bloeifilters (BIP37). Veel muntvolume en lage prijzen voor de industrie
  D. Open-source en 100% door de Gemeenschap gefinancierd (geen pre-mijnen, niet-ICO’s)
  E. Het vermogen om atomaire swaps te doen
  F. RSK slimme contracten komen binnenkort …… een hele nieuwe dimensie openend voor berm.
  G. VEEL VERSCHILLENDE (ongeveer 21) wallets die kunnen worden gedownload van de officiële website van vergecurrency.com waaronder de TOR ANDROID-PORTEFEUILLE en binnenkort te verschijnen I2P ANDROID-PORTEFEUILLE.
  H. Als u een TWITTER- of TELEGRAM-berichtenaccount hebt, kunt u iedereen binnen dezelfde systeem (programma) munten verzenden. Het heet kantelen in telegram.
  I. Vermeld op 20 plus beurzen

  Reply
  • btcpleb
   19 januari 2018 - 15:34

   de reden dat Mikiray een pleb is:
   A. multi algo is geen bescherming tegen centralisatie van mining.
   B. Anonymous transactions is iets wat tijd nodig heeft om zichzelf te bewijzen en zodra er een daadwerkelijke oplossing voor dit vraagstuk is zal het geimplementeerd worden op vrijwel elke coin (als optionele feature) voorlopig is het slechts een theorie welke de test van tijd nog niet heeft doorstaan.
   C. “een gedecentraliseerde munt die is gebouwd voor massaconsumptie” net als 999 andere shitcoins
   D. Vrijwel elke coin is open source en geen premine of ICO is geen garantie voor “fair distribution” (big holders can control markets)
   E. Atomaire swaps… nice buzzwords
   F. soon™
   G. als het aantal wallets iets zegt over de waarde van een coin dan is Kitty coin zeker $10 waard.
   H. iemand heeft een tipbot gemaakt.. call the news
   I. net als 40+ andere coins

   Los van dit ga ik er vanuit dat anonymous coins zoals verge monero en zec de grote winnaars van 2018 gaan zijn maar om nou te zeggen dat verge veruit de beste crypto munt is gaat wel heel ver..

   Reply
   • 19 januari 2018 - 18:01

    Beste btcpleb,

    Dat verge de winnaar is van 2017 zegt al genoeg.Veel mensen hebben kritiek op verge omdat ze hun geld op een ander coin hebben gezet en het gevoel hebben dat ze de trein gemist hebben.Maar vooral omdat ze verge als dreiging zien van hun eigen coin waar ze in geinvesteerd hebben.

    Reply
    • btcpleb
     21 januari 2018 - 12:04

     Je bent toch niet serieus?
     Iedereen die kritiek heeft omdat zijn geld in een andere coin zit kan beter stoppen met crypto.
     Sterker nog als al je equity in 1 of meerdere coins zit waardoor je niet kan inspelen op de trend moet je je ook afvragen of investeren/traden wel iets voor jou is.
     Elke serieuze trader/investeerder had verge in zijn portfolio en heeft zeker geen kritiek op een coin omdat ze die niet in hun portfolio hebben (emotie hoort niet thuis in een trading/investment strategy).
     Onder welke criteria is verge overigens de winnaar van 2017?
     Dat jij er voor jou doen lekker aan verdient heb (een aanname) is totaal niet relevant.
     De markt wordt niet bepaald door sub 100k plebs die een coin die niet in hun portfolio zit als dreiging zien.. (we hebben genoeg opties als we een entry gemist hebben voor een coin met veel potentie bijv. hedgen, FUD, flash crash, OTC instappen etc..)

     anyway, ik neem het je niet kwalijk dat je wat kennis mist maar met beperkte kennis pretenderen te weten wat “veruit de beste shitcoin” is vind ik niet netjes.

     Reply
 11. bemmis
  19 januari 2018 - 20:10

  Interessante ‘Initial Coin Offer’ aanrader; 0,0088 euro/st met volgende maand entree handelsplatforms op beoogd 0,03 euro. Kan met div. cryptocoins gekocht worden. Is meer dan een coin of blockchain, namelijk webshop-platform in wording met eigen token; en een instapprijsje waar nog x10 of meer winst mee gemaakt kan worden. Heb er 18.000 aangeschaft in ieder geval

  https://tokensale.storiqa.com/?ref=e2fb64a5a08f664fba6ed446

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.