Ron P. : de onwaarschijnlijke moordenaar van Anneke van der Stap

Hoeveel toeval kan een mens verdragen? Ron P. (42) uit Delft is veroordeeld voor de moord op Anneke van der Stap (22) in Rijswijk, op 12 juli 2005. Wie het dossier leest kan moeilijk anders dan tot de conclusie komen dat het heel onwaarschijnlijk is dat hij de echte dader is, maar dat de rechters in hoger beroep niet konden leven met het toeval en met een kromme stok (de rammelende verklaring van een oplichter) een rechte slag wilden slaan. Terwijl de echte dader nog steeds voor het grijpen moet zijn. Of je moet het volstrekt logisch vinden dat iemand die een jonge vrouw heeft vermoord een uurtje later met de van haar gestolen bankpas bij een benzinestation twee broodjes en een ijsje chipt.

4 Reacties

 1. Ada de Graaf
  11 januari 2018 - 19:35

  Ronald P… Dat was toch die gast die haar comp, haar geheugenstick en meer in zijn bezit/ doorverkocht heeft?

  Beste Ada,

  Het heeft weinig zin op deze manier te discussiëren, als je niet weet waar je ‘t over hebt.

  Hendrik Jan

  Reply
 2. Ada de Graaf
  13 januari 2018 - 20:00

  ‘Of je moet het volstrekt logisch vinden dat iemand die een jonge vrouw heeft vermoord een uurtje later met de van haar gestolen bankpas bij een benzinestation twee broodjes en een ijsje chipt’

  Waarom zou dit niet kunnen als je een psychopaat bent bijvoorbeeld?

  Valt me echt tegen dat je in het Derksen web zit. Wetenschapsfilosoof. Vind dat woord al een contradiction in terms. Filosofie is iets als: als mijn tante een leuter had was het mijn oom.

  Reply
 3. Juelma
  18 januari 2018 - 08:14

  Ron P na onschuldig vast te zitten voor moord op Christel Ambrosius nu ook niet de moordenaar van Anneke van der Stap….? Had die Ron P ook niet in gevangenis in Leeuwarden verteld aan een mede gedetineerde dat daar 2 onschuldigen vastzaten voor de moord op Christel Ambrosius?

  Reply
 4. Ada de Graaf
  5 maart 2018 - 21:26

  Nogmaals: Lees de feiten!
  Of je moet het volstrekt logisch vinden dat iemand die een jonge vrouw heeft vermoord een uurtje later met de van haar gestolen bankpas bij een benzinestation twee broodjes en een ijsje chipt.
  Al had hij wat dan ook gepint, hij pinde met haar pas!!!!!! Een pas die niet van hem was maar van Anneke van der Stap!

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.