“Astrid stuurde Meerman om geld toen Cor nog op de grond lag.”

In de bunker haalde Holleeder vanmorgen flink uit naar Astrid. Terwijl Cor dood op de grond in Amstelveen lag, na de liquidatie, had zij haar vriend Rob Meerman (oud-politieman, toen advocaat) naar Bassie Vermeulen gestuurd die op het politiebureau zat. Bassie had het wapen van Cor bij zich en was daarom aangehouden.

Het ging over het testament van Cor. Cor had bij leven gezegd dat Jan Boellaard en Frans Meijer na zijn dood elk 250.000 euro zouden krijgen en zijn moeder, broers en zussen elk 100.000 gulden. Holleeder was ervan uitgegaan dat dit ook gebeurd was, maar het bleek dat Cor in 2000 in allerijl een testament had gemaakt toen hij bang was dat hij zelf zou worden geliquideerd. Cor wist dat er een aanslag op Sam Klepper aan zat te komen en vreesde dat dit gevolgen voor hem zou hebben: Cor hoorde bij de groep Jocic, die achter de aanslag op Klepper zat. Die liquidatie was op 10 oktober 2000.

In dat testament staat vrijwel niks, alleen: alles gaat naar de kinderen. Holleeder denkt dat Cor dit heeft gedaan om te voorkomen dat Sonja gedoe zou krijgen met allerlei mensen die iets wilden opeisen. Al was het maar de fiscus. Holleeder ging ervan uit dat Sonja zich aan de mondelinge afspraken zou houden en hij denkt dat ze dat ook zeker had gedaan, als Astrid zich er niet al op de dag van de liquidatie mee was gaan bemoeien en alles is gaan regelen. Toen was het: de familie kreeg geen cent.

Rechter: Waarom zei Sonja niet: jullie krijgen die 100.000 gulden?

Holleeder: Dat is het punt. Vanaf dat moment ging Astrid het allemaal regelen. Nadat Cor was overleden, heeft Astrid de leiding genomen en gezegd: niemand krijgt wat. Bassie Vermeulen was bij liquidatie. Die was gearresteerd omdat hij het wapen had. Op het politiebureau heeft hij gevraagd om een advocaat. Komt Rob Meerman,de vriend Astrid. Om te  vragen waar het geld van Cor is. Het is Astrid die gezegd heeft dat er niet betaald moest worden. Zij stuurde Rob Meerman er gewoon naar toe voor het geld. Daar zijn tapgesprekken van.

Even later: “Ik ben teleurgesteld in Sonja. Frans had recht op dat geld. Er was geld zat, ze had het gewoon kunnen geven. Het is alleen omdat Astrid zich ermee bemoeide.”

Officier van justitie Lars Stempher vraagt zich af waarom Cor het niet gedetailleerder in het testament heeft gezet. Waarop Holleeder zegt dat er bijna niks in het testament staat. Ook de bezittingen niet en wat er dan naar de kinderen gaat. Bovendien: het enige dat Cor aan bezittingen had, wat op papier stond, was zijn huis in Nigtevecht. “En daar zat een hypotheek op. Als ze dat wilden, moesten ze geld meebrengen.”

Eerder had Holleeder een paar keer gezegd dat iedereen zijn eigen keuzes maakt. Stempher vraagt of dat dan niet voor Sonja geldt, die mag toch ook haar eigen keuzes maken? Holleeder: “Het is niet zoals ik Sonja ken. Ik heb mij er helemaal niet mee bemoeid. Ze heeft mij gevraagd: bemoei je er niet mee. Bassie had een autootje van Cor gekregen. Dat moest hij teruggeven. Astrid stuurt Meerman als Cor nog op de grond ligt in Amstelveen. Als dat in je hoofd ligt, dan ben  je er al langer mee bezig. Dat vind ik een schande,. Zo erg zijn ze bezig geweest met dat geld.”

Holleeder had Sonja aangeraden de Achterdam niet direct te verkopen, dat zou maar argwaan wekken, maar hij hoefde zich er niet mee te bemoeien: Astrid zou het allemaal regelen. Holleeder had nog gezegd dat ze dat niet kon, maar hij hoefde zich er niet mee te bemoeien “en dat heb ik ook  niet gedaan.”

Inmiddels kun je vaststellen dat Astrid het inderdaad niet goed kon regelen, met als gevolg het Goudsnipdossier dat de dames nog zwaar op de maag zal komen liggen.

 

3 Reacties

 1. Richard
  9 februari 2018 - 17:09

  Tot zover reuze interessant om het mogelijke scenario van Holleeder zelf te horen. En eerlijkgezegd raakt hij aandachtsgebieden aan die zeer aannemelijk zijn. De hoek van Mieremet en Klepper hadden een veel groter belang/motief om mogelijk Endstra en Van Hout wat aan te doen. En dan het motief van Astrid om het geld veilig te stellen zou zomaar kunnen. In iedergeval aannemelijker dan het verhaal dat zij jarenlang geterroriseerd is. We gaan nog veel meer horen. Ben benieuwd.

  Reply
  • Allesweter
   10 februari 2018 - 00:10

   De bedragen die hij opnoemt is een versleutelde code via de media 100.000 en 250.000 is een toezegging.

   Reply
 2. 15 februari 2018 - 11:52

  Een NEUS krijg je zoals hij is, gemaakt om mee te ruiken, geeft je soms richting voor bepaalde zaken, wat vies stinkt gaat het voor uit de weg. Als het ruikt naar meer streeft het naar macht. Oppermacht, wat een pracht van een NEUS als hij blijft rijken tot aan de sterren, als je goed met beiden ogen naar je NEUS kijkt, en je ziet aan het einde zo,n grote rotte dop, dan kijk je vol schaamte naar benenden, en hoopte je, zat er maar een ander op.. Mijn aangezicht heb ik verloren maar met mijn NEUS gericht naar voren, zie ik genadeloos toe, dat ik de wedstrijd heb verloren….

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.