Cor van Hout over Peter de Vries: “Die hebben we aan een touwtje.”

In de bunker ging het vanmorgen vooral over de relatie van Holleeder met Sandra den Hartog en Peter de Vries. Pikant detail: toen Cor en Willem met het vliegtuig vanuit Frankrijk onderweg waren naar Sint Maarten, had Cor het vluchtnummer doorgegeven, zodat Peter en fotograaf Wim Hofland ook aan boord konden. Daar zijn mooie foto’s gemaakt, toen. Wat nog niet bekend was – als het al waar is, maar Holleeder vertelt het – is dat ze geld bij zich hadden dat ze niet zelf wilden meenemen door de douane. Ze vroegen eerst of Wim Hofland dat wilde meenemen, maar die had daar geen trek in. Toen had Cor het aan Peter gevraagd en die had het wel gedaan. Cor had tegen Peter gezegd dat het losgeld was. En daarna tegen Holleeder: “Die hebben we aan een touwtje.” Overigens was het geen ‘direct’ losgeld: het was geld van Robbie Grifhorst. Zegt Holleeder.

Peter de Vries ontkent het tegenover RTL Boulevard:  “Welnee! Wat een giller. Hij had na mijn aangifte van mishandeling al aangekondigd bij Astrid dat hij met dit soort verhalen zou komen.”

Een punt waarbij de gemoederen tussen officier van justitie Sabine Tammes en Holleeder nogal opliepen ging over de vermeende relatie tussen Sonja – de weduwe van Cor – en Peter de Vries.

Holleeder had in 2012 ruzie gemaakt met Sonja, nadat hij van iemand ‘voor de zoveelste keer’ had gehoord dat Peter en Sonja een relatie hadden.

Holleeder hoorde dat toen hij wat had gedronken “bij iemand die bij Peter om de hoek woont”, hij wil niet zeggen wie dat was. “Ik belde Sonja om te vragen hoe zat met haar en Peter. Ze begon te schreeuwen.”

Rechter: Dan kan ze beter gewoon antwoord geven.

Holleeder: Wat is er aan de hand als je zo gaat schreeuwen, dat is voor mij een soort bekentenis dat er wat aan de hand is.

Dan vraagt officier van justitie Sabine Tammes waar Holleeder zich eigenlijk mee bemoeide: het ging hem toch helemaal niet aan?

Holleeder: “Als je de beste vriend van Cor bent, vind ik dat je dat niet hoort te doen.”

Tammes: Dat gaat u helemaal niets aan

Holleeder: Ik mag vinden wat ik vind.

Tammes: Dat houdt u dan maar voor u zelf. U heeft toch helemaal geen reden om dit tegen haar uit te spreken, daar heeft u toch niets mee  te maken.

Holleeder: Ik mag dat gewoon zeggen. U maakt er een heel punt van. 

Rechter: U had  in die tijd  niet zo’n goede relatie met Peter, hij zat bij Sonja, daar was u niet zo blij mee.

Holleeder: Je gaat niet met je vriend zijn vrouw.

Rechter: U bent boos naar het huis van Peter gegaan.

Holleeder: Ik heb tegen Sonja gezegd: “Ik ga naar Peter, ik ben  er nou klaar mee.” Toen heeft Sonja naar Peter gebeld. Daarom stond Jacqueline (de vrouw van Peter) erbij.

(het proces begint weer)

5 Reacties

 1. 13 februari 2018 - 20:16

  Peter R de Vries heeft natuurlijk wel degelijk “boter op zijn hoofd”.. Even los van de ” Holleeder” zaak. Om 1 voorbeeld te noemen. Peter R is veroordeeld (tot aan de hoge raad) voor journalistieke hand en spandiensten verrichten voor Klaas Bruinsma. Ik begrijp ook niet dat niemand het hierover heeft. Geeft wel wat aan over de geloofwaardigheid van “getuige” Peter R de Vries. Nu is dit maar een voorbeeld. Er zijn er legio meer zaken, dan wel gedragingen waar je vraagtekens bij kan zetten.

  Zelf wil ik hier absoluut niet de moraalridder uithangen, maar als Peter pretendeert de misdaadjournalist met een geweten te zijn, iets wat hij doet… Dan wordt het tijd dat men eens Peter R goed onder de loep neemt. Over John v/d Heuvel zullen wij het hier nog maar even NIET hebben. HJK, jij bent een van de weinige kritische journalisten. Blijf dit a.u.b doen, er zijn er al zo weinig van ( helaas)

  Beste Juan,

  Die zaak met Bruinsma ging om “een wederzijds profijtelijke relatie”, of zijn vijand/collega Bart Middelburg dat mocht schrijven. Dat mocht. Maar als je contact hebt met een crimineel (heb ik ook veel) is er al snel sprake van enige vorm van ‘wederzijds profijtelijke relatie’, ook al gaat het dan niet om geld, maar om informatie.

  Hendrik jan

  Reply
  • Frans
   14 februari 2018 - 08:46

   In ieder geval ging het zo ver dat de aktueel , waar Peter de vries toen voor schreef , nooit een reportage heeft gehad over Klaas Bruinsma bij naam bij leven. Ook zijn relatie met Cor van Hout was een ondergeschikte vanuit zijn kant. Dat blijkt ook uit de getuigenis van Holleeder deze week. Als we Mieremet en de dames Holleeder geloven, Waarom W Holleeder dan ook niet? Dus veel persoonlijke gesprekken voeren met een grote gangster , de grootste van Nederland. En er dan nooit over schrijven, als Journalist…. Op zich best vreemd niet? Als je je geld verdiend als journalist , wil je daar toch over schrijven.

   Reply
 2. 13 februari 2018 - 20:26

  Aan Allen,

  Ik zie net dat een andere volger van deze site het arrest m.b.t Peter R de Vries en Bruinsma al voor mijn reactie heeft geplaatst. Mijn oprechte excuses. Zo zie je maar dat er wel degelijk mensen zijn die dit arrest NIET zijn vergeten. Betekent ook dat ik voortaan alle reacties goed moet lezen alvorens zelf wat te plaatsen.

  groet,

  Juan

  Reply
 3. 13 februari 2018 - 20:44

  @ HJK

  Dank voor jouw uitleg, echter dit ging en gaat wel wat verder… Zelf zie ik jou niet zo snel in een dergelijke situatie komen. Nog los van het feit dat er wel wat meer aan de hand was. Maar ik zal zoals ik net in mijn vorige reactie aangaf eerst alles goed lezen alvorens weer wat te plaatsen. Voor alle duidelijkheid, ook Bart Middelburg heeft natuurlijk met het boek over Bruinsma , over de Deltagroep en de zogenaamde leiders daarvan verschrikkelijk naast de waarheid geschreven. Laat ik het maar netjes houden ;)

  Dit is nu echter niet relevant, wellicht een andere keer.

  Groet,

  Juan

  Maar dat is nu niet relev

  Reply
 4. Joost
  13 februari 2018 - 23:54

  Is er een verband of zijn er theorieën over bekendmaking eind 2011 door Peter R. de Vries dat hij stopt met zijn SBS6 programma Misdaadverslaggever en de vrijlating van Holleeder in januari 2012 en het beramen broedermoord op dezelfde Holleeder halverwege 2012 door PrdV, de Judassen (zussen) Holleeder & het OM?

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.