De Neus, de Allesweter en de Leipies

Bij het proces tegen Willem Holleeder zijn twee ‘rode draden’ te zien: ruzie over het losgeld en ‘de menselijke factor’. Misschien zijn al die liquidaties en het bloedvergieten terug te voeren op één opmerking van Cor van Hout, die John Mieremet ‘schele’ noemde. Hij wás scheel, maar er was niemand die dat hardop tegen hem durfde zeggen. Behalve Cor.

In de jaren negentig van de vorige eeuw was herenmodezaak König in de PC Hooftstraat in Amsterdam the place to buy voor mannen uit de betere kringen. Niet alleen keurige zakenlieden en deftige heren van het oude geld werden hier met alle egards behandeld, ook de nieuwe rijken maakten hier hun opwachting. En die heb je dan ook nog in soorten en maten. Volksjongens die een overvloed aan contant geld hebben dankzij de drugshandel of andere criminele activiteiten. Het moet ergens in 1995 geweest zijn toen zich hier een akkefietje afspeelde tussen Cor van Hout en John Mieremet dat grote gevolgen zou hebben.

1 Reactie

  1. dikke Lien
    22 februari 2018 - 10:24

    Adres Deurloostraat zou door Holleeder verteld zijn aan Mieremet en Klepper. Sonja verklaart dat Astrid dat in een verklaring heeft gelezen. En dus is dit zo…

    Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.