Heinekenontvoerders hadden ‘de bouwvakker’ aan een touwtje

Het verhoor van Holleeder heeft vanmorgen een paar aardige nieuwe dingen opgeleverd die tot nu toe niet bij iedereen bekend waren. Zo heeft hij nu de naam genoemd van degene die hem van Parijs naar Nederland heeft gebracht om het losgeld op te graven.  

Dat was de vader van Ilonka, de (ex)schoonvader van Leen Bosnie. Leen is een bekende vastgoedondernemer, die ook op de beruchte dodenlijst van Jesse Remmers heeft gestaan. Fred Ros vertelde erover hoe Leen op het nippertje aan de dood ontsnapte omdat hij net iets te vroeg of te laat thuiskwam, in Abcoude. De schoonvader had een transportbedrijf.

Toen Cor en Willem op de vlucht waren, na de ontvoering, zaten ze in Parijs ondergedoken. Hun deel van het losgeld lag begraven in een bos bij Lage Vuursche – en niet zoals Thomas van der Bijl beweerde in het bos in Parijs. Cor en Willem wilden dat geld investeren in een drugstransport in Zuid-Amerika. Dat hadden ze van tevoren al geregeld: ze wisten natuurlijk dat ze met het losgeld zelf niet ver zouden komen.

Een ander saillant detail: Rob Grifhorst, de Bouwvakker, was een vriend van Cor. Tijdens de ontvoering heeft Cor Grifhorst heeft meegenomen naar de loods op de Heining en hem door een kijkgat laten kijken. Daar schrok hij nogal van.  Cor zei toen dat hij Grifhorst vanaf dat moment “aan een touwtje had zitten.”

 

8 Reacties

 1. Batman
  8 februari 2018 - 13:35

  OK, werd door dit verhaal getriggerd om mijn mening over de Allesweter te herzien. Als het idd om deze persoon gaat vallen de puzzelstukjes beter op hun plek.

  Reply
 2. Roberto
  8 februari 2018 - 14:29

  Alles wat tegen Holleeder zal zijn zal ie voor hem gunstig uit zn duim zuigen en hetgeen waar ie de waarheid kan vertellen zal hij dat misschien doen… Dus wat voor waarde kan je er aan hechten…

  Reply
 3. broer
  8 februari 2018 - 16:28

  De vader van de vrouw van Leen Bosnie

  Reply
 4. Richard
  8 februari 2018 - 16:28

  Interessant om te lezen hoe Grifhorst op het laatst dacht over zijn vriendschap met Cor. https://www.vn.nl/robert-grifhorst-oude-rekening-voor-de-bouwvakker/

  Rob: ‘Ik was het met haar eens. Dat ik alles kwijt ben wat ik met hard werken heb opgebouwd, komt door mijn vriendschap met Van Hout en die verklaring van Van der Bijl.’

  Dan, cynisch: ‘Mooie vriend, die Cor!’

  Reply
 5. NN
  8 februari 2018 - 20:27

  De schoonvader… vader van Ilonka, de vrouw van Leen Bosnie.

  Reply
 6. Q&Q
  9 februari 2018 - 08:47

  Ilonka is niet zijn vrouw maar ex vriendin Ilonka heeft al jaren een andere man

  Reply
 7. klaas
  9 februari 2018 - 08:50

  Ilonka is al zeker 8 a 9 jaar de ex vrinedin van Leen zeker niet zijn vrouw !!
  Ilokna heeft al jaren een andere man die man zeg ik hier nier maar niet chique

  Reply
 8. NN
  9 februari 2018 - 10:06

  Het gaat over destijds, niet over nu. Holleeder had het anders wel over de ‘schoonvader van Leen Bosnie’.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.