Holleeder: Al Capone aan de Amstel

Iemand wijst naar Al Capone, met het oog op Holleeder. De Amerikaanse gangster die uiteindelijk werd veroordeeld voor belastingontduiking, niet voor zijn ‘echte’ criminele activiteiten. Linksom of rechtsom, als iemand veroordeeld moet worden, al is het maar voor het volk, dan gebeurt het. Holleeder zit nu vast voor een afpersing waarvan niemand weet of hij daar schuldig aan is: het geld is nooit gevonden, er zijn alleen verklaringen van dubieuze figuren.

Grappig: Cor van Hout werd thuis altijd ‘Al’ genoemd. Moest ik erg aan wennen, als ik met zijn broers en zussen sprak. Dat ze hem ‘Al ‘noemden. Naar Al Capone: zijn grote voorbeeld. Als kind al. In de rouwdadvertenties in De Telegraaf stond die met ‘Al’ bovenaan. Staat allemaal uitvoerig in het boek over Cor.

Al Capone werd op 17 januari 1899 geboren in New York en verhuisde naar Chicago.  In de jaren 20 en 30 (‘de drooglegging’) verdiende hij zijn criminele geld met casino’s, prostitutie en illegale handel in alcohol. Uiteindelijk werd hij veroordeeld voor belastingontduiking. Hij moest zijn straf uitzitten in de gevangenis op het eiland Alcatraz.

Eind 1939 werd hij vervroegd vrijgelaten vanwege zijn slechte gezondheid. Hij stierf uiteindelijk ruim zeven jaar later aan een hartinfarct, Hij was 48 jaar. De Crimesong van de dag gaat daar natuurlijk over: The night Chicago died, van Paper Lace. Klik op de afbeelding

 

 

 

 

 

8 Reacties

 1. Ton
  11 februari 2018 - 11:42

  Met al het nieuws over de Holleeder zaak en vooral de verklaringen van Holleeder zelf begin ik me steeds meer te verbazen waarom er nooit meer aan het licht is gekomen (lees: strafrechtelijk onderzoek) naar de mogelijke slachtoffers van het duo spic en span. Die naam hebben ze niet voor niets gekregen en nu haast als een feit is komen vast te staan dat ze een vermogen hadden verworven van meer dan 30m. Grote villa’s in België bewoonden en ga zo maar door. In het passage proces lossen ze moorden op vanaf ’93 en de praktijken van dit duo konden onverminderd door gaan.

  Reply
  • Frans
   11 februari 2018 - 17:30

   Waarschijnlijk omdat ze van ieder onderzoek direct via hun corrupte petten op de hoogte waren. Ze waren niet voor niets van plan te stoppen met de drugshandel. Als je niks meer doet, kan je ok niet gepakt worden. Maar ze zijn allebei vermoord. Niet echt een goed einde lijkt me.. Met al dat geld en al die contacten en macht toch gewoon neergeknald.

   Reply
 2. Harold
  11 februari 2018 - 12:19

  HJK, vreemde mening uit je hier. Je gaat ons toch niet proberen wijs te maken, dat je denkt dat WH alleen maar de belasting genaaid heeft???? Beetje genuanceerder mag wel.

  Reply
  • Harren
   11 februari 2018 - 18:28

   HJK houdt er een gezonde mening op na, heeft niks met verheerlijking of iets dergelijks te maken. WH verdiend zeker gevangenisstraf, alleen mensen moeten zich bij de feiten houden en niet alles op gevoel baseren, want hij is 100% gedemoniseerd. die straf van 9 jaar is een lachertje evenals de komende levenslang. De rol van Assie Sonnie Petertje en Hakkie is zeer dubieus. WH heeft natuurlijk een veel grotere rol dan hij nu wil doen voorkomen, maar ik kan vertellen vanuit ervaring dat WH geen Godfather is…… gebruik mn naam maar!!!!

   Reply
 3. Tinus
  11 februari 2018 - 18:17

  een man van het kaliber Heineken ontvoeren, dat is dom!! De man en zijn bedrijf zorgen voor een flinke aanvulling van de staatskas.
  Meneer Heineken en bedrijf hebben de staatskas, in de loop van de jaren, met miljarden guldens/euro’s gevuld.

  Game over Holleeder. De staat (het OM) laat je niet voor de 2e keer gaan. Ook al zijn er geen directe feiten die Holleeder
  linken aan die zaken….

  Reply
  • JM
   12 februari 2018 - 00:12

   Geld-belasting-verbied-Heinieken-Amstel-Bavaria. Maar als we dan toch bezig zijn kunnen we mevr. Advocaat F ook nog even helpen om de tabaks industrie te Stoppen.
   Daarna alleen nog de sorftdrugs in NL verbieden, de werknemers van deze bedrijven kunnen dan mooi een uitkering pakken van de staat.

   En binnen ik schat 5 werkweken is NL failliet, of zullen we eerst beginnen met het koningshuis af te schaffen? En zullen we van deze pot met geld alle burgers in Nederland een deel geven en de voedselbanken kunnen gesloten worden.

   Het draait alleen om de $€,…gaap.

   Reply
 4. de niksweter
  11 februari 2018 - 23:00

  Ach rechters zijn ook niet dom, ze zien ook wel dat er zeker een vies media spelletje gespeeld word en bepaalde dingen al onderuit zijn gehaald. De rechters zouden zich nooit mogen lenen aan wat voor druk er op hun schouders zou komen als ze toch besluiten tot vrijspraak. De neus zal zeker zaken op ze kerfstok hebben, maar bepaalde vermoedens kunnen ook verdomd goed uitkomen al heb je er geen reet mee te maken zoals bepaalde moorden waar niet de minste tussen zaten en wat status verhogend werkt. Er zijn er vele die geloven dat de neus levenslang achter gaas gaat, ik geloof daar nog niks van. Die zussen sorry is allemaal zo opzichtig, de deals met justitie met o.a. dat miljoen (en kleine boete?) en na al die jaren met de wetenschap te hebben geleefd dat je man en de vader van hun kroost vermoord is gaan zingen? Klinkt veel te mooi om waar te zijn, uit angst dorsten ze niet etc trap ik persoonlijk niet in want nu zingen ze toch? Nu zou de neus helemaal een monster zijn en gevaarlijker dan ooit zijn? Mensen beschermen noemen ze het nu, maar word wakker die zussen hebben zelf voldoende verdiend en zaken als van der bijl met alle respect die liep over iedereen te roddelen en te lullen met de smeris dus die was vogelvrij en dat weten de mensen ook wel. Mieremet die begon ook teveel te kletsen, de media zoeken en zal niet alleen Holleeder aan het kruis nagelen want echt niet alle investeerders bij Endstra zijn bekend geworden of tenminste bij groter publiek en zal de smeris ook niet alles hebben kunnen vinden. Mieremet wist heel goed hoe het werkt mondje dicht, wil er maar mee zeggen dat Holleeder ze kansen echt nog niet verloren zijn als rechters niet objectief gaan zijn door wat boekjes en media geile journalistendie van geld verdienen ook niet vies zijn net als iedereen. Justitie blaast zo vaak hoog van de toren via de media, maar in de beste familie komt ruzie voor en te vaak om geld en hier is ook (veel) geld in het spel.

  Reply
 5. Anoniem
  12 februari 2018 - 02:28

  Er is er maar 1 die de titel de Nederlandse Al Capone verdiend en dat is Etienne Urka

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.