Holleederproces: dag 2

Verslag van het verhoor van Willem Holleeder (geboren 29 mei 1958, verblijvend in de EBI in Vught) van donderdag 8 februari. Vervolg van de zitting, die begon op maandag 5 februari. Voorzitter van de rechtbank is Frank Wieland, de officieren van justitie zijn Lars Stempher en Sabine Tammes. Er zijn twee andere rechters: Benedicte Mildner en Margo Somsen. Als zij afwisselend aan het woord zijn, geef ik hen weer als Rechter2. Vanaf de publieke – en pers – tribune is bijna niet te zien wie van hen aan het woord is. De advocaten zijn Sander Janssen en Robert Malewicz. Het verslag is zo uitvoerig mogelijk, maar het is onmogelijk het helemaal letterlijk te doen en hier en daar heb ik wat samengevat of weggelaten als het te veel over details ging of herhaling was.

De ondervraging is aan de hand van de verklaring die Holleeder op advies van een rechter tijdens een vorig proces heeft opgeschreven: zijn verhaal. Een handgeschreven verklaring van 127 A4’tjes. Daar heeft een hele tijd een embargo op gezeten. Toen dat eraf was, heeft de recherche een verificatie-onderzoek gedaan, om na te gaan of bepaalde beweringen die Holleeder hier doet, kunnen kloppen. Dat komt tijdens het verhoor een aantal keren ter sprake.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.