Lyon: je geld (17 miljoen) of je dochter…

“Bij ons in Frankrijk wordt er nogal kritisch aan een inside-job gedacht, dat leegroven van een geldtransportauto in Zwitserland. De feiten, voor zover bekend en/of bevestigd.” Meldt onze Zuid-Franse correspondent.
“Afgelopen vrijdag om een uur of half zeven ‘s avonds meldden zich twee heren bij een flat in Lyon. Ze gaven zich via de intercom uit voor loodgieters. De 22-jarige bewoonster van het appartement liet hen boven komen, deed de deur open en ‘ontving’ twee gemaskerde en gewapende mannen. Ze werd in gijzeling genomen, daarna ontvoerd, en gedwongen haar vader te bellen.
 
 
 De chauffeur van een geldtransportauto, op dat moment als leverancier van ‘cash’ bezig, net over de grens met Zwitserland; niet zo heel ver van Lyon. Die vader kreeg te horen: óf je dochter gaat eraan, óf je parkeert daar en daar, een parking langs een Zwitserse snelweg.  Er zitten in zo’n geldauto altijd twee chauffeurs/bewakers, besloten werd aan de eisen van de gijzelnemers/ontvoerders toe te geven.
Er werd gestopt op het aangegeven parkeerterrein, waar een gemaskerd commando het duo dwong de kluis van de geldauto te openen. Ze gingen er vandoor- wordt gezegd- met cash in de orde van grootte van 20 à 30 miljoen Zwitserse francs. Zo’n franc is ongeveer 0,866 euro waard, praat je dus over iets van 17 à 25 miljoen euro.
De ontvoerde dochter stond een paar uur later in Frankrijk te liften ’sain & sauve’,  zoals dat in het Frans heet. Geen verwondingen, gered. Ze is inmiddels verhoord, evenals haar vader en diens collega in die geldwagen. Volgens justitie vooralsnog geen spoor van de gijzelnemers/ontvoerders/geldrovers. Het zou gaan om mensen die niet accentloos Frans spreken, veel meer is er van hen niet bekend (gemaakt).
Dochter, vader en diens collega in die auto zullen vast nader ondervraagd worden. En wat uit te leggen hebben.”
Aldus onze Franse correspondent.
Is alles bij elkaar toch wat minder tijdrovend dan, pak ‘m beet, een biermagnaat en zijn chauffeur ontvoeren. 
 

2 Reacties

  1. Tinus
    11 februari 2018 - 18:20

    Heerlijk!!! Dit is toch een heerlijk onderonsje met je maatjes. Alleen hopen dat ze je niet opeens vergeten uit te betalen haha!!

    Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.