De dag van Astrid, Sonja in beeld: elke foto vertelt een verhaal

Vandaag wordt Astrid Holleeder in de bunker gehoord. Ik neem aan: door de rechter en dat de advocaat tot vrijdag zal moeten wachten. De vraag is of Holleeder zelf zich ermee gaat bemoeien. Bij Sonja deed hij dat niet. Of het vandaag veel drukker zal worden dan bij de eerste serie is moeilijk te voorspellen, feit is dat er niet meer mensen kunnen worden toegelaten dan toen en dat alleen degenen die er het eerst zijn, naar binnen kunnen.

Toen Astrid eerder als getuige werd gehoord was de belangstelling overigens niet opmerkelijk groot, maar toen was Judas nog niet ten tonele verschenen, dat scheelt.

Uit een filmpje van de laatste verjaardag van Cor

Tussen de eerste serie zittingen en de hervatting na de voorjaarspauze was het even rustig, op één ding na: een uitzending van EenVandaag met de broer van Cor, Ad van Hout. Die het een en ander vertelde over de perikelen rond de erfenis en het losgeld. Bijvoorbeeld dat hij samen met Thomas van der Bijl naar Parijs was gereden om het losgeld op te graven in het homo-bos.

Ik ben benieuwd of Holleeder daar nog een keer op terugkomt. Eerder al liet jij weten dat het onzin was en dat hij zelf het geld had opgehaald in Nederland. Wat de rol van Ad precies is geweest en wat hij daar heeft gezien, daar is hij – ook tegenover mij – altijd erg terughoudend over geweest.

Ad vertelde ook dat hij de bodyguard van Cor was en ik begreep dat als hij er op die fatale middag in Amstelveen bij was geweest, met zijn pistool, het anders was afgelopen. Of Cor zich in dit beeld herkent weten we niet, maar of je met een pistool iets kunt uitrichten tegen een moordcommando met een kalasjnikov is zeer de vraag. Het enige wat hij had kunnen doen om Cor te redden: zich in de vuurlinie storten en zichzelf opofferen.

Een andere intrigerende vraag in dit verband is dat Holleeder zegt dat Robert ter Haak bij deze liquidatie de lokker is geweest. Misschien zonder het zelf te weten, maar het moordcommando zou via hem hebben geweten waar ze moesten zijn. Het lijkt mij niet logisch dat Ter Haak wist wat er stond te gebeuren, anders was hij op het moment suprême niet naast Cor gaan staan. Interessanter is natuurlijk de vraag: hoe wist Holleeder dit?

Every picture tells a story is een nummer (en een album) van Rod Stewart. Elke foto vertelt een verhaal. Dat mag je wel zeggen. Het interview met Ad van Hout werd gelardeerd met wat familiefilmpjes, met Cor en Willem en Sonja. Die heb ik destijds gebruikt voor mijn boek over Cor en ze zijn te zien geweest in een uitzending van Brandpunt (door Vincent Verweij), toen het boek uitkwam.

Die uitzending is daarna offline gehaald, ik meen op verzoek van de Holleeders, vanwege de beelden. Er waren wat afspraken over het gebruiken van deze beelden, maar Bram de Waal heeft daar voor EenVandaag handig omheen weten te fietsen. Overigens was ik om mij moverende redenen niet zo rouwig om dat offline halen.

Ik ben benieuwd of Holleeder nog gaat reageren op de uitlatingen van Ad van Hout. Advocaat Sander Janssen liet tegenover EenVandaag weten geen reden te zien voor commentaar, maar Holleeder zou er zelf nog wel iets over kunnen zeggen. Hij heeft het nodige meegemaakt met de familie en zou zich kunnen laten verleiden tot het opdissen van wat oude koeien die sommigen misschien nog wat zwaar op de maag liggen.

De Crimesong van de dag is natuurlijk die van Rod Stewart. Vooral de laatste regels zou je als intrigerend kunnen zien. 

And if they had the words I could tell to you
To help you on your way down the road
I couldn’t quote you no Dickens, Shelley or Keats
‘Cause it’s all been said before
Make the best out of the bad, just laugh it off
You didn’t have to come here anyway, so remember

Every picture tells a story don’t it?

Zie hier

 

2 Reacties

 1. dikke Lien
  12 maart 2018 - 23:11

  Wanneer heeft Holleeder gezegd dat ter Haak de lokker was?

  Reply
 2. Batman
  13 maart 2018 - 03:43

  Volgens de verklaring van Sonja heeft Holleeder dit tegen hen gezegd in de gevangenis. Kennelijk had Fred Ros volgens een krantenbericht gezegd dat de lokker op camerabeelden was te zien. Hij zou degene zijn, die door het beeld liep. Toen zijn Astrid en Sonja gaan kijken en kwamen tot de conclusie dat het dan Bas Vermeulen moest zijn. Dat heeft Astrid tijdens een bezoek aan Holleeder voorgelegd en die heeft toen tegen Astrid gezegd dat het niet Bas Vermeulen maar Robert ter Haak was geweest.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.