Holleederproces: dag 3

Verslag van het verhoor van Willem Holleeder in de Bunker, op vrijdag 9 februari. Het begon maandag 5 februari; donderdag 8 was de tweede zitting, dit is de derde.

Voorzitter van de rechtbank is Frank Wieland, de officieren van justitie zijn Lars Stempher en Sabine Tammes. Er zijn twee andere rechters: Benedicte Mildner en Margo Somsen. De advocaten zijn Sander Janssen en Robert Malewicz.

2 Reacties

 1. Batman
  20 maart 2018 - 01:25

  Goed stuk. zie er wel 2 opvallende zaken in staan, die ik niet begrijp. Kan zijn dat het verkeerd is overgenomen, of dat Willem zich verspreekt, maar het gaat hierom:

  “Rechter: Heeft Cor u ooit verteld over dat testament?
  Holleeder: Nee.
  Rechter: Toen hij doodging kwam dat testament als een verrassing.
  Holleeder: Ik had het in de wandelgangen van Sonja gehoord. In de Goudsnipzaak (dat was dus lang na de dood van Cor)
  …..
  Rechter Mildner: Cor ging dood in 2003.
  Holleeder: In de jaren daarna is er niet gesproken over een testament.
  …….
  Rechter: Wanneer kwam u daar achter?
  Holleeder: In 2003. Op de dag van de moord is dezelfde dag de familie van Cor gekomen voor het geld van de erfenis. Sonja heeft tegen iedereen gezegd: er is een testament.

  Rechter: Heeft u aan Sonja gevraagd wat erin stond?
  Holleeder: Nee. Robbie Grifhorst had alles op zijn naam, maar het was van ons drieën. Zo hebben we altijd geleefd. Dat testament heeft hij misschien gemaakt zodat ze het niet zo makkelijk kunnen pikken. De Achterdam: daar stond alles op toonderaandelen. Als hij het had veranderd, had hij het wel gezegd.”

  Dus Holleeder zegt in een tijdsbestek van 10 minuten dat hij niet wist van het testament van Cor en daar pas later tijdens de Goudsnipzaak (in 2007) voor het eerst van hoorde, om vervolgens 10 minuten later te zeggen dat hij het al op de avond van de moord wist.

  Bovendien verklaart hij dat de Achterdam van hun 3-en was: Robbie, hemzelf en Cor en als Cor wat in het testament had veranderd dat hij dat wel aan Willem had laten weten. Ze hadden toch in 1996 de boedelscheiding al gedaan ? Het heeft er de schijn van alsof Willem (misschien slip of the tongue) laat doorschemeren dat hij ook in 2000 nog steeds (voor een deel) mede-eigenaar is van de Achterdam. Cor heeft dat testament namelijk pas voorafgaand aan de aanslag op Klepper gemaakt, omdat hij bang was dat hij daarop aangekeken zou worden.

  Beste Batman,

  Zoals ik het heb begrepen heeft Willem pas veel later gehoord wat er in dat testament stond, dat is pas veel later opgedoken. Ik weet niet of hij gezegd heeft dat hij direct na de dood van Cor al geweten heeft dat er een testament was en dat Sonja daarmee had lopen zwaaien, volgens mij hoorde hij dat ook veel later. Over de Achterdam: die hebben ze eerst een tijd met zijn drieën gehad, na de verdeling is het naar Cor gegaan. Tijden lopen soms wat door elkaar.

  Hendrik Jan

  Reply
 2. Joost
  20 maart 2018 - 22:55

  Een goed stuk en dat allemaal voor maar € 0,69!?
  Een koopje!

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.