Wietwas in de Prins-Villa van een politicus in Breda

Princeville, zo heet het Van der Valk Hotel in Breda. Er is daar nog een andere Prins-villa: van Jimmy Prins, nummer vijftien op de lijst voor de Bredase Stadspartij. Of hij kans heeft om raadslid te worden weet ik niet, maar als je op zo’n lijst staat, ben je een politicus. In dit geval iemand die nog even wat uit te leggen heeft aan de kiezers (en aan de rechter).

Jimmy Prins is een fervent Elvis-fan en heeft de beroemde villa van Elvis Presley in Graceland exact laten nabouwen. Hij wilde er een Bed & Breakfast in beginnen, maar dat stuitte op een hobbeltje: de politie viel er binnen.

Dat is al een tijd geleden, het hield verband met een hennepkwekerij in Dinxperlo. Bij het witwasonderzoek kwam Jimmy Prins in beeld. Als  verdachte, maar hij is niet aangehouden. De rechtszaak loopt nog. Het is even actueel en een beetje pikant, omdat Jimmy nu meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Een woordvoerder van Jimmy was “vooral heel erg verbaasd: als de politie gewoon netjes had gevraagd binnen te kijken, had dat zo gemogen. Jimmy is een simpele man, zijn telefoonnummer en e-mail zijn openbaar. Dan is het niet nodig met politiebusjes voor te komen rijden. We hebben niets te verbergen.”

Hoe het met die villa erbij staat: daar kan ik nog niet goed wijs uit worden.

 

De Crimesong van de dag kan natuurlijk niet anders zijn dan Graceland van Paul Simon. Zie hier

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.