Charly, een moordvrouw

In de vroege ochtend van vrijdag 19 juli 1996 staat een met een mes bewapende jongeman te posten bij een villa in een Limburgs dorpje. Hij wacht op de man die straks naar buiten zal komen. Die schurk moet dood! Niet dat de jongeman persoonlijk iets tegen de villabewoner heeft, maar een mooie vrouw heeft hem opgestookt en als huurmoordenaar ingeschakeld. Wat de jongen met het mes niet weet is dat die droomvrouw hem alleen leugens verteld heeft.

‘Goed dat je die boom daar voor het raam hebt weggehaald,’ zegt Charly. Het is april 1996. In de royale keuken van de villa in het Noord-Limburgse Plasmolen praten Charly en Peter over het weer. En over de tuin. ‘Die boom?’ denkt Peter. Het dringt niet meteen tot hem door, maar ergens in zijn achterhoofd gaat een alarmbelletje rinkelen. ‘Wat bedoel je, Charly?’ vraagt hij. Zijn hersens draaien intussen op volle toeren. Wanneer heeft hij die boom daar laten weghalen? Dat was in november 1993. Eind november. En wanneer is Charly bij hem ingetrokken, wanneer is zij voor het eerst bij de villa geweest? Koude rillingen lopen hem over de rug. ‘De boom die daar zo dicht voor het raam stond,’ zegt Charly, die nu ook voelt dat ze een dramatische vergissing heeft gemaakt. ‘Maar jij kunt helemaal niet weten, dat daar een boom heeft gestaan…’ zegt Peter. Dan pas dringt in alle hevigheid tot hem door hoe hij de afgelopen jaren in de maling is genomen. Charly’s zus zegt later: ‘Peter had haar ontmaskerd; de spiegel die ze zichzelf voorgehouden had, was aan gruzelementen.’ Maar in plaats van beschaamd en betrapt haar biezen te pakken, bedenkt de beeldschone droomvrouw Charly een duivels plan.

2 Reacties

 1. martijn
  13 april 2018 - 12:53

  Een mooie geschreven stuk over een aangrijpend verhaal.

  Reply
 2. Marcel
  21 mei 2018 - 08:43

  Sterk artikel. Alleen, wanneer je de modeontwerpers echt buiten schot wil houden lijkt het me niet kies om zo overduidelijk te hinten op wie dit zijn, dat je wel blind als een paard moet zijn, wil het je ontgaan.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.