Doen ‘telefoons’ ook de moordenaars van Aleki de das om?

Je kunt het niet allemaal bijhouden. Ik heb over de moord op Alex Gillis (‘Aleki’) niet veel meer geschreven dan dit: “Op 20 februari 2014 werd de in Amsterdam-West opgegroeide Alex (‘Aleki’) Gillis (30) doodgeschoten toen hij ’s morgens vroeg in de voor zijn woning in Zaandam geparkeerde auto stapte. Hij werd van dichtbij dwars door het raam van het portier beschoten. Alex was automonteur en het duurde vrij lang voor er iets van een motief bekend werd. Hij had een verleden als ramkraker, die bij overvallen het geweld niet schuwde, maar aangenomen werd dat hij van dat verleden afscheid had genomen. Later deden verhalen de ronde over zijn betrokkenheid bij de Mocro-maffia en speciaal bij de moord op Redouan Boutaka in waterpijpcafé The Sisha Lounge in de Van Woustraat in Amsterdam, in maart 2012.”

Nu meldt Het Parool dat er vanmorgen een dertigjarige Amsterdammer en een leeftijdgenoot uit Purmerend zijn gearresteerd in Houten en Purmerend. Het zou het resultaat zijn van gegevens uit de veelbesproken gekraakte pgp-server in Canada. Al heel wat criminelen die bij Ennetcom hun telefoons aanschaften, zijn van een hele koude kermis thuisgekomen. Wie nu nog op deze manier wil communiceren, kijkt wel drie keer uit.  Kun je wellicht beter eens kijken bij het initiatief van advocaat Sanne Schuurman (zie hier

Iraniër Massod Amin Hosseini  is genoemd als schutter van Aleki, maar die is ruim een half jaar na de moord zelf doodgeschoten. Het Parool noemt nog een ander motief: zijn oom zou criminelen hebben afgeperst en Gillis zou zijn geslachtofferd omdat die oom onvindbaar was…

 

9 Reacties

 1. houtmus
  11 april 2018 - 12:31

  is dat ennetcom gebeuren gewoon zo opgezet dat van begin af aan alle berichten opgeslagen werden?

  Reply
  • Sjaak
   11 april 2018 - 15:15

   Ja dat snap ik dus ook niet, ik dacht dat die berichten zichzelf wisten dus wat is t nut van zon pgp toestel als die berichten alsnog worden opgeslagen?? Kan je net zo goed whatsapp gebruiken lol?

   Reply
   • houtmus
    11 april 2018 - 19:13

    ja of een 27 mc bakkie, dan heb je ongeveer dezelfde privacy als met al die telefoon/computer dingen.
    alleen ben je moeilijker te vinden omdat de peilwagen agenten van toen al jaren met pensioen zijn.
    (dit is de zender van illegale joop..leuk liedje).

    moet je voorstellen, als iemand al die tijd die berichten kon lezen..die zou dan echt een allesweter zijn.
    weet je altijd precies wanneer waar hoeveel coke te vinden is of het nou in de haven is of in een stash.
    een kwekerij hoef je niet meer te zoeken want de adressen komen gewoon voorbij.

    dat zou wel een verhaal zijn..

    Reply
   • Zigeuner
    11 april 2018 - 20:11

    Wat het is, is dat de verkoper beloofde dat alles gewist wordt, maar dat bleek niet zo te zijn, anders hadde ze inderdaad whatsapp gebruikt. Of zelfs platte wegwerp telefoons zou nog beter zijn omdat als je m wegdoet en niet bij je woning laat pijlen die niet aan je gelinkt wordt en omdat het plat is je drie keer nadenkt om iets gevoelens te vertellen. Bij deze Ennett dacht iedereen, wordt nooit gekraakt dus spraken ze open.

    Reply
    • marc
     12 april 2018 - 23:32

     Ja echt ezels dus , ik zag kameraden gewoon vol over ”ellende” lullen , bedragen, hoeveelheden en adressen , de rillingen liepen over mijn rug

     Reply
 2. Mouhsine
  11 april 2018 - 20:07

  Hoe meer Ennet berichten vrijkomen, hoe meer ik begin te geloven dat de groep van Benaouf al die tijd gebakken lucht was. Ze zouden die Iranees hebben gedaan omdat hij Aleki zou hebben vermoord, dat blijkt niet te kloppen. Ze zouden Gwennete Martha hebben geliquideerd, ze liepen zelfs stoer te vertellen “we zeiden je toch dat we m gaan pakken”. Nu blijkt dat ze ook niet degene zijn die Martha hebben gedaan, zie moordlijst etc.

  Reply
  • Talma
   11 april 2018 - 22:50

   Hahahahahah ik sluit me hier volledig bij aan. Ze zijn gangsters in verhalen vertellen

   Reply
 3. broeder
  12 april 2018 - 17:41

  Waardeloze nietsnutten zijn het ALLEMAAL ALLEMAAL hoop dat familie leden van die poep Lappen aangepakt worden Amsterdam Eindhoven ligt voor het oprapen houd het misschien een keer op het misbruik maken van onze zwakbegaafde kinderen punt.

  Reply
 4. Hasta luego allekki
  12 april 2018 - 21:16

  Groep van alleki de ramkrakers die toen waren opgerold rippen tegenwoordig allemaal drugs

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.